Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Детска козметика

Дискусија во 'Бебе' започната од Elena941, 12 февруари 2010.

1. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Mustela se koristi za osetliva koza,i ne e organska.Vnuka mi ima egzema pa pedijatarot i go preporaca mustela.I kazal na snaa mi deka ne e preporaclivo da se koristi za normalna koza.Zboram za vo Svajcarija

2. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.788
    Допаѓања:
    8.919
    Ima mustela obicna za normalna koza. Ima i mustela stelatopija za egzema e. Znaci od obicnata mustela moze

На Seduction и joy1 им се допаѓа ова.
  3. Elenche87

Elenche87 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    1.722
    Точно, јас и за првото сега и за второво детенце ќе користам пак,за мене нема подобра

На TheSecret му/ѝ се допаѓа ова.
  4. barby

barby Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2010
    Пораки:
    830
    Допаѓања:
    8.451
    Јас со мустела гел го бањам и со мустела лосион го мачкам. Еве веќе 7 недели сме и до сега ни црвенило му се нема покажано, ни мозолчиња како што обично се прават на новороденчиња. Јас сум презадоволна. Педијатарот ми рече да не го мачкам со павловиќева бидејќи на жешково време можело да го вцрвени, многу јака била.

На Tahitiana, Belabelinakinder и TheSecret им се допаѓа ова.
  5. pilenka

pilenka Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2013
    Пораки:
    818
    Допаѓања:
    3.501
    @Biodevojka ќе те замолам мислење за составот на купката 15014953930211519270539.jpg

6. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Ми се допаѓа!!! Која е марката оти не сум ја видела да сега? Има убава блага формула без сулфати, мене лично ми се допаѓа комбинацијата на бетаинот кај кого агресивноста е намалена со два многу нежни сурфактанти коко глукозид и дисодиум лаурул сулфосучинат. Потоа содржи глицерин, пантенол, лецитин и мед. Ок.

7. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.592
    Допаѓања:
    201.871
    Ако не се лажам, ова е купка од DM линијата на SauBär, имаат добри производи.

На pilenka и Biodevojka им се допаѓа ова.
  8. pilenka

pilenka Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2013
    Пораки:
    818
    Допаѓања:
    3.501
    Благодарам @Biodevojka ова е купката 15014982797902085811370.jpg
    И прилично е ефтина, околу 135 денари мислам беше, а 500 мл. Поздрав.

На Selest, fana, Kitten и 4 други им се допаѓа ова.
  9. Aneta92

Aneta92 Популарен член

Се зачлени на:
    29 јуни 2016
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    2.840
    Ние користиме на еуцерин (црвена линија) , ни ја препорача педијатарот пошто имаме посува кожа. Презадоволна сум , кожата ни е многу исчистена и мека.

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  10. victoria

victoria Форумски идол

Се зачлени на:
    4 февруари 2010
    Пораки:
    1.952
    Допаѓања:
    29.044
    @Biodevojka те молам еден поглед на шампончево... За поголемиот 3,5годинки е,не за бебево
    20170809_170659.jpg

11. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Здраво драга Magnesium Coceth Sulfate е помалку агресивен од SLES меѓутоа таа разлика е многу мала. Според мене треба да се згусне на ист начин како SLES со бетаин па после сол. Овде е обратно, така да како формула не е добро избалансиран. Потоа како конзерванси содржи два кои имаат потенцијално алергенско дејство, меѓутоа за среќа се избалансирани со магнезиум за да се намали ова дејство. За возрасни може да разберам, ама за деца некако не ми е сфатливо. Не знам што да ти кажам мене формулава ми е малку чудна, немам многу искуство со целата фамилија на SLES и МLES (повеќе се концентрирам на органски формули), ама ако е ок кога го бањаш детето и ако не предизвикува никакви реакции, во тој случај секако користи го. Немам право да ти речам не. Иако може да најдеш еден куп подобри шампони со одлични формули на примр Адмиранда оние без SLES и парабени, потоа Натураверде, потоа Алверде бабу (може и за поголемки деца), пред некое време ми покажа една феминка друг шампон ама не ми текнува која марка беше нешто СауБад или слично да не те излажам. Изборот е секако твој. Поздрав.

На victoria му/ѝ се допаѓа ова.
  12. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    @Biodevojka те молам мислење за влажните марамчиња. Ти благодарам
    received_10213835534428573.jpeg

13. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Според состав ок се, колку години има малиот или малата? Те прашувам поради феноксиетанолот. Знам дека не се препорачуваше како конзерванс за деца, иако нешто како да прочитав дека е одобрен. Треба да проверам според последните студии кои ги читав па да ти потврдам. Знам дека за деца под 3 годни не се препорачуваше, ама последното истражување од пред година дена потврдило мислам дека може. Ај остави ми ден два да го најдам документот па да ти потврдам ок? Инкау останатите состојки се супер. Поздрав.

п.с. го најдов, на 6 октомври 2016 европскиот научен комитет во последните истражувања докажа дека е безбеден и за деца под 3 години.

http://ec.europa.eu/health/scientific_committees/consumer_safety/docs/sccs_o_195.pdf

На Lolipop23 и SophiaBella им се допаѓа ова.
  14. SophiaBella

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    Фала ти многу, за новороденче, го очекувам за брзо. Гледав во споредба со Памперс сенситив влажните, овие како помалку својства да имаат. Ако не е проблем да ми кажеш во споредба со нив, кој се подобри? Еве ќе ти сликнам и од памперс својствата:
    received_10213837060106714.jpeg

15. ada21

ada21 Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    5.351
    @SophiaBella душо јас ти препорачувам за почеток да не коеистиш влажни . Јас се изнакупив од џамбо едни мали крпчиња по 8 се пакувани и со нив го бришам . Некако најсигурно ми е така .

На SophiaBella и Biodevojka им се допаѓа ова.
  16. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Дефинитивно тие првите,не овие.

Знаеш дека сѐ повеќе мајки на почетокот така прават, само памучна крпа и вода? Ова од искуство на другите го кажувам, не свое...

На SophiaBella му/ѝ се допаѓа ова.
  17. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.756
    Јас планирам да земам купка и млеко за тело на Хип, влажни на Бекутан и оригинал павловичева. Друго нешто од козметика не знам дали ќе ми треба.

На Kitten, Belabelinakinder и iki26 им се допаѓа ова.
  18. SophiaBella

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    Знам мила, така планирав и јас, ама сепак за одредени ситуации некогаш ќе мора и вакви(на пример уште на болница ми бараат да носам влажни), па сакав да го одберам најдоброто :hug:

19. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    Млеко за тело не ти треба, мали се за тоа. Од Хип има шампон и купка 2во1 супер се. За папчето може бетадин да земеш да го премачкуваш после бањање.

На Lolipop23, Belabelinakinder и forumce им се допаѓа ова.
  20. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.756
    Во болницата за папчето користат алкохол, се става на газа и се замотува папчето. Ама што ми кажат тоа ќе земам тогаш. Млеко или масло за тело од кога да ја мачкам? И бебешка пудра за газето ќе ми треба ли? Те прашувам оти веќе си го поминала тоа ти.