Јекодерм не сум ставила ниеднаш, ми мириса на риба Од раѓање па до ден денес, користам Еуцерин млеко за тело, и супер ни е кожата.
Ми треба предлог за некој крем со фактор, поприроден, за дете со атопичен дерматит. Веднаш боја ми фаќа на сонцето, а и дерматитот како да се влошува, почна и на други места по малку да се проширува.
Мене па Јекодерм баш оној оригинал Јекодерм не ми мирисаше на риба, убаво дури ми мирисаше а имав купено Јекодерм од Бекутан, е тој беше баш риба мирис, како со риба да сум го поминала синко, еднаш го намачкав и го баталив.
Ништо не сум мачкала. Еднаш со кокосово ама тоа после месец. Сега користам чат пат по потреба лосион на валеда. На сам почеток не се форисира со ништо. Бањав само со вода и толку.
Мамички може во погрешна тема пишувам, но незнам каде да го поставам прашањето. Каде можам да најдам производи на Мустела?
Porano koristev Doctors no najdobro za atopija e nesto so ph 5.5. Pobaraj od Sebamed sonceva kolekcija. Jas do skoro ja zemav od Srbija ama sega ja ima i vo Makedonija. Plus gi sporeduvav sostavot I zastitata koja ja nudat, imaat 98% UV zastita.
Син ми изреагира на Хип влажните, мислев дека е алергија на пиперка ама излезе дека е од влажните, има некоја друга да и изреагирало бебе?
Немам искуство со влажните на Хип ама еднаш се сеќавам дека кога зачестов да го бришам со влажни и моевпо изреагира, се вцрви газето. Паузирај малку од влажните и ставај му пудра малку и ќе помине. Топло е сега и се потат повеќе.
Мојот реагираше со црвен газ на влажните од Pampers. Јас на почеток го бришев со сувите марамици ToTo потпопени во чај од камилица. Потоа премина само на вода. Влажни користиме ако треба да сменам пелена надвор од дома и толку.
Која цена се тие суви марамици и колку има во пакувањето? Јас ги земам од ДМ 69 ден 30 парчиња, па да направам споредба, ако се поефтини да ги земам тие.
Влажни користам само да го избришам од крупните каки и да го бришам надвор, не користам воопшто за дома. Во година дена десет пакувања дали имам искористено. Се случи и да ми де исушат и да ги фрлам, пошто не шетаме многу а откако јаде цврста храна каката му е поцврста и не се шлака толку многу.
@AngelOfArh можно е да се исфрла и од пелените, пробај да ги смениш. Немора да значи дека секогаш проблемот е до влажните.
Ги сменив влажните, одма сопре црвеното. Ќе ги сменам и пелените, баш да проверам. Јас мислев од храна е, пиперка дадов баш, ама не е.
Ај предложете ми млеко за тело или лосион за многу сува кожа,малата ми е иста како мене со сува кожа дури рапава на делови,а пред некое време приметив и како лишаи на делови од нозете и мешето.Користеме лосион на алверде ама нема некој ефект околу сувоста.
Моментално го користам млекото за тело на Byphasse и на бебе и на себе, презадоволна сум. Јас генетски задебелени лактици и петици, кожата ми е дури модра на лактиците, со ова се измазнија у средија.
Јас не би ставала млеко за возрасни на бебе. Земи од овие што се атопична кожа. Еуцерин, адерма, логона итн