Форумџика на годината

Детска козметика

Discussion in 'Бебе' started by Elena941, Feb 12, 2010.

1. Mama Maja

Mama Maja Активен член

@TheSecret jas gi koristam na Hipp. Zadovolna sum mnogu. Dosega se e vo red. Sme nemale kontra efect. Predhodno ja koristev cela kolekcija na Becutan. Isto sum prezadlvolna,a Hipp zedov pred se zaradi ubavata mirizba. Koga ke go iskapam cel den mirisa :)

Jas bi ti ja preporacala.

2. vesnik

vesnik Истакнат член

Koristi li nekoja od francuskata kozmetika za bebe sto ja ima vo Zegin...mislam deka nekako se vikase Corona...i uste nesto imase...bila organska...???

3. S.Snezana

S.Snezana Истакнат член

Corine de farme jas koristam vlazni maramici i kupka zadovolna sum sega za sega pisi deka se 99% organski

vesnik likes this.
  4. vesnik

vesnik Истакнат член

Prasav vo Zegin pa mi ja preporacaa kako organska...e sega si rekov da ne mi ja nudat oti tie se zastapnici za taa kozmetika...neznam so da pravam...jas si velam najbitno e samo da ne pokazuvaat nus pojavi nasite bebusi vo odnos na kozmetikata

5. S.Snezana

S.Snezana Истакнат член

Jas ja koristam od pocetok do sega e se ok

6. lovely.lady

lovely.lady Истакнат член

Corine de farme не се органски, но за тоа најубаво ќе ти објасни биодевојка или да прочиташ наназад низ темава. Секој има различно искуство, јас земав да пробам купка прво на мене, пред да го бањам бебето и не ми се допаѓа бидејќи ми ја суши кожата, која инаку не ми е сува. Така што на твое место би зела Hipp од неорганските; Logona или Weleda од органските.

vesnik likes this.
  7. slobodka

slobodka Популарен член

Za taa linija imase recenzija od biodevojka, odi na temava ponapred, ne bas pofalni zborovi. Imas drugi linii organski daleku pokvalitetni. Logona, weleda itn.

MiAmor, S.Snezana and vesnik like this.
  8. Sweetheart87

Sweetheart87 Популарен член

BabyCare sensitive влажни марамици освен во Стокомак, каде на друго место ги има?

9. Sunday-Rose

Sunday-Rose Истакнат член

Многу ми е интересно за Мустела, пишуваат 90% органско, а другите 10%? И плус Мустела е за дечиња со проблем со кожичката, атопичен дерматит, алергии... инаку си има конзерванси и други штетни хемикалии како и сите други, а за маслото од ЛОГОНА на пример, ако ги прочитате состојките ќе видите дека само масла има внатре, е сега тоа може да направи проблем кај детенце со алергии (има масла од јатки, кокос...) ама дефинитивно е најприродно и без хемикалии (може има и подобри не велам не, ама ова е доста солидно), така да за здраво детенце (здрав имун систем-без алергии), мислам ЛОГОНА се одличен избор, а ако има алергии тогаш мора хипоалергени производи, ама тоа не значи дека немаат токсини и други штетни материи, само се хипоалергени-не содржат состојки кои се потентни алергени!

MissDior likes this.
  10. MiAmor

MiAmor Популарен член

Ако сакате органска козметика земете на gamarde,weleda ili logona,малку поскапа козметика,а поефтино ви е на alverde,а неорганска ама без штетни состојки е hipp,а becutan воопшто не препорачувам ради еден куп штетни состојки!!!

slobodka and *цветче* like this.
  11. MissDior

MissDior Популарен член

Што користите за пликови од убод на комарец? Јас го мачкам бебуш со кама гел ама не гледам подобрување, некако многу црвени и иритирани ми изгледаат пликовите

12. ece1279

ece1279 Истакнат член

Може да ми препорачате нешто против комарци за бебче од 2 месеци апаратче или спреј ???

13. kallias

kallias Популарен член

Јас ништо не мачкам, сами поминуваат за некој ден. И јас имам пробано неколку креми ама ништо и видов дека мачкала не мачкала, поминуваат за 2-3 дена :)

MissDior likes this.
  14. Kaetana

Kaetana Популарен член

Јас пак на темава, и пак би ја повикала @Biodevojka за совет... Наидов на козметка Lavera која што има декларација дека е органска, веган френдли, природна (Naturkosmetik) и сѐ со ред.

Ја има и за нас и за дечиња. Купив за проба. Многу ме интересира дали е така како што пишува, затоа што се навистина убедливи во рекламата. А и ми изгледа на убава козметика.

Во прилог слики од моето млеко, и од шампонот/кубка и млеко за малечката.

Бебешката линија нема мирис, ама кремата делува на многу убава, па би сакала да знам дали стварно "вреди за парите"...

image-0.02.01.0eaf88ebada61bdc8eaa057be095ddfcaf50680f1fb6def731e35e383734701b-V.jpg image-0.02.01.57d190d4f7eefbe2cc59d9182d5190fd498fc88d92e14c6a4641979e30241f29-V.jpg

image-0.02.01.74ccafe4001d9c2942bfd81e49f55e7341d421489a598b7c81bff02621d54b57-V.jpg

И најголемо благодарам до тебе за твојата безрезервна поддршка на оваа тема! :*

Last edited: Jul 2, 2016
  15. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Abe ima Burts bee kozmetika za bebinja vo zegin ili...? Vidov na nivnata strana, samo nekako neznam orginal li e ili ne. Ne mi se veruva zar donele i tuka.

16. MissDior

MissDior Популарен член

Burts bee има во космо

TheSecret likes this.
  17. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Pa dobro be jas sega li doznavam ccc mislev nema kaj nas fala na info. A orginal li e ko onaa vo amerika zos kaj nas sve ckart nosat?

18. MissDior

MissDior Популарен член

се надевам е оригинал, мислам дека има и тестери можеш да пробаш

TheSecret likes this.
  19. Kitten

Kitten Форумски идол

Бев денес до Дм со план да купам за ќерка ми млеко за сончање од Алверде, прочитав некаде низ форумов дека тоа средство е со избалансиран состав и неагресивен за детска кожа. Но не го најдов....или поточно кажано не бев сигурна дали е тој "тој" бидејќи на него не стои назнака дека е за деца, а сепак стоеше во редот со целата детска козметика за сончање. Ако може мала помош од некоја што знае или пак од @Biodevojka дали тоа е тоа што го барам. Не го земав за да не згрешам.

Се работи за ова десно:

Kaetana likes this.
  20. Kaetana

Kaetana Популарен член

Еве го моето исто од дм од алверде. Личи дека е истото, само твоето е млеко моето е крема..
    И на ова не пишува децидно дека е за деца, ама беше во козметиката за деца...

PhotoGrid_1467565052429.jpg

Kitten likes this.