@TheSecret jas gi koristam na Hipp. Zadovolna sum mnogu. Dosega se e vo red. Sme nemale kontra efect. Predhodno ja koristev cela kolekcija na Becutan. Isto sum prezadlvolna,a Hipp zedov pred se zaradi ubavata mirizba. Koga ke go iskapam cel den mirisa Jas bi ti ja preporacala.
Koristi li nekoja od francuskata kozmetika za bebe sto ja ima vo Zegin...mislam deka nekako se vikase Corona...i uste nesto imase...bila organska...???
Corine de farme jas koristam vlazni maramici i kupka zadovolna sum sega za sega pisi deka se 99% organski
Prasav vo Zegin pa mi ja preporacaa kako organska...e sega si rekov da ne mi ja nudat oti tie se zastapnici za taa kozmetika...neznam so da pravam...jas si velam najbitno e samo da ne pokazuvaat nus pojavi nasite bebusi vo odnos na kozmetikata
Corine de farme не се органски, но за тоа најубаво ќе ти објасни биодевојка или да прочиташ наназад низ темава. Секој има различно искуство, јас земав да пробам купка прво на мене, пред да го бањам бебето и не ми се допаѓа бидејќи ми ја суши кожата, која инаку не ми е сува. Така што на твое место би зела Hipp од неорганските; Logona или Weleda од органските.
Za taa linija imase recenzija od biodevojka, odi na temava ponapred, ne bas pofalni zborovi. Imas drugi linii organski daleku pokvalitetni. Logona, weleda itn.
Многу ми е интересно за Мустела, пишуваат 90% органско, а другите 10%? И плус Мустела е за дечиња со проблем со кожичката, атопичен дерматит, алергии... инаку си има конзерванси и други штетни хемикалии како и сите други, а за маслото од ЛОГОНА на пример, ако ги прочитате состојките ќе видите дека само масла има внатре, е сега тоа може да направи проблем кај детенце со алергии (има масла од јатки, кокос...) ама дефинитивно е најприродно и без хемикалии (може има и подобри не велам не, ама ова е доста солидно), така да за здраво детенце (здрав имун систем-без алергии), мислам ЛОГОНА се одличен избор, а ако има алергии тогаш мора хипоалергени производи, ама тоа не значи дека немаат токсини и други штетни материи, само се хипоалергени-не содржат состојки кои се потентни алергени!
Ако сакате органска козметика земете на gamarde,weleda ili logona,малку поскапа козметика,а поефтино ви е на alverde,а неорганска ама без штетни состојки е hipp,а becutan воопшто не препорачувам ради еден куп штетни состојки!!!
Што користите за пликови од убод на комарец? Јас го мачкам бебуш со кама гел ама не гледам подобрување, некако многу црвени и иритирани ми изгледаат пликовите
Јас ништо не мачкам, сами поминуваат за некој ден. И јас имам пробано неколку креми ама ништо и видов дека мачкала не мачкала, поминуваат за 2-3 дена
Јас пак на темава, и пак би ја повикала @Biodevojka за совет... Наидов на козметка Lavera која што има декларација дека е органска, веган френдли, природна (Naturkosmetik) и сѐ со ред. Ја има и за нас и за дечиња. Купив за проба. Многу ме интересира дали е така како што пишува, затоа што се навистина убедливи во рекламата. А и ми изгледа на убава козметика. Во прилог слики од моето млеко, и од шампонот/кубка и млеко за малечката. Бебешката линија нема мирис, ама кремата делува на многу убава, па би сакала да знам дали стварно "вреди за парите"... И најголемо благодарам до тебе за твојата безрезервна поддршка на оваа тема!
Abe ima Burts bee kozmetika za bebinja vo zegin ili...? Vidov na nivnata strana, samo nekako neznam orginal li e ili ne. Ne mi se veruva zar donele i tuka.
Pa dobro be jas sega li doznavam ccc mislev nema kaj nas fala na info. A orginal li e ko onaa vo amerika zos kaj nas sve ckart nosat?
Бев денес до Дм со план да купам за ќерка ми млеко за сончање од Алверде, прочитав некаде низ форумов дека тоа средство е со избалансиран состав и неагресивен за детска кожа. Но не го најдов....или поточно кажано не бев сигурна дали е тој "тој" бидејќи на него не стои назнака дека е за деца, а сепак стоеше во редот со целата детска козметика за сончање. Ако може мала помош од некоја што знае или пак од @Biodevojka дали тоа е тоа што го барам. Не го земав за да не згрешам. Се работи за ова десно:
Еве го моето исто од дм од алверде. Личи дека е истото, само твоето е млеко моето е крема.. И на ова не пишува децидно дека е за деца, ама беше во козметиката за деца...