Еве јас убедливо според декларација мене што ме биндиса за бебе, природен и органски е 45+ фактор од Eco Cosmetics, од Зегин го купив лани. Епен е мало пакувањето, едвај 50мл, а цената е соленка (1000ден), но единствено тоа би го ставила јас на бебенце од 3 месеци, поради составот (со сертификат за органски производ, со се, ќе видите на пакувањето). И да, од новородено може да се користи <3
Ти благодарам.. Ќе проверам уште веднаш дали имаат... Јас прашував не ми ја спомнаа оваа колекција.. Во друга аптека себа мед ми препорачаа, на неа стоеше од првиот ден демек... А и таа 75мл,800ден..само таа е повеќе медицинска козметика него органска..
Алверде само во ДМ, а Еко Козметикс по аптеки на пример Зегин, групација Бети, штандот на Биоорганика во Сити Мол и.т.н. Поздрав.
Na bebce od 3 meseci ne se nanesuva nikakov faktor bez razlika sto pisuva na deklaracija. Za da prodadat ke pisat se. Plus bebe tolku malo ne treba da se izlozuva na sonce barem ne pred 18 casot.
Искрено и јас мислам дека пред 6месеци не се мачка фактор, првото имаше 8месци кога бевме прв пат на море.. Меѓутоа и педијатарот на болница и матичната рекоа нешто да ставам. Инаку и кога бевме без деца со мм, на плажа одевме од 09-11.30/12 и после 17ч. Периодов нема да е многу топло, просек 28° и дополнително ќе носи бебчо бело блузиче цело време. Директно изложување на гола кожа ептен минимално-екстремитетите,што и инаку му се отскриени и за дома низ град..
Ovie se obicni suvi maramici, koga ke se namokrat se kinat kako toaletna namokrena (ama primer dadov). Ima drugi na babylove 60 se vo pakovanje mislam bas za mokrenje. Jas od koga e roden koristam od zegin suvi na tosama i za gaz i za lice brisenje posle jadenje za se nesto vlazni. Super se vo sekoj slucaj
Не е возможно јас пред месец дена го видов во ДМ гтц, ваљда не халуцинирав!!! Знам дека го имаше, може се потрошил. Баш ми е жал, а не беше скап околу 400 мкд така нешто.
Ти верувам... Во сити мол ова.. Мм ќе оди утре ск на утакмица па ќе му речам да помине гтц ако не... Не знам.. Кидс имало само..
http://organichealthremedies.com/jo...-products-contain-cancer-causing-ingredients/ Добро е да се прочита.
Драга еве ти декларација на Алверде бабу Aqua, Titanium Dioxide, Cocoglycerides, Helianthus Annuus Seed Oil*, Isoamyl Laurate, Polyglyceryl-2 Dipolyhydroxystearate, Polyglyceryl-3 Polyricinoleate, Glycerin, Helianthus Annuus Seed Cera, Magnesium Sulfate, Olea Europaea Fruit Oil, Simmondsia Chinensis Seed Oil*, Alumina, Stearic Acid, Glyceryl Caprylate, Levulinic Acid, Tocopherol, p-Anisic Acid, Sodium Levulinate, Alcohol, Leontopodium Alpinum Extract *ingredients from certified organic agriculture Еве декларација на Алверде кидс Aqua, Titanium Dioxide, Cocoglycerides, Helianthus Annuus Seed Oil*, Isoamyl Laurate,Polyglyceryl-2 Dipolyhydroxystearate, Polyglyceryl-3 Polyricinoleate, Glycerin, Helianthus Annuus SeedCera, Magnesium Sulfate, Olea Europaea Fruit Oil, Simmondsia Chinensis Seed Oil*, Alumina, StearicAcid, Parfum**, Glyceryl Caprylate, Alcohol, Levulinic Acid, Tocopherol, p-Anisic Acid, Sodium Levulinate,Geraniol**, Taraxacum Officinale Extract, Limonene**, Anise Alcohol***ingredients from certified organic agriculture **from natural essential oils Базата е иста, ама баш идентична. Се менува фактот што во бебешкото нема парфем ниту алергени од парфем, а во детското има. Исто и екстрактот се менува. Значи она за бебе е комплетно без мирис, без етерични масла и без алергени од етерични масла. Тоа е голема разлика. Луѓето тек допрва ќе сфатат дека органско не значи да следиш мода или луксуз, здравје е во прашање!!! Особено за дечиња!!! Нас Господ знае со што не мачкале и бањале, ама толку знаеле нашите родители, не се тие криви. Сега кога имаме правилни информации на дофат и може да бираме, мислам дека сѐ се менува.
@victoria jas sum tip na covek sto bukvalno ne gi svaka zdravo za gotovo pedijatrite. Ne sekogas se slozuvam so nivnite mislenja. Cim bebe ke ti e so maica nemas gajle i taka ke ste pod cador pa nemas potreba od kremi. Jas eve so bebuska letovo 5 meseci isterav 2 odmora vo juni i sega bez nikakva zastita. Poveketo bese ili vo apartman ili pod cador ja vadev samo nakaj 6 da ja brcnam vo more. Jas ne sum za bilo kakov faktor se vo jetra odi sepak ova e samo moe mislenje i sugestija.
Се согласувам целосно.. Ќе бидеме и под чадор и под природна сенка дрвца во дворчето на апартманите.. Навистина се мислам дали воопшто нешто да ставам..
Иста дилема имам. Бебе 3 месеци ке биде. Со што да мачкам и дсли да мачкам воопшто. Бев сега во аптека. Еко козметик и чико се толку мала возраст. Бебе по секако ке биде со маичка цело време и нема да биде ич на сонце.
Здраво мајкички, ќе ве замолам да ми предложите козметика за новороденче што може да се употребува уште од првиот ден...знам дека можеби е најдобро да се бања само со чиста вода и да не се мачка со ништо на почетокот, но упорна сум нешто да употребувам, шампонче, млеко или масло за тело, нешто за препончињата и газето, лицето и сл. Ве молам дајте ми предлози! Инаку термин ми е во декември но се подготвувам полека зошто се наеднаш доста ќе ме кошта фала ви однапред на одговорите... поздравче
Сакам да ве прашам дали некој имал проблем со лишаи кај децата и што сте мачкале? Малата има едно лишајче на мешето веќе одамна и некогаш и се повлекува,па после пак се појавува.Инаку ја мачкам со млеко за тело Логона,не користам некои хемии еве веќе 2,5 години,немала проблем со кожата освен што и е посува. Искуство,или да посетиме дерматолог? @Tahitiana можеш со Веледа,Логона,Алверде ,тие ти се поприродни и органски.Пролистај наназад низ страниве ќе видиш има пишувано
јас користам на hipp шампон и пенливо две во еден сензитив и сум задоволна. има осетлива кожа и бела е а фала богу за сега е супер и многу убаво мириса. имам и кремче мало за тело, го употребував кога и се лупеше кожичката само на дланките и стапалцата. за пеленска регија зедов продерм со невен и многу добро се покажа. ако сакаш слики ке ти пратам
Ako ne ti e problem prati mi i slikicki, a na liceto mackas so nesto od pocetokot ili ne? I kako sto te razbrav teloto samo po potreba na suvite delovi go mackase a ne posle sekoe banjanje taka? Isto me interesira i za banjanjeto, ja banjas sama od pocetok ili nekoj ti pomagase i kako e najdobro dali mora na raka da se drzi ili moze da se legne vo koritce so mreza ili anatomsko postolje?