Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Детска козметика

Дискусија во 'Бебе' започната од Elena941, 12 февруари 2010.

1. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.361
    Допаѓања:
    21.348
    Не разбирам на што мислиш,дали купка за телото или за коса шампон. Синко мој нема коса па користиме органска купка на ЛОГОНА од раѓање.

На NIkkita му/ѝ се допаѓа ова.
  2. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.864
    Допаѓања:
    28.438
    Јас до година и половина го капев само со Мустела за тело цел. После земав шампонче на Хип па косичката со тоа му ја мијам, а телото продолжив со Мустела.

На slobodka и NIkkita им се допаѓа ова.
  3. NIkkita

NIkkita Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2013
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    54
    Синчево мое коса има за фризури правење :) сега го капам само со мерима сапунче ама мн влакненца ми собира сапунчето сакам да му го сменам само не знам шо е поубо за бебенце уште се учиме :)

4. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    2.715
    Merima sapun sum citala deka e mnogu agresiven, glej smeni go moj sovet. Pogore biodevojka mislam deka pisa samponce poblago od hipp. Imas i oranski, logona ili weleda. Jas za moevo mustela sto e gel za telo i kosa koristam. Bekutanot isto taka nw bi ti go preporacala. Mojata doktorka mi sovetuvasr da se koristi samo organsaka, malku poskapa ama veli nesmees utka da napravis so kozata vo pocetok podocna tesko se oprava.

5. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.787
    Допаѓања:
    8.915
    Devojki jas planiram kako malso za twlo neli posle banjanje da upotrebuvam kokosovo maslo orginal. Do sega na mene si upotrebuvam nekogas i vo hrana stavam. Koristi li nekoja za bebeto i od koja firma?

6. MaLeCkO :)

MaLeCkO :) Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2015
    Пораки:
    319
    Допаѓања:
    384
    @NIkkita Јас со Бекутан Шампон и Пенливо 2во1 што е, со тоа го бањам од прв ден коа не пуштија од Болница. И косичката со тоа му ја мијам и телцето :) Многу убаво мириса и благо е не е јако...

7. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    2.715
    Da. Jas koristam maslo za telo, preporaka od pedijatarot Logona.

На TheSecret му/ѝ се допаѓа ова.
  8. MissDior

MissDior Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    1.204
    Допаѓања:
    10.111
    Се стоплува времето и сонцето почнува да пече, за некој месец ќе биде за заштитен фактор. Искусни мамички, @Biodevojka дајте идеја за заштитна крема со фактор соодветна за 6-12 м. Исто така совет колку често и дали ги мачкате бебушките за прошетка.

На Biodevojka му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    60.835
    Моја беба е многу бела, светол тен, плави очи.
    Го превртев градов и аптекиве да најдам еуцерин за деца, таков користев за син ми кога беше бебе, сеуште не почнале со продажба на креми со факторите. Чудно. :^)

Единствено во Веро што најдов Бекутан детски со 50 фактор и го купив, не дека сакав тој туку морав. Мора да има заштита, веднаш се вцрвенува.
    И плус препорака од дерматологот дека неодамна беше со осипот кој и се појави од сонцето.

На Tajnaotrovna и MissDior им се допаѓа ова.
  10. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Здраво драга, јас би ти препорачала крем само со физички филтри за бебушка. Оние на алверде на пример се супер, моментално го користам детскиот крем за лице и ми се допаѓа иако малку остава бела трага, ама ако убаво го размачкаш не е лош. Го земав околу 299 денари. Други две колекции се Гамард која е малку поскапа 1572 и Еко Козметик која е нешто попристапна 800 / 900 денари. Сите три се органски. Поздрав.

На irenna, MissDior и Kaetana им се допаѓа ова.
  11. Bea123

Bea123 Нов член

Се зачлени на:
    11 февруари 2016
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Biodevojka, можеш да напишеш кој поточно производ на Гамард го препорачуваш за заштита од сонце за бебиња?

12. *Ѕвездичка*

*Ѕвездичка* Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2016
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    302
    Од првиот ден почнавме со пенливо од Бекутан, се јави осип и продолживме со шампон од Мустела

13. Nanika4

Nanika4 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2015
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    81
    Dragi feminki i Biodevojka, treba da se porodam za edna nedela gi iscitav site vasi postovi i sega sum zbuneta i isplasena sto da odberam od kozmetika za moite dve ubavici koi gi cekame da dojdat.Ve molam ako moze nekoj da napise eden post vo koj ke bide navedeno sto se od kozmetika treba da se ima i da se koristi na pocetokot i od koi brend.Toa ke ni bide od pomos na site idni majki koga na edno mesto ke imame sto se treba da kupime.Odnapred mnogu vi blagodaram za pomosta.Brendovite se samo vasa sugestija no mnogu ke ni znaci ako pisete koi e najdobro da gi koristime.

На TheSecret му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Bea123

Bea123 Нов член

Се зачлени на:
    11 февруари 2016
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Draga Nanika, sekoja mama ke ti kaze razlicno, bidejki bebusite ne se isti i im odgovaraat razlicni raboti.
    Moeto since ima 7 nedeli i jas nastojuvam da koristam sto pomalku i sto poprirodna kozmetika.
    Eve jas sto koristam po sovetite na biodevojka:
    Od Weleda - koristam krema za lice od neven, imam i od bel slez za cuvsrvitelna koza pa gi kombiniram, i krema za pelenska regija so cink koja ja koristam po potreba.
    Za banjanje - sapun Weleda od neven, so toa i glavceto go mieme, a posle banjanje go mackam so kokosovo maslo.

Vlazni maramici Baby Care Sensitive, no skoro i da ne koristam, go prebrisuvam so navlazneti tupferi (na babylove od dm),vlazni samo za nadvor koristam ili epten ako e iskakan prvo so niv pominuvam.
    Blagoprijatno deluva i promivka so caj od kamilica. Koga imase bubulicki toa mnogu mu pomogna - go pominuvavme licenceto i vratceto.
    Ti posakuvam najubavi migovi so tvoite bebuski.

На Nanika4 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. MaLeCkO :)

MaLeCkO :) Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2015
    Пораки:
    319
    Допаѓања:
    384
    Моето синче има 2 месеци, ние од старт користиме за бањање на Бекутан- Шампон и Пенливо 2v1, со тоа и главчето му го мијам, до 40 дена стававме Бекутан- рибино масло, а сега Органска крема од свежо цеден кокос, влажни марамчиња исто на бекутан. И понекогаш на добро измиено суво газе му ставам пудрата во прав на Бекутан, ептен убаво ми мириса и малку да му ја олабавам кожичката од креми постојано. До сега сме супер фала богу не сме имале ниаков проблем ниту црвено газе :)

На Nanika4 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.390
    Допаѓања:
    103.193
    Може ли да ми кажете дали ова се влажните што беа ОК? Поприлично се ефтинки во Стокомак, 55 денари, па да знам де :)
    IMG_20160405_224411.jpg IMG_20160405_224429.jpg

На DigY му/ѝ се допаѓа ова.
  17. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    2.715
    Да тие се влажните што ги пофалија дека се добри. Јас такви купив почнав да ги користам, но сега не повеќе. Мојава плаче штом ќе ја поминам со влажни. И по препорака на доктор сега само туферче со топла водичка користам.

18. Bea123

Bea123 Нов член

Се зачлени на:
    11 февруари 2016
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
  19. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.390
    Допаѓања:
    103.193
    Па ист е составот, баш ги споредив. @Biodevojka те молам ѕирни и ти, не дека на другачките овде не им верувам, скраја да е, ама си поштувам стручњаци :D Ај таман утре ќе го посетам Зегин за пеленки па ќе ги побарам и марамиците.

20. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Здраво драга тие виолетовите со алое се за нијанса подобри само затоа што нема polysorbate 20. Поздрав.

Мислам дека одлично си почнала да правиш по препорака на докторот. Според мене влажните треба да се употребуваат само во одредени ситуации кога немаме можност за миење со вода (на пример надвор) не секогаш затоа што сепак содржат состојки (и оние најдобрите органските) кои не е баш пожелно секојдневно да се нанесуваат на кожата или барем ако ги употребуваме секојдневно да се одмиваат потоа. Сепак ова е мое мислење. Само ептен се практични пустите...:)

На slobodka му/ѝ се допаѓа ова.