Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Детска козметика

Дискусија во 'Бебе' започната од Elena941, 12 февруари 2010.

1. victoria

victoria Форумски идол

Се зачлени на:
    4 февруари 2010
    Пораки:
    1.951
    Допаѓања:
    29.043
    I jas gi zedov denes vlaznite od tineks... Beli, baby care, istite od pogore. Gi proizveduva turska firma za privatna marka extra tineks. Nie ne koristime mnogu vlazni, no za nekade nadvor ke se najdat

На S.Snezana му/ѝ се допаѓа ова.
  2. MissDior

MissDior Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    1.204
    Допаѓања:
    10.111
    image.jpg
    Ако може мислење од @Biodevojka, станува збор за масло за бањање од бекутан. Благодарам

Прикачени фајлови:

• image.jpg
      image.jpg
      Големина на фајлот:
      303,7 KB
      Прегледи:
      4
  3. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.752
    За почеток за првите денови земавме еуцерин сапунче бидејки нај прво се препорачува сапун одколку купки затоа што подобро се плакнел, за потоа земав мустела купката и млекце за тело од мустела.
    Памперс- памперс
    влажни марамици -памперс,
    тампончиња за уши со пречник
    јакодермче за мачкање после бањање и павловичевата заборавив како се викаше онаа со мајка и бебе на слика во бело кутивче

На slobodka му/ѝ се допаѓа ова.
  4. bile1986

bile1986 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2009
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    186
    image.jpg Ако може @Biodevojka да ми каже за оваа павловичева image.jpg и за овие влажни од памперс

5. MaLeCkO :)

MaLeCkO :) Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2015
    Пораки:
    319
    Допаѓања:
    384
    Zdravo na site, nova sum na temava i me interesira da prasham, za pocetokot koja kolekcija mi ja preporacuvate povekje Becutan ili Hip??? Eve citam se sovetuvate i so @Biodevojka pa ako moze i ona da mi kaze pomegju ovie dve kolekcii koja e podobra :) ( za 3 nedeli treba da se porodam i sakam poleka da se spremam da kupam se shto treba so vreme )
    I dali mozam ponekogash da mu stavam i od kokosovovo kremce :D

Прикачени фајлови:

• IMG_9482.JPG
      IMG_9482.JPG
      Големина на фајлот:
      179 KB
      Прегледи:
      17
  6. Пчела

Пчела Популарен член

Се зачлени на:
    3 мај 2015
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    1.437
    Здраво најпрво со убаво да поминеш на пораѓај. Јас би ти ја препорачала хип колекцијата, затоа што од бекутан ќерка ми стално имаше црвени очи, а и биодевојката кажа дека има нафтени деривати во неа. Е сега ако можеш да најдеш колекции од weleda или alverde уште поубаво.

На slobodka и MaLeCkO :) им се допаѓа ова.
  7. MaLeCkO :)

Се зачлени на:
    29 ноември 2015
    Пораки:
    319
    Допаѓања:
    384
    Fala mnogu so ubavo i lesno da se vrakja :)
    Inaku bash deneska ja mirisnav vo Dm kolekcijata na Hip i mi se dopadna mirisot.... Za Becutanot me cudi vaka shto vikaat i vo predhodnite postovi deka ne e vo red kolekcijata - koga neli e nameneta za bebinja :( pa i jas i sestra mi sme izrasnale so taa kolekcija, zarem tolku ja izmenile niz godinive....vistinska shteta ...

На S.Snezana му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Пчела

Пчела Популарен член

Се зачлени на:
    3 мај 2015
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    1.437
    Мислам дека во дм имаат alverde, нека каже некоја од феминките, пошто кај нас во Охрид немаме дм. и уште нешто за тие што се од Охрид , а сакаат да ја имаат колекцијата на weleda. Ја има во аптеката зегин за здрава храна што е, само таму ја има.

На lovemme, S.Snezana и *цветче* им се допаѓа ова.
  9. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Здраво драга во составот на маслото за бањање има на прва позиција mipa laureth sulfate кој е сурфактант и е помалку агресивен од sles (содиум лаурет сулфат), меѓутоа е посинтетички од sles со оглед на тоа што има хидроксипропиламин. Потоа има Laureth 4 кој е емулгатор кој служи да ги спои масните состојки со водата, меѓутоа содржи нафтен дериват односно 4 молекули на етилен оксид за една молекула на масен лаурински алкохол.Има и убави состојки како сончогледово масло, маслиново масло, витамин Е. Изборот го оставам на тебе.
    Здраво драга во павловичевата има течен парафин и петролатум а веќе многупати имам напоменато за нив. Доколку сакате да се информирате за одредени состојки ве молам прочитајте ја темата декларации на козметички производи во воведниот дел имам напишано кои состојки е пожелно да се избегнуваат.
    Марамиците со држат ПЕГ, ППГ и диметикон (силикон) за кои исто така зборував многу.
    Здраво драга, јас во никој случај не би можела да ти кажам која колекција да ја одбереш сепак изборот е твој, доколку се вратиш низ темава може само да прочиташ анализа на состојки. Јас анализирам состојки без разлика за која колекција станува збор, а секако после изборот си е ваш јас не се мешам. Што се однесува до кокосовото масло прекрасно е и слободно може да го користиш за милион работи (има и една тема за кокосово масло 100 примени или нешто слично се викаше овде на форумов). Ова што го имаш ти е ладно цедено екстра девично што е одлично. Поздрав.

На blessed2 и MaLeCkO :) им се допаѓа ова.
  10. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    2.715
    @Biodevojka , може ли да протолкуваш составот на овие три производи:
    1. Sastav
    Aqua/Water/Eau, Glycerin, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Myreth Sulfate, PEG-7 Glyceryl Cocoate, Coco-Glucoside, PEG-150 Distearate, Glyceryl Caprylate, Glycol Distearate, Parfum (Fragrance), Panthenol, Citric Acid, Potassium Sorbate, Persea Gratissima (Avocado) Fruit Extract.- Се работи за Мустела гел за миење и
    2.Composition
    Aqua (Water), Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Hydrogenated Coconut Oil, Glyceryl Stearate, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Zea Mays (Corn) Oil, Stearic Acid, 1,2-Hexanediol, Cetearyl Alcohol, Glyceryl Caprylate, Parfum (Fragrance), Sorbitan Stearate, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Tocopheryl Acetate, Persea Gratissima (Avocado) Fruit Extract, Sodium Hydroxide - Мустела млеко за тело
    3. Sastav
    Sodium Palmate, Sodium Palm Kernelate, Aqua (Water), Parfum (Fragrance), Palm Acid, Glycerin, Sodium Chloride, Palm Kernel Acid, Octyldodecanol, Cocoglycerides, Hordeum Vulgare Extract, Polyglyceryl-2 Dipolyhydroxystearate, Pentasodium Pentetate, Tetrasodium Etidronate, Polyglyceryl-3 Diisostearate, Magnesium Sulfate, Cera Alba (Beeswax), Ceramide 3, Persea Gratissima (Avocado) Fruit Extract, Phytosphingosine, Sodium Benzoate, Citric Acid - сапунче за новороденчиња.

Многу ти благодарам однапред.

11. ZojaP

ZojaP Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2014
    Пораки:
    311
    Допаѓања:
    308
    мајки која крема ја користите за заштита од пеленски осип. Користев на Мустела и сега на Веледа. Кои од органските козметики имаат таква крема? Само Веледа ?

12. ZojaP

ZojaP Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2014
    Пораки:
    311
    Допаѓања:
    308
    Биодевојка?

13. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Здраво од она што имам видено јас има на Веледа, Алверде и Гамард. Само овие три органски марки ја имаат можеби и логона да ја има ама не сум сигурна нека каже феминката што користеше логона. Поздрав.

На ZojaP му/ѝ се допаѓа ова.
  14. ZojaP

ZojaP Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2014
    Пораки:
    311
    Допаѓања:
    308
    Фала Биодевојка. Кај ги има Гамард?

15. ZojaP

ZojaP Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2014
    Пораки:
    311
    Допаѓања:
    308
    Те молам препорачај ми и влажни марамици како најдобри да не барам по старите коментари. Зимав досега од ДМ на Baby Love i Pampers sensitive.

16. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Здраво оние кои мене лично ми се допаѓаат се на alverde baby кои ми се најдобри во ДМ ќе ги најдеш, или пак на baby care sensitive (во лилаково паковање) со алое вера екстракт ќе ги најдеш во аптеките (на пример Еурофарм) и ќе ги препознаеш по тоа што нешто на грчки пишува ама не разбирам што :). Поздрав.
    п.с. Инаку Гамард има во аптеките на еурофарм.

На S.Snezana и irenna им се допаѓа ова.
  17. MaLeCkO :)

Се зачлени на:
    29 ноември 2015
    Пораки:
    319
    Допаѓања:
    384
    А што мислите за Влажните марамици на Baby Love-pantenol?

18. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.752
    Јас земав колекција мустела - купка за капење и млекце за тело
    за почеток за бањање сапунче еуцерин
    памперс- памерс
    влажни марамици-памперс
    јакодермче

На slobodka му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Bibi 88

Bibi 88 Активен член

Се зачлени на:
    6 март 2015
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    54
    Здраво мамички! На керка ми и забележав ситни брунченца на мешето и грбчето. На допир се осеќаат, не се познаваат идат како поткожни. Ние користиме на хип кколекцијата, па би ве замолила некое мислење, искуство слично ако има? И што ми препорачувате за бањање некое шампонче, купка млекце.

20. NIkkita

NIkkita Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2013
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    54
    Здраво мамички сакам да ве прашам од кога почнавте да ги капите вашите бебина со шампонче?
    И шо шампонче ми препорачувате да користам?
    Фала :)