Детска козметика

Discussion in 'Бебе' started by Elena941, Feb 12, 2010.

1. *kate*

*kate* Истакнат член

Ima vo pogolemite zegin apteki :)

MissDior likes this.
  2. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Se proizveduva i te kako samo imase problem so uvoz. Povtorno gi ima vo prodazba od pred nekoja nedela :)

slobodka and MissDior like this.
  3. MissDior

MissDior Популарен член

Еве да пишам наше искуство од раѓање користев за малата мустела стелатопија, пред неколу месеци ја сменив со логона со невен бидејќи мустела никаде не можев да најдам. Има сува кожа, како почна да заладува времето почнаа да и се прават лишајчиња на лицето. Ќе побарам пак по аптеките да и купам мустела.

4. Slow18184

Slow18184 Истакнат член

Ja ima vo Zegin, ja zemav minatata nedela

MissDior likes this.
  5. wannaBeMomma

Koja cena e, kolku ml i za sto ja koristite? (Problem nekoj so kozata ili onaka)

6. Slow18184

Slow18184 Истакнат член

Имаме атопичен дерматит па ја користиме по препорака на педијатар инаку мислам дека беше 1200 ден 200 ml stelatopia

7. mami blue

mami blue Форумски идол

Каква крема за лице користите за децата во овој период??

FarmaGirl likes this.
  8. *Ѕвездичка*

*Ѕвездичка* Истакнат член

Поради атопичен дерматит пробавме се и сешто, од Стелатопиа бев задоволна, ама од Еуцерин атопиконтрол уште повеќе. Можеш да пробаш и со тоа. Плус имаше некоја понуда во Зегин, зедов пакет крем со масло за капење со 30% попуст.

ZRNO likes this.
  9. ZRNO

ZRNO Истакнат член

Jas koristam Eucerinatopik kontrol maslo ,kolku vreme da ja banjam so nego i dali e potrebno i kremata skoro i pomina dermatitot pa neznam dali moze redovno da se koristi masloto ili so nesto dr da prodolzam tvoe mislenje?

10. *Ѕвездичка*

*Ѕвездичка* Истакнат член

Можеш редовно да го користиш, а убаво е да ја користиш и кремата. Кремата е подобра опција од маслото, има добро и поевтино масло и на Алверде. Маслото од Еуцерин го зедов затоа што веше во пакет за попуст, а задоволна сум и со тоа на Алверде. Ама кремот е сон :)

ZRNO likes this.
  11. Selfi

Selfi Активен член

Zdravo na site ...sakam da ve prasam za iskustvo imam 5godisna kerkicka i kosata mnogu slabo ama mnogu slabo i raste pa ako znaete ili imate nekakvo iskustvo da mi pisete fala odnapred....

12. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Јас користам Панетен, павловичева никогаш не сум ставила на бебе ни по грешка. Сега го користам на Панетен и уљето, не е како на Веледа ама да го дотрошам, после ќе се вратам на Веледата.

Иначе ми донесоа Миха за бањање, го пробав и досега најмногу ме бендисува, ама кремата за лице не ме бендисува колку таа на Веледа. Од Веледата ставав и лице кристал, а сега има две три црвени точлиња кои не поминуваат за жива глава. Истата крема на Миха ја ставав и на тело така ме бендиса, ама за лице не е.

13. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Зашто не за павличева за газе? Јас од кога е роден со тоа го мачкам.

14. wannaBeMomma

Na Penaten mislis ili ima i dr linija?
    Taa za gaze e predobra bas imase problem i od 1 mackanje pomina.
    Mustela so Cold Cream mi e najdobra za lice tie crvenkite odma mu gi iscisti a weledata ne. da mi zavrsi mlekoto weleda zemam mustela i za telo. ociglednosi e se individualno :)

15. wannaBeMomma

So toa i mi preporacaa vo bolnica. cinkovite kremi se koristat obicno pri iritacii

16. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Мене ми е апсурд да мачкам мрсна крема на воспалено газе, апсурд. Не ни мачкам на секое преслакање, само кога е какан многу малку ставам, таа е причината зошто за 6м имам потрошено само една крема, втората скоронја почнав.

Инаку Панетен има линија козметика за бебе, плаво е пакувањето, многу е фина и нежна.

17. mariz

mariz Форумски идол

Исто и јас :) Сега дека почна во градинка и ми дадоа список што треба да донесам и гледам голема павловичева.. и реков на таа дека ништо не го мачкам, дека ако некогаш се вцрвени го мачкам со мелем и за час нема црвенило :) Кака во нокшир и тогаш не мачкам ништо, само ако се искака во пелена го мијам и тогаш мааалку ке намачкам од мелемот за секој случај :) а сигурно им е незгодно со мрсна крема цело време газето, суво си е суво..

18. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Ма еднаш се излажав на воспалено ставив павловичева и никогаш повеќе. Долго време одев низ град по најжешкото во фустанче и кај што ми се триеле бутовите ми се воспалило и по совет на мајка ми ставив павловичева, толку печење во живот не сум искусила, поише од изгореница печеше.

19. mariz

mariz Форумски идол

Мојов само што роден тоа ми препорачаа и тоа однесов во болница... ама на галафарм една павловичева, леле бебе 3 дена го носам дома со газе раниии, крв да тече дури... и викам ај оригинал да земам, абе каков оригинал и од таа бетер стана, почнав да мијам на секое газе, минимално мелем на раните и за два дена се беше смирено, од тогаш нииишто не мачкам на газето. Од лекови, антибиотици му се вцрвенува од јаката мокрача и тогаш мелемче само...

20. azelea

azelea Популарен член

Женски кажете ми убаво шампонче што не пече на очи.Користев хипп,но сакам да сменам малку

FarmaGirl likes this.