Здраво драга, потребно ми е да ја видам декларацијата пред да кажам било што. Доколку не можеш да ја сликаш препиши ја овде. Поздрав.
Baby SebaMed, odlicno e a I dolgo trae Mrsnata krema bi mozelo samo da ja vlosi sostojbata bidejki pri pelenski dermatit potrebno e da se odrzuva cisto i suvo gazeto I da ne se dozvoli so mrsnata krema da ostanat nalepeni necistotiite. Mene pedijatar mi ima kazano da ne koristam kremi so zink bidejki moze da ja isusat okolnata koza. Bi mozela da si zemes cela Baby kolekcija so koja ke pocne da go banjaat bebeto uste priviot den bidejki vo razlicni rodilista razlicno koristat Zavisi kakvo e samponceto. Odberi sampon koj ima oznaka "bez solzi". Najdobro e da se nanese na rakata I nezno da ja izmackas glavickata. Sekako pozelno e mnogu da ne doagja vo so ocinjata bidejki sepak e hemikalija.
Мене ми препорачаа од Forever Living Aloe за капење на бебето. Се ставало по една капка во водата, се капело и потоа детето немало потреба од плакнење оти не се правело сапуница. Мене ми е сомнително тоа што никаде не потенцира дека е за бебе. Вака изгледало. Искуства/ мислења некои? Благодарам
Секое средство што се користи на кожа особено бебешка мора да се измие со вода без разлика дали има пена или не.
Jas imam eucerin od onaj masleniot. Go kupiv za ubav demek i dosta skapn a sega gledam i na nego ne pisuva deka e za bebinja. Vsusnost ne e bebeski. Krivo mi e sto ja poslusav aptekarkata trebase na logona da zemam za tie pari...
Od Logona se zalat radi toa sto pecela na ocinjata. Zemi podobro mustela ili weleda. A ovaa od eucerin gledam ja falat na forumov, a bas mislev deka e za bebinja
Јас логона користам од како е роден син ми, цела колекција. Една мана не можам да и најдам. И тоа моето дете е со атопичен дерматит. Скапа е, ама вреди за сите пари. Др ми рече благодарение на неа состојбата на детето е под контрола. Сепак се е индивидуално. На моето дете ептен му одговара, можеби на друго нема, па мораш да пробаш. Користам купка, масло и лосион. Сега ради ладното и загаденоста лицето му се вцрвенува и му станува грубо, кога ќе го намачкам му се смирува. Ја користам и за пеленската регија, ако нешто се вцрвени или исфрли.
Здраво драга, јас го немам пробано ама ме заинтересира декларацијата па ја прочепкав и најдов на интернет еве ја: Aqua, Aloe Barbadensis Leaf Juice (Stabilized * Aloe Vera Gel), Sodium C14-16 Olefin Sulfonate, Lauramidopropyl Betaine, Propanediol, PEG-80 Sorbitan Laurate, Sodium Trideceth Sulfate, Sodium Chioride, Glycol Stearate, Cocamidopropyl Hydroxysultaine, PEG-150 Distearate, Disodium Lauroamphodiacetate, Sodium Laureth-13 Carboxylate, Ascorbic Acid, Citric Acid, Parfum, Sodium Benzoate, Linalool, Benzyl Benzoate, Methylisothiazolinone, Benzyl Salicylate, Phenoxyethanol,Quaternium-15, Potassium Sorbate. Формулата е деликатна и нема голема измивачка моќ, меѓутоа како состав е многу синтетички производ. Има доста состојки кои се нафтени деривати (како на пример ПЕГ). Еден од конзервансите Methylisothiazolinone има потенцијално алергенско влијание врз одредени личности (не на сите секако сите сме различни) меѓутоа кај оние со доста чувствителна кожа. Во една формула ова потенцијално влијание може да се ублажи или неутрализира доколку се вметне магнезиум кој во оваа декларација не го гледам. Изборот е сепак твој. Поздрав.
Не би си дозволила да ти кажам што да правиш, меѓутоа кога јас лично би бирала за себе би одбрала нешто друго. Поздрав.
Ne e specijalno za bebe. Pisuva samo deka e za cuvstvitelna koza iako napomenav vo apteka deka mi e za bebe. Sega za sega reKcii nema nikakvi 6 dena ja koristime. Ako ne sum nesto zadovolna ke pisam. A vo bolnica mi ja kapea so logona. Razlika zabelezuvam sto sega kozickata i e malku posuva od vo bolnica-samo toa zasega
So nisto uste se plasam da ne nastine koga ja preslekvam ponekogas na nozinjata i pravam masaza so povloviceva. Inace ova maslenoto go kupiv za da ne stavam losion demek...
Не се плаши,и за бебиња е соодветен.Педијатар ми ја препорача,фармацевт,мајки... Синко имаше почетна фаза на дерматит,почнав да го бањам со посочената купка и го пресековме дерматитот од старт. П.С.И во овој случај,сепак,се е индивидуално.
Јас по долго фалење на форумот од производите на валеда се одличив за валеда шанпонот и купката за тело. Освен тоа дали има потреба да се зема валеда масло за премачкување на бебето или не? Слушам ги мачкале бебињата со мастови и уљиња дали вие ги употребувате или не?? @danichap и сите други? Искуства?
Како mum to be во многу скоро време, имам еден куп дилеми, а меѓу нив е и со која козметика да почнам.Читам многу позитивни коментари за валеда и некои други колекции, но сепак до сега некако најмногу “поени“ кај мене во глава има Hipp -колекцијата...Ги молам сите мами кои ја користат оваа колекција,дали имаа некоја посебна препорака за мене,дали да ги земам сите производи од HIpp(и млекото за после бањање,креми некои гледам има...)? Сум слушнала дека некои мајки во првите 40дена го бањаат бебушот само со она сапунчето на мерикс мислам беше(детенце во дрвена кадичка седнато,сапунче од моето детство).Дали некоја од вас ова го практикува? Благодарам однапред на поделените искуства!
Од самото раѓање до ден денес (две ипол години) ја бањам малата само со гелот за капење на Hipp и ништо друго не сум употребувала од козметика (млеко, масло...). На почеток гледај што помалку козметика да употребуваш, а за која козметика ќе се одлучиш тоа на тебе си останува. Еве слика од гелот за капење на Hipp.
Во Ремедика и за првото и за второто дете ми ги препорачаа производите на Еуцерин, црвената линија т.е. маслената купка и млекото за после бањање. И на двете деца кожата по раѓањето им беше прилично сува и се перуташе, па морав да мачкам и млеко после бањање. Јас сум задоволна, а немам искуство со друга козметика за да можам било што друго да препорачам. Нека се изјаснат еве и другите мајки.