Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Детска козметика

Дискусија во 'Бебе' започната од Elena941, 12 февруари 2010.

1. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.197
    Јас сликава ја превземав од нет, уште немам купено. А баш и ова како твоето го имаше, јојоба и календула...значи да си го земам за дете :)

На Kaetana му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    (y) Сите декларации кои ги стави се одлични!!! Поздрав.

Здраво драга, јас ја користам моментално кремата која ја објави другата членка од алверде. Малку остава бела трага ама убаво треба да се размачка. Ова не е назначено како за детско, ама само со физички филтри е. Има едно специфично на кое пишува киндер или бабу па може да го земеш тоа.
    п.с. ова го имам рецензирано кај мене на блог. Остава бела трага (види ги сликите на блогот). Кога им го дадов на моите на употреба кога беа во Грција лани, ми кажаа дека кога ќе се намачкаш ако влезеш во вода уште побела станува кожата. Она другото кое го објави другата членка како крем не е толку бело.
    Друго нешто ако имаш повеќе пари подобро земи го на Лавера бабу со повисок фактор 50. На алверде има само до 30 па да не ти е малку како фактор за бебе или детенце. Лавера ако не се лажам некаде околу 600/700 беше. Поздрав.

Последна измена: 3 јули 2016
    На Kitten, joy1 и Kaetana им се допаѓа ова.
  3. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.197
    Фала на советот. Но зарем повисок фактор не значи повеќе хемикалии?

Имам од ланската година само пола потрошено на Бејбилав 30 фактор, но беше сосема доволно за ќерка ми (не е многу бела и брзо фаќа боја) но ептеееен остава бело и тешко е за размачкување па затоа сум во потрага по ново. Но би останала на 30ка фактор.
    Ако тој Лавера е 600, па и не е голема разлика, овој на Алверде е 500, и меѓу другото нема од тој со назнака за деца, а како да го видов пред месец и пол кога ги извадија за прв пат кремите за сончање.

4. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Драга поголем фактор не значи повеќе хемикалии, зборувам за органските креми за сончање традиционалните не ги студирам па не знам како фунјционира таму. Повисок фактор во органската козметика се добива со комбинација на цинк оксид и титаниум диоксид плус масла кои природно имаат фактор (јојоба, морков, кокос), плус путери, плус други природни состојки. Целокупно составот на сите состојки и комбинации придонсува за факторот. Доколку и е ок 30 во тој случај земи, ти најдобро знаеш. Лавера мислам дека беше 600 или 700 провери ја има во Космо и во Биокулт. Не ми текнуваточно, ама нешто 700 ми се врти во глава. Како состав е одлична и има специфилна за деца. Исто така и Еко козметикс има одличен крем за деца ама е нешто поскап до 900 денари. Поздрав и заштити се убаво и ти и ќерка ти!!!

На Lolipop23, Kaetana и Kitten им се допаѓа ова.
  5. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.590
    Допаѓања:
    201.835
    Не е потребен 50 фактор за никого, 30 е сосема доволно. Сигурна сум дека скоро никој не поминува време на отворено по најјакото сонце. Јас за син ми лани во Турција имав средство со СПФ 30, сосема доволно е. Бел е, не изгоре, само си доби убава боичка.

На Sweetheart87, DigY и Kitten им се допаѓа ова.
  6. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    veleda gi imashe vo eurofarm taka? :?:

7. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.788
    Допаѓања:
    8.917
    i vo zegin ima sigurno, bas pred nekoj den kupuvav

На DigY му/ѝ се допаѓа ова.
  8. wings

wings Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    1.201
    Допаѓања:
    2.889
    Читам наназад во темава, биодевојка за влажни марамчиња од ДМ ги препорачува на алверде или бејбилов. Алверде во ниеден дм не видов бебешки марамици?? Сте виделе ли вие негде?
    А тие на бејбилов како жолти постирани поназад исто ги нема, имаат öl- пред името а во дм нема такви :(

9. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.896
    Јас за промена купив Алверде крема за лице, млеко и гел за туширање за син ми и искрено едвај чекам да се потрошат и уште еднаш да не купам. Мирисот ми е непријатен, а и кожата не му е толку мека и нежна како од Хип. Тотално се разочарав.

10. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.607
    Тие што се со öl бе се влажни марамици, туку се мрсни марамици. Купив по грешка. Мене не ме бендисаа.

На wings му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Lullaby991

Lullaby991 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2016
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    39
    Здраво феминки,ме интересира дали некој ја има користено линијата на ЛОГОНА ? Мене ми ја предложија ради дерматитот на малата.

12. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    2.715
    Jas koristam krema, losion i maslo. Dobra e.

13. MissDior

MissDior Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    1.204
    Допаѓања:
    10.111
    јас неодамна ја земав кремата со невен на логона, претходно користев мустела за бебуш. Има сува кожа и вака прв впечаток ја навлажнува убаво, како за почеток задоволна сум.

14. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.361
    Допаѓања:
    21.348
    Ние сме со логона од почеток. И моето дете е со атопичен дерматит. Логоната му одговара совршено за редовна нега. Тоа ни го потврди и дерматологот. Само сепак се е индивидуално. Мораш да пробаш за да знаеш.

На Kaetana и slobodka им се допаѓа ова.
  15. Lullaby991

Lullaby991 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2016
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    39

Fala ti na odgovorot, 3 meseci maka macime i nikakvo podobruvanje,probav so eucerin ama samo poloso se mislev pomegu aderma i logona, nke probam so logona pa daj boze da ima efekt :)

16. *цветче*

*цветче* Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2015
    Пораки:
    319
    Допаѓања:
    1.249
    Ти пишав приватна порака, не знам дали си видела. Поздрав ;)

17. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Irena, dali go koristite kremot na Logona za mackanje na licenceto?

18. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.361
    Допаѓања:
    21.348
    Кремот не. Од лосионот и на лице му ставам.

19. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Fala ti mnogu ...

20. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.153
    Допаѓања:
    12.528
    Јaс зa мaлoвo сaмo бекутaн мaрaмици кoристaм,пaвлoвиќевa,и бекутaн шaмпoн,др ништo.Зa мaчкње кoгa требa сo кoкoсoвo мaслo.Пoмaлку хемијa пoдoбрo.А и дa му сменaм еве 22м веќе е ми е стрaв дa не се иссипе.