Тенкју Био Јас ќе си го мијам дома, и дада ја миевме, ама за надвор мора марамици, не можам да го мијам по гости. Имам памук многу и ќе се бришеме, ќе се миеме
И ние се миеме со водичка од првиот ден.Малку покористив марамици, ама се јави алергија. Сега со памукче и чајче од камилица или топла водичка. Зимово пошто на термо печка се греевме цело време имавме тенџерче со камилица врз неа. А сега кога затопли во водата за бањање ќе ставаме. За излегување само користиме влажни марамици, ама внимателно поради алергијата.
А во Зегин провери? И јас лани пролетта барав, па скоро никаде не им беа изложени, најдов на крај во Зегин и ние баш тој го користиме еуцерин 50ка за деца, презадоволна сум и јас.
Првин таму барав ама во Тетово, не во Ск. Обавезно и ставам од бекутанов, не е лош, само како цемент е едвај го размачкувам, а таа се нервира. Секако ќе земам и еуцерин кога ќе им стаса Без ништо никако.
Majki kakvi maramici koristite? Jas celo vreme go mijam sin mi i koristam pamukcinja no veke e 8m i jade cvrsta hrana pa sakam da probam i so nekoi maramici ali neznam koi Mi gi preporacaa corin de farm (mislam taka se vikase taa kozmetika )Sovet?
Jas od pocetok koristam becutan i sum zadivolna. Vo sekoj slucaj posle kakanje ja mijam i toa na cesma ne so pamukcinja a maramicite za nadvor i nekogas koga e samo mockana. Ne m8 se javil osip do sega od maramicite
Jas samo so vlazni od pocetok sum i imam probano povekje i najubavi se Violeta i Becutan, Becutanot osobeno... i tie i tie imaat nekoja krema i lesno se brise gazeto i posle kako malku mrsnicko e. Drugite firmi od sto e nikakva maramicata nemozes gaze da mu izbrises na deteto Pampers se ubavi, no skapi i ne mi se svigja kako mirisaat...
Pampersot da ti kazam i ne se nesto posebno. Mene i pelenite mi imaat nekoj cuden miris, za prvoto gi koristev bidejki bea najmeki i najmalku propustaa ama segabotkako gi otkriv puffies gi otkaciv pampers. Ama ova e za druga tema ☺
Мајки кажете добар крем со uv фактор, за двомесечно бебе. И совет како излеговте на крај со лушпите во косичето
Кај бебиња под 6 месеци не е пожелно да се користат креми со uv фактор. За лушпите се мачка главчето на бебето со уље пола час пред бањање.Потоа се чешла со четка за бебе или нежно се поминува со фротирна крпа и на крај се мие главчето.
За лушпи на главчето пробајте со кокосово. А ние коростевме крема на еко козметикс, со заштитен фактор. Скапа, ама органска.
Пробано со бадемово, со јекодерм, ништо. Од вчера со ново масло од фрези од зегин кое демек било магично...па да видиме
Повелете. Ја земав од зегин во сити мол, 1000 денари мислам беше, а малата тогаш беше околу 3 месеци... Мислам дека се користи од старт затоа што е огранска.