Mustela se koristi za osetliva koza,i ne e organska.Vnuka mi ima egzema pa pedijatarot i go preporaca mustela.I kazal na snaa mi deka ne e preporaclivo da se koristi za normalna koza.Zboram za vo Svajcarija
Ima mustela obicna za normalna koza. Ima i mustela stelatopija za egzema e. Znaci od obicnata mustela moze
Јас со мустела гел го бањам и со мустела лосион го мачкам. Еве веќе 7 недели сме и до сега ни црвенило му се нема покажано, ни мозолчиња како што обично се прават на новороденчиња. Јас сум презадоволна. Педијатарот ми рече да не го мачкам со павловиќева бидејќи на жешково време можело да го вцрвени, многу јака била.
Ми се допаѓа!!! Која е марката оти не сум ја видела да сега? Има убава блага формула без сулфати, мене лично ми се допаѓа комбинацијата на бетаинот кај кого агресивноста е намалена со два многу нежни сурфактанти коко глукозид и дисодиум лаурул сулфосучинат. Потоа содржи глицерин, пантенол, лецитин и мед. Ок.
Благодарам @Biodevojka ова е купката И прилично е ефтина, околу 135 денари мислам беше, а 500 мл. Поздрав.
Ние користиме на еуцерин (црвена линија) , ни ја препорача педијатарот пошто имаме посува кожа. Презадоволна сум , кожата ни е многу исчистена и мека.
Здраво драга Magnesium Coceth Sulfate е помалку агресивен од SLES меѓутоа таа разлика е многу мала. Според мене треба да се згусне на ист начин како SLES со бетаин па после сол. Овде е обратно, така да како формула не е добро избалансиран. Потоа како конзерванси содржи два кои имаат потенцијално алергенско дејство, меѓутоа за среќа се избалансирани со магнезиум за да се намали ова дејство. За возрасни може да разберам, ама за деца некако не ми е сфатливо. Не знам што да ти кажам мене формулава ми е малку чудна, немам многу искуство со целата фамилија на SLES и МLES (повеќе се концентрирам на органски формули), ама ако е ок кога го бањаш детето и ако не предизвикува никакви реакции, во тој случај секако користи го. Немам право да ти речам не. Иако може да најдеш еден куп подобри шампони со одлични формули на примр Адмиранда оние без SLES и парабени, потоа Натураверде, потоа Алверде бабу (може и за поголемки деца), пред некое време ми покажа една феминка друг шампон ама не ми текнува која марка беше нешто СауБад или слично да не те излажам. Изборот е секако твој. Поздрав.
Според состав ок се, колку години има малиот или малата? Те прашувам поради феноксиетанолот. Знам дека не се препорачуваше како конзерванс за деца, иако нешто како да прочитав дека е одобрен. Треба да проверам според последните студии кои ги читав па да ти потврдам. Знам дека за деца под 3 годни не се препорачуваше, ама последното истражување од пред година дена потврдило мислам дека може. Ај остави ми ден два да го најдам документот па да ти потврдам ок? Инкау останатите состојки се супер. Поздрав. п.с. го најдов, на 6 октомври 2016 европскиот научен комитет во последните истражувања докажа дека е безбеден и за деца под 3 години. http://ec.europa.eu/health/scientific_committees/consumer_safety/docs/sccs_o_195.pdf
Фала ти многу, за новороденче, го очекувам за брзо. Гледав во споредба со Памперс сенситив влажните, овие како помалку својства да имаат. Ако не е проблем да ми кажеш во споредба со нив, кој се подобри? Еве ќе ти сликнам и од памперс својствата:
@SophiaBella душо јас ти препорачувам за почеток да не коеистиш влажни . Јас се изнакупив од џамбо едни мали крпчиња по 8 се пакувани и со нив го бришам . Некако најсигурно ми е така .
Дефинитивно тие првите,не овие. Знаеш дека сѐ повеќе мајки на почетокот така прават, само памучна крпа и вода? Ова од искуство на другите го кажувам, не свое...
Јас планирам да земам купка и млеко за тело на Хип, влажни на Бекутан и оригинал павловичева. Друго нешто од козметика не знам дали ќе ми треба.
Знам мила, така планирав и јас, ама сепак за одредени ситуации некогаш ќе мора и вакви(на пример уште на болница ми бараат да носам влажни), па сакав да го одберам најдоброто
Млеко за тело не ти треба, мали се за тоа. Од Хип има шампон и купка 2во1 супер се. За папчето може бетадин да земеш да го премачкуваш после бањање.
Во болницата за папчето користат алкохол, се става на газа и се замотува папчето. Ама што ми кажат тоа ќе земам тогаш. Млеко или масло за тело од кога да ја мачкам? И бебешка пудра за газето ќе ми треба ли? Те прашувам оти веќе си го поминала тоа ти.