Zavisi do neznosta na deteto, mojov ni od edni peleni ni vlazni ne se nafrlil, a svasta sum probala i smenila
Здраво девојки, Одамна ве следам на форумот, но не сум прашала или коментирала до сега. Од голема полза се сите ваши искуства и совети. Би сакала да ве прашам што им ставате на бебињата на усните кога излегувате надвор бидејќи од ветерот некако им се сушат устичките и пукаат. Ставав од Вигантол капките по малку и на усните, но не помага..
Не знам дали сте ја коментирале козметиката на Corine De Farme, ама сакам да слушнам мислење од @Biodevojka за состојките баш на овој производ. Благодарам. Corine De Farme
Ние ја користиме од раѓање. И сум презадоволна. Моето дете е со атопичен дерматит, па не му одговара било што. Логоната е органска. Е сега не е парфимирана, меѓутоа мене баш тоа ми се допаѓа. И докторот Старова каде што го носам син ми за дерматитот ми рече никако да не му ја менувам козметиката. Мана и е што е малку скапа, ама па не ја купуваш секој ден. Ние користиме лосион, купка, масло и крем за лице. Ќе беше убаво да имаше и со заштитен фактор крема, ама штета немаат, па морам сега да експериментирам со друга фирма за мачкање надвор.
Eco Cosmetics е од истата фамилија на Logona и Sante и имаат прекрасен крем за заштита од сонцето за бебиња и дечиња со 45 фактор. Доколку си задоволна од Logona сигурно ќе ти се допадне.
Еееее био за некој ден се разминавме. Веќе купив еуцерин. Пишува на него дека е за атопичен, ама не е органски. Го видов тоа еко козметикс во зегин ама ми беше скроз непознато па не се одлучив за него.
Дистрибутерот не носи повеќе роба. Што е причината незнам. Ама и другите органски не се лоши. И Логона е ОК.
Бебешката пудра на Бекутан ја користи некој ? Ми се нафрли малку на газето па од нејзе почнав да му ставам и некако како да се потсмири. Се мислам дали можам и на целото телце од нејзе да му ставам ама да не му се исуши па кожичката И уште нешто, еуцерин кремата за тело ја користи некој?
Користам Бекутан пудра, ама само на газето и тоа не секогаш...од време на време. А зошто ти е на цело телце да му ставаш? Без потреба не ставај ништо...Колку помалку ставаш толку подобро. од чико гел против комарци на природна база.
Melemce na gazeto Epten pomaga, zemi si od apteka Beogratski melem, jas mu go spasiv gazeto samo so Melem, sega koga i da zacrveni nekade kozata odma melem, za vas dva se smiruva odma
Здраво драга, не сум видела досега. ама ќе разгледам и ќе ти препорачам доколку најдам. Имав напишано и една статија за природни методи против комарци кај мене на блог па ѕирни ја доколку ја немаш прочитано. Поздрав.
Јас за синко го користам лосионот на Еуцерин со црвено капаче (ph5) и презадоволна сум. Од Мустела и Хип лосион ми се исфрли по телото. Со Еуцеринот супер тераме и мека му е кожата.