Znaci da si go kupam samo losionot? Posto gledam mnogu i e suvo licencevo , pa sakav da ja mackam so kozmetikata na Logona , samo ne znaev za sto da se odlucam za kremata ili za losionot... Vaka barem i teloto ke i go mackam so losionot.... Vo pravo sum ? Ili...... ?
Јас така. Со купката го бањам и со лосионот го мачкам цел и на лице малку. Кога беше многу мал и уље користев (го мачкав кај косата за вадење на тие корупките, му го масирав стомачето со него кога тешко какаше и ставав малку на пеленската регија затоа што смирува црвенило). Искрено сега е поголем па не го шлапам после секое бањање. Туку на неколку дена.
Би сакала да ја прашам @Biodevojka за детската козметика од еуцирин. Доколку има напишано а некоја членка е во тек нека ми цитира. Благодарам.
Ме интересира за производите на косили мн сум задоволна од купката.Ако некој ги користи или знае нешто ќе ве замолам за искуства
^Ве читам и малку сум Какви шампони,купки,гелови,лосиони,млека за тела, креми за лице...се тоа за новороденче Само сапунче(на пр. еуцерин) и јекодерм и доволно е. И крема(јас витаминската маст на Бекутан ја користам од раѓање) за пеленската регија. Колку помалку хемија,толку подобро Мали мој безмалку е 2 год. Шампон почнав последниве 2-3м да му ставам и тоа ептен по малку,еднаш неделно. Го мачкам исто многу ретко. Само зимава редовно ставав кремче за заштита на лицето од надворешни влијанија. Па, ете го,како свила му е кожата. П.С.Мој совет и искуство,секоја сама ќе си одлучи.
Јас пак го мачкам откако се роди - шампон за бањање, млеко за тело и крема за лице, секако крема за пеленска регија на секое менување пелени. Да не го урочам, супер е.
Нема потреба од толку многу хемија на бебешка кожа. Ќерка ми е 3 и пол години и до сега не сум ја мачкала со ништо освен нели витаминска крема за пеленска регија. Земав и јекодерм пред да се роди за евентуално суви делови од кожата ама и од тоа немаше потреба. За бањање од раѓање ја користам 2 во 1 купка за тело и коса на Corine de Farme, до година буквално по една капка во водата за капење.
Мене една крема ми трае со месеци, повеќе од пола година сигурно. Здрава кожа не третирам никако, нанесувам само доколку има иритација, црвенило или сл. И јас се водам по правило помалку е подобро. Конкретно користам колекција на веледа и сум презадоволна.
Не е секогаш до мачкање или не мачкање,се си зависи и од кожата. Но и јас сум за што помалку козметика. Моето е 15 месеци полни па сеуште на лице ништо немам мачкано. Изретчив и со кремата за газе,скоро само кога туширам или подмивам после какање. Зимоска на тело мачкав кокосово и сум задоволна,сега понекогаш лосион на Хип ама мн ретко. Кога го носам на плажа.
I jas odamna ne stavam nisto na gazeto, cat pat posle kakanje samo, deka go mijam. A na teloto mnogu retko Hipp mleko, ne e mnogu mrsno i super mu e kozickata. Na lice nisto ne mackam... Jas za mene nisto ne koristam, gel za tusiranje so mleko samo i posle toa ne se slapam so kremi, kozata mi e super, isto i na lice nisto ne stavam...
Сега гледав на интернет, плаво паковање ли е? Невен и камилица? Толку видов и јас дека се, по 650 ден. скапички се баш
ДА плаво паковање е. Мали се инаку ама траат. Немаат некој мирис, само на чисто мириса ако нема бебето некои проблеми со исфрлување на кожата немораш да зимаш толку скапи, има доста поевтини а исто убави.
Логона е баш органска. Поприродна тешко ќе најдеш. Баш @Biodevojka ја анализираше и истото го кажа. Сите што викате што помалку средства да се мачкаат целосно се согласувам, ама кога ќе се соочите со проблем на кожата и кога оние што се најкористени (пример јекодер) не помагаат т.е уште повеќе се влошува е тогаш ќе видите како се лута по доктори и аптеки по потрага што би помогнало и ич да не ти е гајле за пари. А ништо да не ставаш кожата е цела сува, како со лишаи кои повремено се зацрвенуваат. Конкретно за моето бебе пробав бекутан колекција, мерима сапун, еуцерин, мустела (ми позелене детето од неа) пош росал и сите останаа јас да ги дотрошувам. Случајно ми ја препораачаа логоната. И уште се чудам колку не инвентивно и глупо и е паковањето. Ама ете него му прија и ја користам. Сега е поголем па не го мачкам често, ама купката редовно ја користам.