Kozickata e rapava I suva po cello telo ili samo na odredeni mesta? Ti preporacuvam da zemes nesto so ima ph 5.5 za sekojdnevna nega na kozata za da ne se javuva pelenski dermatit no da bide bez cink, zatoa sto cinkot ke ja isusi kozata momentalno I posle nekoe vreme povtorno ke se pojavi.
Тој е германски производ? Јас исто користев ако е тој многу е убав сите производи се супер Јас исто користев од бубхен ... сега користам џонсон беби многу се убави и шампоните а лусионот премногу убав и убаво мириса и мирно си спија ќеркичката
Kolku sto znam momentalno vo apteki samo SEBAMED Diaper rush kremata e bez cink I ph 5.5. Mislam deka vo DM momentalno e na popust. Odlicen e, a moze da se nanesuva posle sekoja pelena. Pozdrav Ovaa e odlicna, moze da ja koristat I vozrasni. Najbitno e sto nema parabeni, boi I silicon. Plus ovozmozuva ph 5.5 na kozata koja kje spreci razvoj na bakterii I iritacija na kozata. Posle kupkata moze da prodolzis so mlekoto ili ekstra mekata krema koja e so prirodni lipidi I bez cink. Kremata moze da se koristi na cello lice I telo.
Купката е околу 300 денари а кремата 50 мл е моментално во леток на ДМ- 175 ден. Ги има и во Зегин аптеките.
Може да ми препорачате некој добар крем со спф заштитен фактор за бебе. @Biodevojka имаш некоја препорака?
Здраво драга, на еко козметикс има еден баш за бебе и на лавера имам видено ако не се лажам. Пробај еден од овие два. Еко козметикс ја има по аптеките, а лавера во Космо. Поздрав.
Здраво и извини шо упаѓам вака, дали тие што ги наброја за бебе се на природна база и која цена се отприлика ако знаеш да ми кажеш. Однапред благодарам и се извинувам уште еднаш
Секако драга нема проблем. Овие се на природна база инаку не би ги ни предложила . За цената не ми текнува ама околу 700 мкд сигурно се. Понекогаш може да се најдат и на промоции. Поздрав.
Здраво мајки, да ми препорачате некоја крема за секојдневно мачкање на газето после менување пелена? Фала Органска да биде.
Јас користам Weleda, многу е добра. Но, дури и од неа не мачкам секојдневно, всушност периодов кога се стопли речиси ич не мачкам, ептен само кога ќе покаже малку црвенило, тогаш.