Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Детска козметика

Дискусија во 'Бебе' започната од Elena941, 12 февруари 2010.

1. Peperutka-bt

Peperutka-bt Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2014
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    2.098
    Каснам малку :)
    Шампончето е поклон ама ке си го искористиме IMG_1898.JPG
    Ја капам легната само во коритцето и не користам ништо друго.
    Помош ми треба само за плакнење, мм е од помош секогаш.

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  2. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.361
    Допаѓања:
    21.348
    Дали од колекцијата на хип има уље? Во аптека ми рекоа немале.

3. Peperutka-bt

Peperutka-bt Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2014
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    2.098
    Не сум приметила а на интернет гледам дека има.

На irena.1 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. nora_st

nora_st Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2017
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    13
    И јас исто сум во очекување на моето прво бебе и исто како тебе сакам однапред да се подготвам. Доста читав и на крај се одлучив дека на почеток ќе користам само сапунче (органско), бадемово органско масло, јекодерм. Ако има потреба од нешто накнадно ќе докупувам.
    Немој да се раководиш според тоа кое како мириса, не сме ние битни нас убаво да ни мириса, рачунај дека тие што не мирисаат се поприродни и подобри за бебето, а тоа е најважно.

5. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.355
    Допаѓања:
    286.417
    Има. Една колекција на хипја имавме добиено на поклон, па оти малото веќе имаше од друга колкција, јас си се мачкав :D

На irena.1 и stevemila им се допаѓа ова.
  6. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.126
    Допаѓања:
    1.710
    @Biodevojka здраво и од мене. :hai: Прочитав наназад што е пишувано и ги прочитав твоите совети и предлози. Алверде, Хип и Натураверде се во мојот потесен круг. Сакам да земам влажни на Хип. Е не знам која крема за пеленска регија би била најдобра од овие три понудени ? И нешто за бањање за почеток, конкретно од овие три избрани?
    А може и сосема различен предлог од тебе за крема, купка и влажни? :) (и за нешто друго ако ми е потребно, а јас не знам :$ )
    Благодарам многу :f:

7. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Moже на Натураверде да ги пробаш. Без алергени од парфем сѐ па сигурно ќе бидат ок. Поздрав.

На Вереничка му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.603
    Допаѓања:
    201.923
    Натура Верде за бањање и јас ги препорачувам, за двајцата ги користам, предобри се. А крем за пеленска регија не ти треба, најубаво е да не мачкаш со ништо, освен ако не дај Боже се исфрли, тогаш ќе си земеш крем со цинк оксид на Бекутан или Корин д Фарм. Поголемиот го мачкав на секое менување на пелена, па многу често знаеше да се нафрли, а малово со ништо не го мачкам, досега во цела година, одвај двапати се има нафрлено.

На victoria и Вереничка им се допаѓа ова.
  9. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.126
    Допаѓања:
    1.710
    Фала срцка на советот. :f:
    Да ми кажеш само каде ги има на Натураверде производите и на Корин д фарм и која цена се? И која е оваа крема на Бекутан со цинк, досега не сум ја забележала? :?:

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. *Лорена*

*Лорена* Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2017
    Пораки:
    635
    Допаѓања:
    4.505
    Да се надоврзам на разговоров, и јас ја земав Наураверде од Космо-Зебра а ја имаш и во Веро- Џамбо.
    Навистина како за органска колекција има многу пристапна цена. Е сега маана е што кај нас не ги носат целите колекции туку само некои производи. Јас земав шампонче, масло за после бањање и крема за пеленска регија - сите 3 за 1000 ден. Е сега имам проблем со делот миење на тело, Натураверде немаат нешто такво. Ќе морам да земам или некакво сапунче (Еуцерин или Мустела)или гелот за бањкање на Веледа. Ако имате некаков совет за органски гел за бањање, однапред благодарам.

11. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.126
    Допаѓања:
    1.710
    Веро маркетот?
    Ок ќе видам што има од нив, најмногу тоа за пеленска регија ме интересира. А за почеток и јас мислев некое сапунче, конкретно мислев за она од мерима на слика со бебе во коритце, но не знам дали е тоа добро, дали е потполно безбедно за новороденче? :?: Благодарам ;)

12. *Лорена*

*Лорена* Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2017
    Пораки:
    635
    Допаѓања:
    4.505
    Да, во Веро маркетот. Овие три што ти ги набројав- тоа е се што има од Натураверде во Мк.
    Мислам дека сапунчето за кое зборуваш е премногу агресивно за толку нежна кожа (така прочитав овде страници наназад), ако грешам нека ме исправат. Еуцеринот органска козметика не е, Веледа сапунче нема. И сега не знам дали кај нас има органско сапунче од било кој производител? @Biodevojka ако има некаква информација би ни помогнала многу.

13. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.603
    Допаѓања:
    201.923
    @Verenicka НатураВерде ти кажале каде ги има, со тоа што во Веро Џамбо има и пакет производи по цена од 1200 денари, па ќе видиш што ти одговара. Кутијата од пакетот мислам дека содржи влажни марамици, течен сапун и шампон, ама не сум 100% сигурна што има. Знам дека и чорапчиња имаше еден пар во кутијата. Корин д Фарм ги има во Зегин сигурно. А кремот на Бекутан со цинк оксид е овој

14. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.126
    Допаѓања:
    1.710
    Па јас видов една декларација овде од сапунче детско која не беше одобрена, но не се гледаше убаво дали е мерима, ама претпоставував дека е тоа.
    Има и едно сапунче на себа мед ми се чини, не знам дали тоа е добро.

Супер (y) Уште еднаш фала :*

Последна измена од модератор: 6 септември 2017
  15. love make up

love make up Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2016
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    24
    Zdravo mamicki... Bi ve zamolila da mi dadete predlog za kozmetika, za 1 mesecno bebe... Do sega sme koristele samo 2 vo 1 gel i sampon na mustela za banjkanje, a za mackanje jekoderm za licenceto i glavceto i ribino maslo za teloto... No kozickata na teloto mu e po malku suva, a na licenceto mu izlegoa sitni mozolcenca ( mi kazuvaat deka e toploto)...

16. *цветче*

*цветче* Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2015
    Пораки:
    319
    Допаѓања:
    1.249
    Веледа има и сапунче, во сите подобро снабдени Зегин аптеки. Инаку со веледа утка немате, посебна ми е купката 2во1, органски се со екстракти од билки. И мирис преубав и благи за кожата. Цената е повисока, но првата купка ми траеше повеќе од половина година, секако на почеток капев со една капка од купката.

На LiliBoz му/ѝ се допаѓа ова.
  17. *Лорена*

*Лорена* Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2017
    Пораки:
    635
    Допаѓања:
    4.505
    Фала многу за информацијава за сапунчето, не знам како не сум го приметила.И јас користев Веледа, целата колекција околу пола година- од Еурофарм ја земав, но нас не ни одговараше. Знам дека е супер, само не ни одговараше на кожа склона на атопичен дерматит па се вративме на Мустела. Јас си ја дотрошив, навистина убаво хидрира.

18. love make up

Се зачлени на:
    4 февруари 2016
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    24

@Biodevojka, bi ve zamolila za mislenje za ovie sostojki na mustela

Прикачени фајлови:

19. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Драга лично мене не ми се допаѓаат ПЕГ, особено не со високи броеви како 150 на пример. Секако изборот е твој. Другите состојки се горе долу ок

Точно има влажни марамици, овие се екстра марамициве, ама штета ги продаваат само во пакет а не посебно. Како декларација се најдобри.

Веќе ти одговорија, има на веледа. Инаку купката од Натураверде е фантастична, доколку се мислиш за нешто земи ја неа. Исто така и веледа купката е одлична. Твој избор.

Последна измена: 7 септември 2017
    На victoria му/ѝ се допаѓа ова.
  20. love make up

Се зачлени на:
    4 февруари 2016
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    24
    A sto mislite za kolekcijata na URIAGE...

Nova sum vo forumov i ne bas najdobro se snaogjam so nego... :)
    @Biodevojka navistina mi znaci vaseto mislenje vo lutanjevo po bebeska kozmetika... Bebceto mi se izfrli so nekoi sitni mozolcinja po celoto telo, a pedijatarot kaza deka e alergija na ribonoto maslo so koe go mackav... Mi preporaca mustela stelotopija... Pa bi ve zamolila da mi dadete preldog nekoj.... Prerhodnata nok ni izleze i temenica na mal del od glavceto.... Ve molam za pomos.

Последна измена од модератор: 8 септември 2017