Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Детска козметика

Дискусија во 'Бебе' започната од Elena941, 12 февруари 2010.

1. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Драга на прва позиција има петолатум а на трета парафинум ликвидум кои се нафтени деривати. Јас не велам дека кремов не функционира (според стандардите на традиционалната козметика функционира) и си има сертификати тоа е се во ред, само што е на база на нафтени деривати. Имам многу пишувано за нив кај мене на блог. Првите три состојки се всушност база на кремот. Јас не можам да ти кажам дали да го користош или не, секој сам одлучува што да користи ние сме тука само за информација. Поздрав.

На Lolipop23 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. emma25

emma25 Активен член

Се зачлени на:
    10 јули 2017
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    3
    Многу ти благодарам @Biodevojka. Дали можеш да ми препорачаш нешто органско за пеленска регија, замена за кремов? И ако можеш линк од некој пост за дериватите, пребарував по блогот ама не успеав да најдам. Едно големо фала

Последна измена: 11 јули 2017
  3. ^angel^

^angel^ Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2015
    Пораки:
    680
    Допаѓања:
    1.264
    Мајки некој шампон да ми предложите поблак Ние имаме доста косичка и многу го поти секој ден му ја мијам со бекутан

На FarmaGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Хип 2во1, благ е и многу нежно мириса.

На ^angel^, victoria и stevemila им се допаѓа ова.
  5. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.788
    Допаѓања:
    8.919
    Weleda neven e ubav

На eli25 и ^angel^ им се допаѓа ова.
  6. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Naturaverde шампонот со овес и камилица, според мене е фантастичен. Поздрав.

На ^angel^ и joy1 им се допаѓа ова.
  7. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Здраво драга зависи од буџетот кој го имаш на располагање
    1. Крем за пеленска регија на Натураверде био околу 300 и нешто денари (не ми текнува во моментов колку точно) (во Веро и Космо)
    2. Крем за пеленска регија на Веледа до 500-600 денари (не ја знам точната цена ама еве некоја од мајките ако го користи нека каже) во аптеки
    3. Не знам дали Логона има крема за пеленска регија, доколку да и тој може да го земеш (прашај во аптека)
    4. Крем за пеленска регија на Гамард (овој е најскап) околу 1200 мкд горе долу (во аптеки)

Види ти што најмногу ти одговара како цена, инаку сите се убави и органски производи.

Повели линк за состојки во козметика: http://biodevojka.blogspot.mk/2015/02/blog-post_35.html

На emma25 и victoria им се допаѓа ова.
  8. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.197
    @Biodevojka те молам за мислење за составот на овој гел, дали е соодветен за мало дете:

Aqua, Aloe Barbadensis Leaf Juice*, Glycerin, Alcohol*, Xanthan Gum,Sodium PCA, Agave Americana Leaf Extract*, Rhizobian Gum,Parfum**, Limonene**, Benzyl Salicylate**, Linalool**, Geraniol**,Citral**, Citronellol**, Benzyl Alcohol*** ingredients from certified organic agriculture** from natural essential oils

Се работи за алое гелот на Алверде. Дилемата ми е дали да ја мачкам со него после плажа, или пак да си купам друго млеко за тело-детско...?

9. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Здраво драга, производов како декларација е многу убав, не знаев дека постои со алое вера гел (ќе си го земам за себе). За мало дете нема нешто што може да штети, евентуално ако е алергично на некој од парфемите во самата формула (не знаеме кои мириси ги употребиле не пишува има само парфем). Ако сакаш да бидеш сигурна, може да го земеш кремот на Алверде со камилица баш за деца тој е многу убав, на Натураверде маслото со невен без вештачки мириси и алергени или на логона кремот (сестра ми ги мачкаше малите после плажа со логона и беше многу задоволна). Поздрав.

На victoria и Kitten им се допаѓа ова.
  10. Верче4

Верче4 Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2015
    Пораки:
    1.206
    Допаѓања:
    5.361
    @Biodevojka ај те молам мислење за овој спреј. Го земав за син ми па дали е добар. Фала.
    IMG_20170712_130110.jpg IMG_20170712_130017.jpg

11. emma25

emma25 Активен член

Се зачлени на:
    10 јули 2017
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    3
    Благодарам многу, поздрав и се најдобро @Biodevojka

На Biodevojka му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Драга производов содржи хемиски филтри за заштита од сонцет (сигурно е производ за сончање така?). За жал има и силикони (циклопентасилоксане и диметиконе), ППГ и парабени. Можеби како производ убаво штити од сонцето, не знам затоа што не ја истражувам козметиката со хемиски филтри. Може да ти кажам само дека формулата е стабилна, односно нема фотонестабилни филтри. Поздрав.

На Верче4 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Верче4

Верче4 Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2015
    Пораки:
    1.206
    Допаѓања:
    5.361
    Фала ти многу, да за сончање е. А толку многу ми го пофалија во аптека и како најпродаван. Баш им реков сакам со физички филтри. А и не е ефтин 1000 ден го платив. Што велиш да барам друг? Инаку годинка има син ми. Препорачај ми подобар некој.

На FarmaGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Драга, јас не можам да ти решам да не го користиш, јас лично за свое дете не би, ама ова е твој избор секако. Инаку од органските пробај ја онаа на Еко Козметикс детската 45 спф таа е само со физички филтри (во Зегин ја има). Инаку во право си не е евтин, за истата цена е и оваа која ти ја препорачав. Или евентуално Лавера кидс во Космо. Поздрав.

На Верче4 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Верче4

Верче4 Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2015
    Пораки:
    1.206
    Допаѓања:
    5.361
    Fala ti najmnogu, ke baram drug za sin mi ovoj ke ostani za nas.
    Pozdrav.

Те молам мислење уште за ова да ми кажиш. Маслената купка на еуцерин е. @Biodevojka

Прикачени фајлови:

Последна измена од модератор: 17 јули 2017
  16. victoria

victoria Форумски идол

Се зачлени на:
    4 февруари 2010
    Пораки:
    1.952
    Допаѓања:
    29.044
    @Biodevojka мила те молам еден поглед на составив од сапунчево..
    20170717_133455.jpg
    Поздрав

17. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Здраво драга како масла присутни се најнапред животинска маст и потоа палмина маст. Не знам зошто е нагласено глицерин, обично не се пишува во формулата, со оглед на тоа што при производство на сапунот се ослободува природно глицерин. Инаку има и ланолин кој не знаеме колку е чист (прочитај ја мојата статија за ланолин). Инаку добро е што нема тетрасодиум едта, туку има тетрасодиум етидронате кој е побиоразградлив. Вака како производ ми изгледа ок, меѓутоа за ефектот и дали е благ може само ти да кажеш со користењето. Доколку прави малку пена и не суши премногу ок е. Поздрав.

На victoria му/ѝ се допаѓа ова.
  18. victoria

victoria Форумски идол

Се зачлени на:
    4 февруари 2010
    Пораки:
    1.952
    Допаѓања:
    29.044
    благодарам :f:
    :hug::hug:

На Biodevojka му/ѝ се допаѓа ова.
  19. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.993
    Допаѓања:
    123.704
    Јас планирам мустела. Млеко му треба за тело или само гелче и шампонче да земам? За газето оригинал павловичева.

На Poppins и Seduction им се допаѓа ова.
  20. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    5.651
    на жешково не е баш препотребен лосион јас не ни ставам по секое капење павловичева иста оригинал земав и јас ама си стое така си земав заштитен крем со цинк ги има на поеќе фирми е мн поубав содрже све реално не е тој квалитет на оригиналната павловичева ко порано и од него не ставам на секое преслакање нема потреба си скокам

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.