Мене педијатар ми рече никако јекодерм, масло е и ги затвора порите. Знам дека во Македонија е традиција со тоа да се мачкаат бебиња ама јас секако не го сакам. Кога ја прашав ми олесна кога рече никако. Затоа само од креми што се за бебиња сеуште мачкам. Како бебе го мачкав со Еуцерин за тело и супер му беше кожата. Сега што имам тоа му ставам поголем е веќе.
^Сега ми текна...кога пркна,негде од кај 6м,тело,лице,мачкав со кокосово масло. Всушност,маслото има 100тина примени,освен како козметички препарат,го користев и за јадење,ставав во овошните каши,за мафини,палачинки... Доста ефикасно и препорачано од педијатри.
Jas ne se osmeliv so kokosovoto? Vo bremenost go mackav na stomak i preubaviot miris se pretvarase vo nekoja smrdea cudna. 3 do 4 perenja im trebase na pizamite za da prestanat da smrdat. Pa od pusti strav na nego ni ednas ne staiv
И јас во бременоста почнав кокосово да се мачкам, ама и мене почна телото и алиштата да ми мирисаат чудно. Од тогаш не можам да смислам мирис на кокос. Инаку и кокосовото масло ги затвора порите, се што е густо и мрсно (јекодерм, павловичева, невенова маст....) ги затвора порите и не се препорачува за секојдневно мачкање, само за краткотраен третман на црвенило, испукана кожа и сл.... Ако веќе сте решиле да мачкате секојдневно тогаш земете хидратантно млеко, брзовпивачко.
Јас ни за мене не го користам поради лошата миризба. Бар мене ми е ужасна. Да не бидам оф топик со хип ја бањам ѕверка. Ќе мора и лосион некој да земам гледам кожата на раце и нозе и е особено сува есенва.
Добро е ја мислев сум некој фрик И јас веќе го вањам со Хип и баш е супер, имам и млеко на нивно ама не го користам зошто немам сила за трчање низ куќа Али млеково некако не ми е за сува кожа мн брзо се впива, повеќе е за нормална кожа
За сега користам се од хип. И за бањање, и за тело и за лице и не сме имале проблем. Само за лиценце се мислам да сменам веледа зошто кожичката на обравчињата малку му е како окрутена.
^Мене па мирисот преубав ми беше,уште толку ми идеше да го изедам бебуш Да се повторам,со кокосово почнав да мачкам негде од 6+ и тоа не секој ден До тогаш со јекодерм,до 40 ден секој ден,а после тоа на 2-3 дена. Исто и со кокосот,преку 2-3 дена. Моето бебе на форумов изгледа е најмалку мачкано и третирано со козметика(да не речам хемија),па пу пу,кожата супер му беше. П.С.Еве го скоро 10 дена нема никакво млеко на телото,а кожата му е супер. На лице периодов чат пат ставам еуцерин. Да не се повторувам,секоја мајка си знае,зависи и од кожата/организмот на малото. И пред се,едно е мислење/став пред да родите,друго е потоа. Да не бидам погрешно разбрана
И мојава има многу сува кожа,посебно сега зимо. Изгледа пак ќе се вратам на Еуцеринот мислам најубаво е за сува кожа. Моментално имам лосион на Логона ,ама пак и е сува. А за лице ова време го користам балзамот за заштита од надворешни влијаниа на Веледа,многу е убав.
Nie koristime se od Hipp.Dosega problem nemame nikakov .Mlekoto ne e mrsno,vednas se vpiva i mirisa malata Preubavo.Ja preporacuvam cela kolekcija
Нас и со еуцеринот ни е сува Ни рекоа оваа контрола ако пак е сува ќе ни сменат. @stevemila чинам хипп од странство купи или не? Зошто мене хипп ми ја лупеше кожата на бебе а млекото не се размачкуваше ич. Фатив на мене да користам ама не ми се допаѓа воопшто.
Има Еуцерин и за атопична кожа тој е помрсен. Нас обичниот ни беше супер. Мада јас комбинирав купка Мустела некако како помрсна ми се гледаше и млеко од Еуцерин.
Ке сакаш слика од балзамот , за да видам кој е и која цена е. Ми треба нешто за надвор, а во колекцијата на логона нема нешто такво.
Ne srcka.Od ovde e ,Od Dm.Prezadovolna sum.Jas si zemav i za mene.Koristam uste od bremenosta.Jas imam mbogu suva koza,ako ne se namackam ubavo mleko mi se peruti kozata.A od Hipp mi e ko svila