Здраво драга, оваа козметика не сум ја користела и искрено не ја познавам така да не би си дозволила да коментирам. Поздрав
Незнам зошто ми се обраќаш мене демек била органска. Па јас и тоа го викам, дека е природна!!!! Јас ја користам токму таа, имам пишувано понапред, јас и ја препорачував на членката таа линија.
Немав лоша намера. Извини. Само ти ја спомна, па јас да дообјаснам, а на тоа го надоврзав мислењето за проблематична кожа да не пишувам два поста.
@irena.1 @slobodka се заинтересирав за Логона, затоа што со ќерка ми имам проблем со газето и напред, многу често ми се вцрвува,,месец и пол не можеме да се оправиме, сите можни крени ги пробав и единствено со кортизон кремата и исчезнува, за да после некој ден пак и се појави, а знаеме сите колку е штетен кортизонот и не сакам ич да и ставам, сега за сега е добро, смирено е веќе недела дена, ама за секој случај сакам да земам на Логона крем, ќе го порачам од Мк оти овде во Гр.ја нема истата колекција. Ви благодарам на советите и на одвоеното време што се потрудивте да ми пишете
Абе како што реков со кремиве се е индивидуално. Тоа што му одговара на твоето бебе на моево може не, па и најдобрата крема да е. Мораш да пробаш па да знаеш.
E bas taka. Nema problem, sakav da kazam deka i jas i ja preporacav na @kallias Ako ne taa togas nekoja druga na prirodna baza. Welda gamard i sl.
Jas go koristam logona kremot i ja mackam pelenskata regija od samoto raganje po sovet od pedijatarot a i vo rodiliste so toa gi mackaa.Jas sum zadovolna soogled na toa sto cerkami e atopicarce i so mnogu osetliva koza...
Moze li da mi kazete koja cena se tie na Logonna I od kade gi kupuvate. Jas se mislam da zemam na bekutan, no ne gledam deka mn go koristat.
Mamicki dali nekoja od vas koristi "Kosili" za bebeto i dali ste zadovolni? Jas mu kupiv sve od kosili ( shamponce,kupka,vlazni maramcinja,pudra,krem...)
Јас ја користам купката за синми и сум задоволна.Другите производи ги немам пробано ,а сакам.Влажните мислам дека се многу танки.Мислам дека имаат и течен.прашак и омекмувач и тие сакам да ги пробам.Претходно имав од корин дефарм купка и не ми е баш убава Секое дете е различно и дури не пробаш нема да знаеш.Мене од Бекутан ми се нафрла ,а имав цела колекција,но од влажните нема проблем
Сара малку прогуглав за логона, (органска козметика) шампон бебешки од невен 595 ден....(за мој џеб скапо)
Nemam do sega sretnato prasak i omeknuvac dokolku bi sretnala i toa bi kupila, preubavo mi mirisaat posebno shamponceto mnogu poubavo od bekutan
Јас ја бањам со купката и шампончето од Хип преку ден-два, ја прочитав Биодевојка дека е добро, ја мачкам чат-пат само со јекодерм, на лицето никогаш ништо не сум и ставила. Не планирам воопшто да и ставам млека, лосиони, ни на лице ни на тело. Ни јас не ставам такво нешто, па не гледам причина на неа да и ставам. Ова е една од ретките работи за кои се согласувам со мајка ми, ни она ништо не ми ставала никогаш, па кожата ми е супер, и на лице и на тело. И малечката е добра.
@Biodevojka ако не ти е проблем да ми кажеш што мислиш за составот на производите првото е еуцерин а второто е бекутан шампон и пенливо 2во1 фала
Majki nie sme mesec i nekoj den vie so sto si gi banjate vasite malecki i dali im stavate samponce direktno na glavceto ili vo vodata deka mi spomnaa deka sega se premnogu nezni i mozelo da im preci na ocinjata??
Јас сум збунета се изначитав коментари и сега се двоумам меѓу Corine defarme, еucerin ili weleda ili taa logona...
Јас ја користа веледа и сипер сум задоволна малото е 3недели нема никаква реакција го капам со шампон и купка 2во1, и го мачкам на газето со кремот против потпарување . Некогаш ставам павловичева но ретко на неколку дена еднаш . Патронажната и педијатарот ме советуваа павловичева само на интимната зона не често и така правам
Почнав со Бекутан шампонче и пенливо средство од камилица и ок се покажаа кај малата. Кога ја прочитав Биодевојка со позитивен коментар за Хип колекцијата земав гел за миење на коса и тело 2во1 и од тоа сум премногу задоволна и продолжив да го користам. За газето користам павловиќева и толку користам од козметика за малата.
Сo првoтo кoристев Кoрин де Фaрм, a сегa плaнирaм дa јa кoристaм кoлекцијaтa нa БејбиЛaв oд ДМ, пoштo зa гoлемиoт јa кoристaм тaa. Зa мaчкaње нa пoчетoк ќе земaм јекoдерм, витaминскaтa нa Бекутaн сo невен зa гaзетo и крем сo цинк oксид дa ми се нaјде.
Јас ќе си кажам мое мислење на оваа тема. После долго читање и истражување цела бременост, решив скоро ништо да не користам од детска козметика. Имам купено веледа за пеленски осип и ладно цедено кокосово масло. Толку. И овие 2 пати неделно ќе ги ставам, а после 2-3 месеци можеби ќе воведам веледа шампонче и купка. Кожата на бебињата одржува имунитет и не треба да се третира со хемии. Јас ќе пробам вака па ќе видиме