Драга на прва позиција има петолатум а на трета парафинум ликвидум кои се нафтени деривати. Јас не велам дека кремов не функционира (според стандардите на традиционалната козметика функционира) и си има сертификати тоа е се во ред, само што е на база на нафтени деривати. Имам многу пишувано за нив кај мене на блог. Првите три состојки се всушност база на кремот. Јас не можам да ти кажам дали да го користош или не, секој сам одлучува што да користи ние сме тука само за информација. Поздрав.
Многу ти благодарам @Biodevojka. Дали можеш да ми препорачаш нешто органско за пеленска регија, замена за кремов? И ако можеш линк од некој пост за дериватите, пребарував по блогот ама не успеав да најдам. Едно големо фала
Мајки некој шампон да ми предложите поблак Ние имаме доста косичка и многу го поти секој ден му ја мијам со бекутан
Здраво драга зависи од буџетот кој го имаш на располагање 1. Крем за пеленска регија на Натураверде био околу 300 и нешто денари (не ми текнува во моментов колку точно) (во Веро и Космо) 2. Крем за пеленска регија на Веледа до 500-600 денари (не ја знам точната цена ама еве некоја од мајките ако го користи нека каже) во аптеки 3. Не знам дали Логона има крема за пеленска регија, доколку да и тој може да го земеш (прашај во аптека) 4. Крем за пеленска регија на Гамард (овој е најскап) околу 1200 мкд горе долу (во аптеки) Види ти што најмногу ти одговара како цена, инаку сите се убави и органски производи. Повели линк за состојки во козметика: http://biodevojka.blogspot.mk/2015/02/blog-post_35.html
@Biodevojka те молам за мислење за составот на овој гел, дали е соодветен за мало дете: Aqua, Aloe Barbadensis Leaf Juice*, Glycerin, Alcohol*, Xanthan Gum,Sodium PCA, Agave Americana Leaf Extract*, Rhizobian Gum,Parfum**, Limonene**, Benzyl Salicylate**, Linalool**, Geraniol**,Citral**, Citronellol**, Benzyl Alcohol*** ingredients from certified organic agriculture** from natural essential oils Се работи за алое гелот на Алверде. Дилемата ми е дали да ја мачкам со него после плажа, или пак да си купам друго млеко за тело-детско...?
Здраво драга, производов како декларација е многу убав, не знаев дека постои со алое вера гел (ќе си го земам за себе). За мало дете нема нешто што може да штети, евентуално ако е алергично на некој од парфемите во самата формула (не знаеме кои мириси ги употребиле не пишува има само парфем). Ако сакаш да бидеш сигурна, може да го земеш кремот на Алверде со камилица баш за деца тој е многу убав, на Натураверде маслото со невен без вештачки мириси и алергени или на логона кремот (сестра ми ги мачкаше малите после плажа со логона и беше многу задоволна). Поздрав.
Драга производов содржи хемиски филтри за заштита од сонцет (сигурно е производ за сончање така?). За жал има и силикони (циклопентасилоксане и диметиконе), ППГ и парабени. Можеби како производ убаво штити од сонцето, не знам затоа што не ја истражувам козметиката со хемиски филтри. Може да ти кажам само дека формулата е стабилна, односно нема фотонестабилни филтри. Поздрав.
Фала ти многу, да за сончање е. А толку многу ми го пофалија во аптека и како најпродаван. Баш им реков сакам со физички филтри. А и не е ефтин 1000 ден го платив. Што велиш да барам друг? Инаку годинка има син ми. Препорачај ми подобар некој.
Драга, јас не можам да ти решам да не го користиш, јас лично за свое дете не би, ама ова е твој избор секако. Инаку од органските пробај ја онаа на Еко Козметикс детската 45 спф таа е само со физички филтри (во Зегин ја има). Инаку во право си не е евтин, за истата цена е и оваа која ти ја препорачав. Или евентуално Лавера кидс во Космо. Поздрав.
Fala ti najmnogu, ke baram drug za sin mi ovoj ke ostani za nas. Pozdrav. Те молам мислење уште за ова да ми кажиш. Маслената купка на еуцерин е. @Biodevojka
Здраво драга како масла присутни се најнапред животинска маст и потоа палмина маст. Не знам зошто е нагласено глицерин, обично не се пишува во формулата, со оглед на тоа што при производство на сапунот се ослободува природно глицерин. Инаку има и ланолин кој не знаеме колку е чист (прочитај ја мојата статија за ланолин). Инаку добро е што нема тетрасодиум едта, туку има тетрасодиум етидронате кој е побиоразградлив. Вака како производ ми изгледа ок, меѓутоа за ефектот и дали е благ може само ти да кажеш со користењето. Доколку прави малку пена и не суши премногу ок е. Поздрав.
Јас планирам мустела. Млеко му треба за тело или само гелче и шампонче да земам? За газето оригинал павловичева.
на жешково не е баш препотребен лосион јас не ни ставам по секое капење павловичева иста оригинал земав и јас ама си стое така си земав заштитен крем со цинк ги има на поеќе фирми е мн поубав содрже све реално не е тој квалитет на оригиналната павловичева ко порано и од него не ставам на секое преслакање нема потреба си скокам