Ни млеко ни масло ти треба првите месеци, ништо од тоа. Штом ќе користиш павловиќева не ти треба пудра. Подобро е павловиќева.
Ќе земaм еуцерин мaсленa купкa, влaжни бекутaн и зa пaвлoвичевa не сум рaзмислувaлa, мoже пaвлoдерм мoже oригинaлнaтa
Внимавав да не го воденам многу. Ставав газа или марамче колку-толку ќе заштити малку, и на крај му поминував со бетадин а може и ациди-борици. За неколку дена ќе падне, после гајле нема.
@forumce @eli25 jas mackam jekoderm na celo telo taka mi kazaa ubavo bilo za kozata dodeka se mali. A zedov i kokosovo ama neznam.dali da mackam uste . Aj ako moze mislenje @Biodevojka
Vo sistina mi rekoa deka ne e problem papokot da se mokri. Da ne sedi vo voda tuku so protocna. Pa taka i pravev Nemase nikakov problem, si padna brzo i super zazdrave
Јекодерм не ја познавам а за кокосовото е одлично. После бањање слободно мачкај за да ја оддржуваш кожата нахранета и еластична. Поздрав.
Ако може да ми кажеш кој се овие влажни? Јас ги користам хип ,биодевојка ги препорача како најдобри,а инаку првите 4 месеци не користев влажни туку од дм едни памучни за една употреба 60 има внатре и се околу120 ден,најнајтопло ти ги препорачувам за новороденче,само памук и топла вода ,никакви хемикалии
@MiAmor @Biodevojka овие се влажните, во Тинекс ги најдов @Biodevojka ајде уште ова, според тебе подобри се овие од Хип или да си земам од Хип?
Сите бебешки влажни се скоро исти ( Памперс, Бекутан, Хип, Пуфус...) кои и да ги земете нема некоја голема разлика. Јас моментално ги користам Пуфис сензитив супер се. За малите зедов од Памперс. Влажни како влажни и така за една употреба се. Бришеш и фрлаш. Важно не содржат алкохол и некои се без парабени.Нема потреба од толку потресување за влажни.
Драга не ми текнува на памет декларацијата На Хип, ама овие како што ти кажав се многу убави. Како сакаш ти. Чим сум рекла ок за Хип и двете се добри, оставам на твој личен избор. Поздрав.
Имате убави влажни марамици ма Бејбилов од Дм, без мирис и останати хемикалии. Цената им е нешто слична како тие на Памперс, околу 100-120 ден.
Еве кај има пишано биодевојка за влажните од хип. И јас ги користам за излегување и супер се. До сега нема никаква реакција. За бекутан ми се чини низ темава е пишано дека имаа доста хемикалии. Павловичевата има нафтени деривати, има подобри кремчиња за пеленска регија, пребарајте ги мислењата на биодевојка доколку сакате. На почеток по дома само со тетра пелена влажна е доволно да се помине, нема потреба од влажни. И плакнење по какање. Јекодерм ако купувате не земајте од бекутан рибино масло, има нешто плус, поводест е некако и почудно мириса. Земете си баш јекодерм.
Ние имавме подарок бекутан и бањаме со тоа. Млеко ни рекоа обавезно зошто му се лупи кожичката. Прво земавме хипп сензитив сега ни рекоа нешто подобро треба т.е еуцерин (купивме пх5). Влажни бекутан.За газе оригинал павличева, земавме и бекутан со невен ама катастрофа е.
@eli25 ај сликни ми го еуцеринот , за осетлива кожа ли е ? @Biodevojka уште едно мислење плс , што мислиш за мустела купката 2во 1 . Еве
Eli nemoj bekutan. Mnogu luti i epten e hemikalii. Mene premnogu mi ja susi kozata a tek nivnata mozam dq zamislam
Како формула е блага, само што јас знаеш кога ќе видам ПЕГ не го гледам веќе производот. Штета инаку убави се другите состојки. Поздрав.