Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Детска козметика

Дискусија во 'Бебе' започната од Elena941, 12 февруари 2010.

1. Mama Maja

Mama Maja Активен член

Се зачлени на:
    12 мај 2016
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    429
    @TheSecret jas gi koristam na Hipp. Zadovolna sum mnogu. Dosega se e vo red. Sme nemale kontra efect. Predhodno ja koristev cela kolekcija na Becutan. Isto sum prezadlvolna,a Hipp zedov pred se zaradi ubavata mirizba. Koga ke go iskapam cel den mirisa :)

Jas bi ti ja preporacala.

На makedonkamak, a.c.k.a, Freyja и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. vesnik

vesnik Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    137
    Koristi li nekoja od francuskata kozmetika za bebe sto ja ima vo Zegin...mislam deka nekako se vikase Corona...i uste nesto imase...bila organska...???

3. S.Snezana

S.Snezana Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2015
    Пораки:
    1.006
    Допаѓања:
    1.624
    Corine de farme jas koristam vlazni maramici i kupka zadovolna sum sega za sega pisi deka se 99% organski

На vesnik му/ѝ се допаѓа ова.
  4. vesnik

vesnik Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    137
    Prasav vo Zegin pa mi ja preporacaa kako organska...e sega si rekov da ne mi ja nudat oti tie se zastapnici za taa kozmetika...neznam so da pravam...jas si velam najbitno e samo da ne pokazuvaat nus pojavi nasite bebusi vo odnos na kozmetikata

5. S.Snezana

S.Snezana Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2015
    Пораки:
    1.006
    Допаѓања:
    1.624
    Jas ja koristam od pocetok do sega e se ok

6. lovely.lady

lovely.lady Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2010
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    5
    Corine de farme не се органски, но за тоа најубаво ќе ти објасни биодевојка или да прочиташ наназад низ темава. Секој има различно искуство, јас земав да пробам купка прво на мене, пред да го бањам бебето и не ми се допаѓа бидејќи ми ја суши кожата, која инаку не ми е сува. Така што на твое место би зела Hipp од неорганските; Logona или Weleda од органските.

На vesnik му/ѝ се допаѓа ова.
  7. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    2.715
    Za taa linija imase recenzija od biodevojka, odi na temava ponapred, ne bas pofalni zborovi. Imas drugi linii organski daleku pokvalitetni. Logona, weleda itn.

На MiAmor, S.Snezana и vesnik им се допаѓа ова.
  8. Sweetheart87

Sweetheart87 Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2012
    Пораки:
    619
    Допаѓања:
    706
    BabyCare sensitive влажни марамици освен во Стокомак, каде на друго место ги има?

9. Sunday-Rose

Sunday-Rose Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    349
    Допаѓања:
    123
    Многу ми е интересно за Мустела, пишуваат 90% органско, а другите 10%? И плус Мустела е за дечиња со проблем со кожичката, атопичен дерматит, алергии... инаку си има конзерванси и други штетни хемикалии како и сите други, а за маслото од ЛОГОНА на пример, ако ги прочитате состојките ќе видите дека само масла има внатре, е сега тоа може да направи проблем кај детенце со алергии (има масла од јатки, кокос...) ама дефинитивно е најприродно и без хемикалии (може има и подобри не велам не, ама ова е доста солидно), така да за здраво детенце (здрав имун систем-без алергии), мислам ЛОГОНА се одличен избор, а ако има алергии тогаш мора хипоалергени производи, ама тоа не значи дека немаат токсини и други штетни материи, само се хипоалергени-не содржат состојки кои се потентни алергени!

На MissDior му/ѝ се допаѓа ова.
  10. MiAmor

MiAmor Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    2.570
    Ако сакате органска козметика земете на gamarde,weleda ili logona,малку поскапа козметика,а поефтино ви е на alverde,а неорганска ама без штетни состојки е hipp,а becutan воопшто не препорачувам ради еден куп штетни состојки!!!

На slobodka и *цветче* им се допаѓа ова.
  11. MissDior

MissDior Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    1.204
    Допаѓања:
    10.111
    Што користите за пликови од убод на комарец? Јас го мачкам бебуш со кама гел ама не гледам подобрување, некако многу црвени и иритирани ми изгледаат пликовите

12. ece1279

ece1279 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2013
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    16
    Може да ми препорачате нешто против комарци за бебче од 2 месеци апаратче или спреј ???

13. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    Јас ништо не мачкам, сами поминуваат за некој ден. И јас имам пробано неколку креми ама ништо и видов дека мачкала не мачкала, поминуваат за 2-3 дена :)

На MissDior му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.607
    Јас пак на темава, и пак би ја повикала @Biodevojka за совет... Наидов на козметка Lavera која што има декларација дека е органска, веган френдли, природна (Naturkosmetik) и сѐ со ред.

Ја има и за нас и за дечиња. Купив за проба. Многу ме интересира дали е така како што пишува, затоа што се навистина убедливи во рекламата. А и ми изгледа на убава козметика.

Во прилог слики од моето млеко, и од шампонот/кубка и млеко за малечката.

Бебешката линија нема мирис, ама кремата делува на многу убава, па би сакала да знам дали стварно "вреди за парите"...

image-0.02.01.0eaf88ebada61bdc8eaa057be095ddfcaf50680f1fb6def731e35e383734701b-V.jpg image-0.02.01.57d190d4f7eefbe2cc59d9182d5190fd498fc88d92e14c6a4641979e30241f29-V.jpg

image-0.02.01.74ccafe4001d9c2942bfd81e49f55e7341d421489a598b7c81bff02621d54b57-V.jpg

И најголемо благодарам до тебе за твојата безрезервна поддршка на оваа тема! :*

Последна измена: 2 јули 2016
  15. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.788
    Допаѓања:
    8.917
    Abe ima Burts bee kozmetika za bebinja vo zegin ili...? Vidov na nivnata strana, samo nekako neznam orginal li e ili ne. Ne mi se veruva zar donele i tuka.

16. MissDior

MissDior Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    1.204
    Допаѓања:
    10.111
    Burts bee има во космо

На TheSecret му/ѝ се допаѓа ова.
  17. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.788
    Допаѓања:
    8.917
    Pa dobro be jas sega li doznavam ccc mislev nema kaj nas fala na info. A orginal li e ko onaa vo amerika zos kaj nas sve ckart nosat?

18. MissDior

MissDior Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    1.204
    Допаѓања:
    10.111
    се надевам е оригинал, мислам дека има и тестери можеш да пробаш

На TheSecret му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.197
    Бев денес до Дм со план да купам за ќерка ми млеко за сончање од Алверде, прочитав некаде низ форумов дека тоа средство е со избалансиран состав и неагресивен за детска кожа. Но не го најдов....или поточно кажано не бев сигурна дали е тој "тој" бидејќи на него не стои назнака дека е за деца, а сепак стоеше во редот со целата детска козметика за сончање. Ако може мала помош од некоја што знае или пак од @Biodevojka дали тоа е тоа што го барам. Не го земав за да не згрешам.

Се работи за ова десно:

На Kaetana му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.607
    Еве го моето исто од дм од алверде. Личи дека е истото, само твоето е млеко моето е крема..
    И на ова не пишува децидно дека е за деца, ама беше во козметиката за деца...

PhotoGrid_1467565052429.jpg

На Kitten му/ѝ се допаѓа ова.