Дали некој го има користено овој производ? Ме интересираат искуства и за другите производи од оваа линија?
Според состојките сличен е на Беколиното. Има и Пантенол кој е од значителна важност за кожичката на малечкиве. Според мене по мирисот се осеќа дали некое средство е јако или не, јас од почеток не ја сакав Мустелана, и никако не бев за тоа сестра ми да ја користи, што се покажа според моите претпоставки, премногу беше јак за кожичката на внука ми. На почетокот секако дека ќе се мачкате со јекодерм па нема да забележите можеби некоја голема разлика, но кога ќе започнете да мачкате млекца за тело ќе се примети дали нешто и одговара или не. Ова е од моето искуство со внука ми
Само да ве информирам, гледам дека за Косили се распрашувате, последниве две-три години многу често се јавува алергија на овие бебешки производи. Дури и лекари го имаат потврдено ова. Не се знае дали се работи за оригинален производ или пак само копија на оригиналот, каде што амбалажата е истата, ама она што е внатре - не е тоа тоа. Затоа, подобро избегнувајте ги. Моја препорака се Бекутан или Беколино - ако нема проблем со кожата на бебето, тие козметички линии се супер. Додуша содржат парабени (а не е препорачливо), ама мислам дека сите содржат исто, само што не пишува. Можеби и овие на BabyLove се супер, бидејќи досега сè што има пробано од ДМ (стриктно од нивните линии, каква што е и БејбиЛов) се покажало како квалитетно за парите, па верувам дека и тие се одлични.
Во врска со козметиката јас земав Бекутан , земав шампонче, купка и млеко за тело мислам дека овие ке ми бидат потребни за почеток.. А земав и павловичева од онаа детската - розева со таа планирам да ја мачкам при промена на памперс , бидејќи пудра не сакам а и мајками ми има кажувано дека јас не сум поднесувала ништо освен павловичева.. и секако да не ја заборавам Јекодерм , нели таа е за почеток Гледав има и на Бекутан една со Омега3 пишува на нејзе дека е за новореденчиња ама не ја земав бидејќи не знам дали ке помогне некако мислам дека Јекодерм е подобра
Кај мене сопругот е опседнат со се што користиме за синот да биде од органско потекло. Јас се сложувам донекаде со него само за жал не живееме во органски свет така да јас кога не е тој дома, кога го бањам малиот му ставам и од Џонсон производите јас што ги користам, колку да стане толерантен и на хемикалиите на кој ќе биде изложен цел живот. Немал до сега никаква реакција на било кој од производите што ги користиме за него а најчесто ги користиме од фирмата WotNot, кој според истражувањата на мм се најдобрите, ги имаат сите одлики кој тој ги бараше во производите за бебиња.
Во лето обавезно го мачкам со бекутан крем со заштитен фактор 30 (тешко се размачкува ама добар е !) за капење користиме ХИП шампон и после тоа го мачкам со кремче исто на ХИП. Презадоволна сум , макар што не преферирам мнгу мачкање и шлакање по лицето и телото , гледам што помалку да му нанесувам креми, сепак има хемикалија . А за газето од таа розовата на галафарм милам беше. Морам, морам да го пофалам спрејот (лосион) од на Пантексол мислам ќе се вратиме на него . Содржи витамин Е, бадемово масло , глицерин , пантенол и се препорачува за посува кожа
Од неодамна го користам шампончето на BabyLove од dm и одлично е, ама преодлично! И плус нема парабени, што е супер информација! Планирам да си го купам и млекцето за тело а и сигурна сум дека купката 2во1 е одлична. Сакав да ве прашам дали кога користите шампон, го користите и како купка за телото или телото го миете баш со купка или сапун? Инаку моментално имам и ХИПП и Нивеа бејби на рафтот, имам и Бекутан и Саносан. Во однос на цената мислам дека најдобро нуди БејбиЛав. Кон бекутан сум емотивно врзана, а ХИПП и Нивеа се супер, но посолени во однос на останатите. Не сум пробала беколино, но сум слушнала само позитивно. Инаку за пантексолот, мене ми ја препорачаа пантексол плус за пеленскиот предел ако се јави иритација или осип. Одличен производ кој треба да го имате при рака.
Мамички, у Граѓански викендов имаше тестерче од оваа крема. Спојлер Face & Body Cream A rich blend of certified organic active ingredients to protect, nourish, heal and soothe a baby’s delicate skin. Ideal during winter to protect from harsh external factors (cold, wind…). Organic Jojoba oil and Shea Butter: protect, nourish, moisturise and soothe. Organic Chamomile, Wild Pansy and Edelweiss: protecting, soothing, healing, relaxing and anti-inflammatory. Suitable for newborn babies. How to use: apply morning and evening on the face & body. До сега никаде ја немам сретнато, ме интересира дали некој од вас ја има користено,како се има покажано и која е цената?! И кај може да се најде?! Претпоставувам Зегин? Заклучив дека добро ми прија на лицево (добро,од два пати ставање,но екстремно сува и оштетена,а и безживотнa ми е кожата веќе подолг период),па сакам да ја купам.
до сега користев бекутан убави ми беа ама зедов сега од чико млеко и купка многу убо мирисат миризбата трае повеќе време мене рацете ми мирисаја и по неколку миења и кожата ја прават многу мека
Мамички какви влажни марамчиња користите? Ние на почетокот користевме само Бекутан се додека случајно не ги пробав BabyLove така некако пишува на нив, ги има во Зегин и во Стокомак. Ги купував по 50 денари, меки се, супер влажни, одлични се. Потоа ми донесе роднина Freshmaker влажни марамчиња, исто пакување од 72 овие беа премиум верзија, со пластичен капак, мислам дека се најубави влажни марамчиња кои сум ги користела. Ми ги носеа потоа дирекно од магацин за само 40ден/парче. Но одамна не ми донеле па ме интересира дали некоја од вас ги користи истиве, знам ги има во продажба но не знам каде да ги барам. Благодарам!
Ние користиме секакви , прво земавме Бекутан сега имаме едни Хиги мислам дека се викаат не сакам да ја научам само на едни а и гледам дека и пријаат секакви.. Инаку Freshmaker ако се тие што мислам , мислам дека ги има скоро во сите поголеми маркети..
До Lilit,кремата за која прашуваш можеш да ја најдеш во Zepter,имаше реклама во едно списание за оваа колекција,95 проценти од сите растителни состојки се од органско производство,хипоалергенска и без парабени.
Еве јас се потрудив да ви ги сликнам овие Freshmaker марамчиња. Ако некој ги видел во одреден маркет нека ми каже зошто досега воопшто не сум обрнала внимание зошто ми ги носеа дирекно од магацин.
Ги земав од ДМ бебешките влажни марамици, ама во моментов, да ме убиеш - појма немам како се викаа Земи ги мајче, нема да зажалиш, верувај! Единствените до сега без парфеми и мириси, и без парабени. Точно дебели се колку што треба, и од многу добар памук се. Цена.....оф јеби га, и тоа заборавив, во ист кош со повеќе работи беа, шта чеш
На babylove? овие? или некоја од другите верзии? Знам има неколку. Инаку од ефтините имам искуство и со овие И супер се покажаа и тие. 50ден во Стокомак, ги има и во Зегин. Има и розева верзија ама не сум ја користела таа.