мајки а со што го мачкате лицето на вашите бебиња? моето е 4 месеци и многу се гребе и чеша по лицето и многу му се исфрла. почнав да мачкам пенатен и малку има ефект но црвенило пак постои. поз
Пробај на места каде има црвенило мачкај мелем, не на цело лице... јас не го мачкав ништо моето, само после бањање со не многу мрсна крема.. затоа што честото мачкање со мрсна крема лепи прашини.. мелемот на моево за секакви црвенила секаде помага...
Во аптека прашај ,има крем за бебенца до 6 месеци, а можеш и со бекутанче крем по малку, јас на ќерками и сечев ноктиња постојано со ножиче бебешко и не се гребеше, но кога ќе се нафрлаше од нешто ,најчесто беше од баби од блиски свекорсвекрва нивни родит,ко ќе дојдеа ја бакнуваа и изгледа од лигавешките нивни и се правеа,иако несакав да ја бакнуваат тие се баби и за да нема лутење .. и ставав од аптека течност за нафрленост заборавив како беше име ,но памтам 70 ден ја купив
јас ја користев зс мене гелот за тело џонсон. ама сакав иксуство за бебе до сега само со бекутан се капеше беба
да можеби да лутат не знам. јас за оној од лаванда го имам пробано, но чекај мкслам и жолтиот ама не бееше убава камилицата ич!
Која е разликата во кремата и лосионот/млекото, ако сакам едно од нив да земам? Најверојатно кремата е помрсна, меѓутоа за секојдневна употреба...? И воопшто од кој производ од Hipp сте задоволни за мачкање на цело тело?
Од Hipp користам купка и млеко за тело. Супер се и двете, особено ми се допаѓа млекото затоа што не е со јак мирис, не мрси и брзо се впива, а забележувам дека смирува и иритации. Бонус што едно шише ми траеше 3 месеци
Супер е, ептен преубаво нежен мирис има и многу убаво впива.. и Биодевојка мислам рече убав состав има...
Jas za mojata srcka se odluciv da ja banjam so bekutan, no dolu besepostojano crvena, so sekakvi kremi probavme ne biva, so edna kombinacija od dve kremi I e podobro no taa kombinacija po preporaka na lekar sekoristi samo tri dena, pa se prodolzuva so druga, I koga prodolzuvam pak se pojavuva crveniloto, ne tolku intenzivno no go ima. Po ova resiv da go trgnam bekutanot I zemav sapunce eucerin, ima podobruvanje no ne kompletno, za nekolku dena ja nosime na kontrola pa kese konsultiram so dr sto ponatamu, veke sme 2+ I postojano e dolu crvena.
I mojata e crvena dolu 2+ sme bev vo apteka da zemam melem no beogradski melem nemase zedov sudokrem no ne gledam podobruvanje.Dali vo zegin go ima melemot gledam mnogu go fali mariz
Nas pak ni pomogna losionot Logona. So edno mackanje se povlece crvwniloto. Ne stignav da go probam beogratskiot a ho kupov po preporaka na mariz.
@Biodevojka sakam da te konsultiram okolu noviot tecen prasok i omeknuvac od Bekutan sto isjocija pred izvesni vreme. Za zal se obidov da gi slikam sostavite na istite no mnogu matno, slaba rezolucija ili slicno. So ogled na tvojata prethodna recenzija na ostanatite proizvodi od Bekutan iskreno se mislam dali da gi kupam zosto ne bea bas pozitivni recenziite neli? Dali bi sakala da ni kazes za sostavot, aren nearen?