Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Детска козметика

Дискусија во 'Бебе' започната од Elena941, 12 февруари 2010.

1. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.840
    Допаѓања:
    109.379
    @wannaBeMomma ги преместуваа мислењата вчера па кој знае кај ми е тоа :lol:
    И мене ми рекоа со Јекодерм првиот месец најубаво или барем првите 10дена, па по со што сум одлучила со тоа. Кажав мириса тешко, чудно ама за лепота ќе се истрпи :angel:

Туку членкава подолу спомна купка, имам, а имам и шампонче, па ми рекоа првите денови со шампонче, па кога ќе оставам бебе да се пошлапка само во корито тогаш можам купката да ставам во вода, така ли е??
    Сапун не купив не ми ни текало, ми треба ли?? Ако да каков, Веледа нема мислам да имаше ќе ми понудеа, а и видев, не знам..

2. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.074
    Допаѓања:
    225.505
    има сапун веледа, 300 и нешто е.

На emkaemka му/ѝ се допаѓа ова.
  3. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    2.862
    Допаѓања:
    28.525
    И јас користев влажни марамчиња Бекутан или Памперс, па мачкав со павловличева, бањав со Хипп, Корине де Фарме, Бекутан или Косили! Млека и лосини за тела само кога одевме на одмор! Дури и уште газето го бришеме со влажни марами, и истите шампони и купки ги користиме, ама ај веќе е голема!
    Проблем со пеленски осипи, црвено газе и сл НИКОГАШ не сме имале, и воопшто со кожат на бебето, можеби затоа и не стигнав да се информирам, не прчитав нешто во врска со тоа па си терав како знам.
    Вака кога ве читам сфаќам дека ептен сум била лабава во однос кон хемијата што ја пласкав врз моето дете, јас дури и не се сеќавам дека некогаш направив напор да премијам газе со вода наместо со влажно! Едноставно не размислував за опасноста!
    Мајка ми пак кај неа ВО НИКОЈ случај не користеше за моето бебе влажни туку памукче и вода!
    Мислам дека ако се е во ред и со второто бебе нема во целост да ги исклучам влажните ама ете би ги одбегнувала барем кога сум дома!

На eli25 и emkaemka им се допаѓа ова.
  4. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.811
    Допаѓања:
    325.437
    @emkaemka ,Emke моите израснаа со влажни :) Кога читам овде мислам едина сум што користи марамици :lol: и тоа од Кам купувам,па досега немале осип никогаш сем еднаш големата поради алергија на праска :)

исклучок е не дај боже дијареа тогаш целосно во када ги пикам на миенје

На mal.ecka, Kitten, eli25 и 2 други им се допаѓа ова.
  5. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.840
    Допаѓања:
    109.379
    И ми треба??
    Или кога би одмивала само газе тогаш, тело со сапун не иде нели :?:

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.604
    Допаѓања:
    201.929
    Големото го бањав со Корин де Фарм, од болница ни дадоа такво, па продолжив дома. Малово со беби козметика на Алверде почнав, ама не му одговараше, продолжив со НатураВерде бебешката колекција, по препорака на @Biodevojka.
    Газето му го мијам еднаш дневно, навечер, оти не ми е изводливо преку ден (во куќа), а преку ден користам влажни марамчиња од БејбиЛав зелените или белите, како ќе купам. Други не сум пробала поради интензивниот мирис. Големото го мачкав во пеленска регија на секое менување пелена, малово по потреба, големиот почесто ми беше со црвено газе и пеленски осип отколку малово. Можеби има врска тоа. Од почеток и двајцата со Јекодерм ги мачкав, после тоа поретко, а веќе и не ставам ништо. Колку помалку мачкање, толку поубава кожа ќе имаат.
    Заборавив да спомнам, газе мијам без сапуни и купки само со чиста топла вода, темелно насекаде. Сапуни не сакам, ја сушат кожата дополнително, па не ги користам.

На eli25, wannaBeMomma, LiliBoz и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.357
    Допаѓања:
    286.456
    Не ти треба.
    До ден денес ги бањам само со тоа тубата од веледа шампон-лосион што пишува.

На mal.ecka, emkaemka и LiliBoz им се допаѓа ова.
  8. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.074
    Допаѓања:
    225.505
    јас не користев бидејќи газе миев еднаш дневно т.е. во бањање само. онака користев влажни марамчиња и памук после влажната за да не останува мокро.

На emkaemka му/ѝ се допаѓа ова.
  9. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.123
    Допаѓања:
    40.335
    не ти треба сапун. Суши кожа. Јас секогаш си земам 2во1 купка со шампон, па со тоа го бањам. Кога беше црвец на рака ќе го намокрев и со тоа цел ќе го насапуњав и плакнев. А отпосле ставав малце во водата а он да си лежи па после ќе го насапуњав(м).

На eli25 и emkaemka им се допаѓа ова.
  10. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.997
    Допаѓања:
    123.762
    Јас едина сум што не користам јекодерм изгледа.
    Во ремедика ги бањаа со хипп и мустела ми рекоа и двете му одговарале кое сакам тоа. Имав бекутан од торта од пелени што ми пратија од работа, а и си го сакам мирисот многу. Ама ме разочара.Деф.е сменет. Кожичката почна да му се лупи уште толку а почна и на главчето-претходно немаше. Од влажните и од витаминската се исфрла и педијатарот ми рече да го сменам под итно. Купив хипп ама исто. Со еуцерин пх5 друга песна:) Ем мама го користи ем бебе. Му ставам и на лицето , има многу сува кожа. За пеленски осип еднаш имавме и ни помина преку ноќ со мустела со цинк.
    Оттогаш немал. Го мачкам со оригинал павловиќева ама не на секое менување.

11. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.811
    Допаѓања:
    325.437
    и јас јекодермот не го користев.Премрсен ми е и мириса баш лошо

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. wannaBeMomma

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.123
    Допаѓања:
    40.335
    Mene najubavo na svet mi mirisa ama bebe koga e namackano. I posle jas mirisav cela od nego :rofl:

На Ano и Annath им се допаѓа ова.
  13. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Јас па си мислев да ставам купка во водата и да ја поминам така, па после со чисто водиче да ја посипам.

14. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.604
    Допаѓања:
    201.929
    Јас така бањав додека беа мали, како растат и се валкаат повеќе, си сака и малку триење :D

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.811
    Допаѓања:
    325.437
    мирисај си ти :D
    јас несакам :D

На LiliBoz и wannaBeMomma им се допаѓа ова.
  16. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.997
    Допаѓања:
    123.762
    Дури падне папочето нема да можеш . Јас го бањам "класично". :)

17. wannaBeMomma

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.123
    Допаѓања:
    40.335
    Dodeka ne padne papokot ne smee da lezi vo voda tuku da pominuva samo po nego. Kje ti pokazat vo sistina :rofl:

18. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.604
    Допаѓања:
    201.929
    Исто... го обожавам мирисот на јекодерм, на детство ме потсеќа, на бебе поточно. А оној на Алкалоид благе везе нема со оригиналот.
    Јас иначе и раце си мачкам со јекодерм и ден денес... дека ми е многу сува кожата. А и прва помош за изгореници ми е, не се прави ни плик, ниту останува лузна ако одма се намачкаш со него кога ќе се изгориш.

Папчето може да падне и во болница ;) не смета и такво бањање, барем еве, моиве немаа проблем, секако нема да лежи во кадичката.

На wannaBeMomma му/ѝ се допаѓа ова.
  19. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.997
    Допаѓања:
    123.762
    Е кој јекодерм го користите дајте слика. На алкалоид е бљак. Може ќе се излажам да пробам.

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  20. wannaBeMomma

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.123
    Допаѓања:
    40.335
    Na alkaloid smrdi na riba i grd e mnogu.
    E ovoj

Прикачени фајлови:

На duffi и eli25 им се допаѓа ова.