Nozocki za mene e podobro. Jaa prviot pat i pustiv krv od sto sum otisla predlaboko. Samo koga spie secenje nokti.
Здраво мајки. Има ли некоја овде која користи Косили козметика за нејзиното бебе? Имаше една афера со Косилито кое се произведува во Србија, како и фалц Косили кое се произведува во МК дека биле канцерогени...Потоа излезе демант дека македонското Косили не било канцерогено, но поради големата фама, Швајцарската фирма по чија лиценца се произведува Косили постави стандарди така што сега на секој производ Косили мора да стои знакче Swiss formula (како на сликата). Тоа ме уверува дека Косилито е сега во ред и безбедно за употреба. Ве молам за ваши мислења дали користите и вие Косили?
Ако веќе имало некаква афера (а имаше), јас за мене не би експериментирала, а не пак за бепче. Најдобронамерно ти кажувам, барем во денешно време кога има ОГРОМЕН дијапазон на бебешки (читај: проверени и квалитетни) производи и колекции. Еве на пример во хоризонтална линија со косилито(во поглед на цена) миалам дека е Hipp. Проверено и препорачано.
Епа поентата е токму во тоа, што никогаш не знаеме што е сигурно, а што не е. Иако мислиш дека Hipp се проверени, треба да подистражиш дека и тие беа на тапет за присуство на канцерогени состојки. И сега, што праиме? Како да знаеме што е сигурно? Ме фати главоболка...
ti preporacuvam NACHTKERZEN HAUTBALSAM OD DR.THEISS jas mojot go mackav edena nedela i mu se izgubi ama taa nedela go kapev samo so cista voda taka mi preporaca doktorkata i mu pomina
Пак ќе кажам, зависи од конкретниот производ. Разлистај наназад низ темава, знам дека купката и кремчето за лице на хип ги анализиравме (со помош на биодевојка) состојка по состојка и ок се, не се агресивни за бебе. Јас лично користам Веледа, еден милион посто природна и нежна, сите производи. Иако е баеги поскапа, кога ќе размислам колку бавно се троши дури и ефтинка е
Чекај, не ти боде очи тоа што на Hipp како бренд му нашле канцерогени состојки?? Како и да е, јас не би земала Hipp. Прашањето ми беше (најдобро ако може некоја фармацевтка да го одговори) дали Косилито за кое горе објавив и слика е безбедно за користење поради тоашто она коешто беше проблематично нема врска со овој производител и плус е повлечено од продажба. Ќе ја замолам девојката со којашто сте разговарале претходно ако има некое релевантно мислење по однос на безбедноста на Косили да пише...ве молам!
Moze li slika od toa masloto sto si go koristela i kolku godinki e vaseto detence inace moeto e so autopicen dermatit dali ke mu pomogne toa od Dr.theiss fala odnapred
A dali maticen doktor vi ja preporaca ili ne i kolku dolgo ja koristevte za da pomine i dali skroz mu se iscistija fala inace moeto ima 6meseci a veke 3meseci Kako se macime so ad
@Biodevojka дали би можела да ни кажеш на сите што се прашуваме што да употребуваме за заштита од комарци, дали следниов производ е добар за бебиња:
Здраво драга, да си бидам искрена немам многу искуство со заштитни производи против комарци. Производов ми изгледа сосема ок. Првата состојка е синтетичка, меѓутоа не е алергенска за кожата, потоа содржи бадемово масло, па дикаприлил етер кој на спроизводот ќе му даде сува структура (да не ја масти кожата) и.т.н. Има и етерични масла кои се одбивачки за комарците. Ти велам мене ми изгледа ок. Сеуште истражувам за овој вид на производи има многу да се учи, па штом имам некоја понова информација ќе пишам прво овде секако. Поздрав.
Спрејчето се вика Mapez и ми го препорачаа во аптека за деца под 1 година, но сакав да ја прашам и биодевојка бидејќи некогаш и не баш препорачливи работи се нудат... Ти благодарам @Biodevojka ако малово е како мене, ќе го најде и единствен комарец да е, па морам на време да барам спас
Koristi li nekoj Hipp kozmetika? Jas gi zemav samponot i losionot pa neznam dali se ok za novorodence ili za pogolemko bebence.