Детска козметика

Дискусија во 'Бебе' започната од Elena941, 12 февруари 2010.

1. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.085
    Здраво драга, оваа козметика не сум ја користела и искрено не ја познавам така да не би си дозволила да коментирам. Поздрав

2. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.140
    Допаѓања:
    2.722
    Незнам зошто ми се обраќаш мене демек била органска.
    Па јас и тоа го викам, дека е природна!!!!
    Јас ја користам токму таа, имам пишувано понапред, јас и ја препорачував на членката таа линија.

3. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.365
    Допаѓања:
    21.351
    Немав лоша намера. Извини. Само ти ја спомна, па јас да дообјаснам, а на тоа го надоврзав мислењето за проблематична кожа да не пишувам два поста.

На slobodka му/ѝ се допаѓа ова.
  4. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    @irena.1 @slobodka се заинтересирав за Логона, затоа што со ќерка ми имам проблем со газето и напред, многу често ми се вцрвува,,месец и пол не можеме да се оправиме, сите можни крени ги пробав и единствено со кортизон кремата и исчезнува, за да после некој ден пак и се појави, а знаеме сите колку е штетен кортизонот и не сакам ич да и ставам, сега за сега е добро, смирено е веќе недела дена, ама за секој случај сакам да земам на Логона крем, ќе го порачам од Мк оти овде во Гр.ја нема истата колекција.
    Ви благодарам на советите и на одвоеното време што се потрудивте да ми пишете :*

На slobodka му/ѝ се допаѓа ова.
  5. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.365
    Допаѓања:
    21.351
    Абе како што реков со кремиве се е индивидуално. Тоа што му одговара на твоето бебе на моево може не, па и најдобрата крема да е. Мораш да пробаш па да знаеш.

На kallias му/ѝ се допаѓа ова.
  6. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.140
    Допаѓања:
    2.722
    E bas taka.
    Nema problem, sakav da kazam deka i jas i ja preporacav na @kallias
    Ako ne taa togas nekoja druga na prirodna baza. Welda gamard i sl.

На irena.1 и kallias им се допаѓа ова.
  7. @Ledi@

@Ledi@ Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2015
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    192
    Jas go koristam logona kremot i ja mackam pelenskata regija od samoto raganje po sovet od pedijatarot a i vo rodiliste so toa gi mackaa.Jas sum zadovolna soogled na toa sto cerkami e atopicarce i so mnogu osetliva koza...

На kallias му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Saraa

Saraa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    2.482
    Допаѓања:
    7.540
    Moze li da mi kazete koja cena se tie na Logonna I od kade gi kupuvate.
    Jas se mislam da zemam na bekutan, no ne gledam deka mn go koristat.

На thebabylover му/ѝ се допаѓа ова.
  9. LadyIvvy

LadyIvvy Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2011
    Пораки:
    574
    Допаѓања:
    773
    Mamicki dali nekoja od vas koristi "Kosili" za bebeto i dali ste zadovolni? Jas mu kupiv sve od kosili ( shamponce,kupka,vlazni maramcinja,pudra,krem...)

10. Girl-Rabbit

Girl-Rabbit Истакнат член

Се зачлени на:
    11 октомври 2015
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    918
    Јас ја користам купката за синми и сум задоволна.Другите производи ги немам пробано ,а сакам.Влажните мислам дека се многу танки.Мислам дека имаат и течен.прашак и омекмувач и тие сакам да ги пробам.Претходно имав од корин дефарм купка и не ми е баш убава
    Секое дете е различно и дури не пробаш нема да знаеш.Мене од Бекутан ми се нафрла ,а имав цела колекција,но од влажните нема проблем

11. thebabylover

thebabylover Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    301
    Допаѓања:
    860
    Сара малку прогуглав за логона, (органска козметика) шампон бебешки од невен 595 ден....(за мој џеб скапо)

12. LadyIvvy

LadyIvvy Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2011
    Пораки:
    574
    Допаѓања:
    773
    Nemam do sega sretnato prasak i omeknuvac dokolku bi sretnala i toa bi kupila, preubavo mi mirisaat posebno shamponceto mnogu poubavo od bekutan :)

На Girl-Rabbit му/ѝ се допаѓа ова.
  13. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.260
    Допаѓања:
    67.817
    Јас ја бањам со купката и шампончето од Хип преку ден-два, ја прочитав Биодевојка дека е добро, ја мачкам чат-пат само со јекодерм, на лицето никогаш ништо не сум и ставила. Не планирам воопшто да и ставам млека, лосиони, ни на лице ни на тело. Ни јас не ставам такво нешто, па не гледам причина на неа да и ставам. Ова е една од ретките работи за кои се согласувам со мајка ми, ни она ништо не ми ставала никогаш, па кожата ми е супер, и на лице и на тело. И малечката е добра. :)

На PUPICA и joy1 им се допаѓа ова.
  14. Верче4

Верче4 Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2015
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    5.368
    @Biodevojka ако не ти е проблем да ми кажеш што мислиш за составот на производите првото е еуцерин [​IMG]
    а второто е бекутан шампон и пенливо 2во1
    фала :)

15. simona_darijan

simona_darijan Активен член

Се зачлени на:
    3 мај 2016
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    120
    Majki nie sme mesec i nekoj den vie so sto si gi banjate vasite malecki i dali im stavate samponce direktno na glavceto ili vo vodata deka mi spomnaa deka sega se premnogu nezni i mozelo da im preci na ocinjata??

На FarmaGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  16. ^angel^

^angel^ Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2015
    Пораки:
    680
    Допаѓања:
    1.264
    Јас сум збунета се изначитав коментари и сега се двоумам меѓу Corine defarme, еucerin ili weleda :?: ili taa logona...

17. fs-fs-fs

fs-fs-fs Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    809
    Допаѓања:
    801
    Јас ја користа веледа и сипер сум задоволна малото е 3недели нема никаква реакција го капам со шампон и купка 2во1, и го мачкам на газето со кремот против потпарување . Некогаш ставам павловичева но ретко на неколку дена еднаш . Патронажната и педијатарот ме советуваа павловичева само на интимната зона не често и така правам

На ^angel^ му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Rabbit

Rabbit Форумски идол

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    2.265
    Допаѓања:
    46.286
    Почнав со Бекутан шампонче и пенливо средство од камилица и ок се покажаа кај малата. Кога ја прочитав Биодевојка со позитивен коментар за Хип колекцијата земав гел за миење на коса и тело 2во1 и од тоа сум премногу задоволна и продолжив да го користам. За газето користам павловиќева и толку користам од козметика за малата.

На rose60, Верче4 и ^angel^ им се допаѓа ова.
  19. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.917
    Допаѓања:
    203.163
    Сo првoтo кoристев Кoрин де Фaрм, a сегa плaнирaм дa јa кoристaм кoлекцијaтa нa БејбиЛaв oд ДМ, пoштo зa гoлемиoт јa кoристaм тaa. Зa мaчкaње нa пoчетoк ќе земaм јекoдерм, витaминскaтa нa Бекутaн сo невен зa гaзетo и крем сo цинк oксид дa ми се нaјде.

На Верче4 и ^angel^ им се допаѓа ова.
  20. wings

wings Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    1.201
    Допаѓања:
    2.889
    Јас ќе си кажам мое мислење на оваа тема.
    После долго читање и истражување цела бременост, решив скоро ништо да не користам од детска козметика. Имам купено веледа за пеленски осип и ладно цедено кокосово масло. Толку. И овие 2 пати неделно ќе ги ставам, а после 2-3 месеци можеби ќе воведам веледа шампонче и купка.
    Кожата на бебињата одржува имунитет и не треба да се третира со хемии. Јас ќе пробам вака па ќе видиме :)

На rose60 и ^angel^ им се допаѓа ова.