Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Детска козметика

Дискусија во 'Бебе' започната од Elena941, 12 февруари 2010.

1. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    И оваа е исто така одлична, ја имаме лично пробано!!!

2. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    А за што се користи?

3. Figit

Figit Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2016
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    63
    бебушот ми е три и пол месеци и уште ја немам искапено со шампони или со крем за тело или па со масло за тело. Живеам Германија и бабицата ме советува ништо да не користам до кај пет, шест месеци заради кожичката можи само во водата во копанката што ја капам неколку капки маслиново масло и мајчино млеко да ставам. и да ви кажам кожата не и е воопшто сува и премногу мазна.

и заборавив колекцијата што ти ја има препорачано другарка ти во право е таа е многу добра марка ја има и за возрасни али јас те советувам почекај уште некој месец немој да го капиш уште ако веќе немаш почнато со шампони и такви работи

Последна измена од модератор: 12 ноември 2017
    На Lolipop23 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    2.019
    Допаѓања:
    5.534
    А што ги прави да бидат врвот? По што приметуваш дека е толку добра козметиката?

5. pepus

pepus Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    696
    Допаѓања:
    156
    Би ја прашала Биодевојка. Бидејќи сме во фаза на дизни купуваме и дизни шампончиња ,течни сапуни, па би ја прашала меѓу Аdmiranda (дм( и Corine de farmе ( Зегин) кои би ми ги препорачала ?

6. FarmaGirl

FarmaGirl Активен член

Се зачлени на:
    23 декември 2016
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    171
    Драга Ели,
    Најпрво по составот и декларациите. Користат екстракти од Сибирски растенија што нигде на др место не виреаат. Бидејќи имам доста учено и проучувано за растенијата познато ми е дека едно растение за да успее да преживее на темеператува од -50 до +50 мора мн добро да ги зачува и користи хранливите материи. Затоа и напоменав дека ова е навистина врвот во оргнската козметика. Сето др останото кое претходно сум го користела и пробала било на база на камилица и невен и уште две-три др растенија кои опстануваат на континуирана темп. Секако дека тие имаат свој ефект во кој се незаменливи но сепак кога ќе прочиташ и пробаш нешто како Натура Сиберика изработено од Сибирски билки тогаш може да направиш навистина голема разлика. Додека правев истражување најдов податок дека камилицата која расте и вирее во Сибир има 50% повеќе хранливи состојки од камилицата која расте на кое и да било др место. Баш поради условите во кои преживуваат. Сепак ова е мое мислење од досегашното искуство. Поздрав :)

На eli.karameli, Melinda85 и victoria им се допаѓа ова.
  7. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    универзална е за тело, лице...како сакаш, многу е убава.

За среќа видов дека си пишала, не ми стигна тагот. Оние на адмиранда се фантастични, дефинитивно тие според мене. Само внимавај има два вида, едните не се убави (според состав) а другите да. Кога ќе купуваш обавезно барај ги овие три знакчиња на опаковката

Последна измена од модератор: 13 ноември 2017
    На Annath, pepus, do-re-mi и 2 други им се допаѓа ова.
  8. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    2.019
    Допаѓања:
    5.534
    Има ли за пеленска регија? Во космо го видов само шампонот и беби маслото. Каде да побарам да пробам, малата ми е со многу чувствителна кожа?

На FarmaGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  9. FarmaGirl

FarmaGirl Активен член

Се зачлени на:
    23 декември 2016
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    171
    Mislam deka imaat I za pelenska regija, znam deka vo Dna anni farm vo Capitol gi imaat site proizvodi od Natura. Sega pobarav na nivnata stranica ova e slikata od kremot za pelenska regija. diaper cream natura.PNG

10. H&J

H&J Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    1.337
    Majki ima li nekoja sto ja koristi ovaa kozmetika za deca.Imame problematicna koza posebno okolu vrat.Dermatolog ni gi preporaca kupkata za kapenje i kremceto posle kapenjeto zaradi ph vrednosta 5.5.Sto mislite vie ?

Прикачени фајлови:

11. irenariri

irenariri Активен член

Се зачлени на:
    17 октомври 2017
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    6
    Мајки, дали сте употребувале Судокрем и како сте задоволни?

Прикачени фајлови:

• F2D_800.jpg
      F2D_800.jpg
      Големина на фајлот:
      51,5 KB
      Прегледи:
      6
  12. FarmaGirl

FarmaGirl Активен член

Се зачлени на:
    23 декември 2016
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    171
    Nz koj doctor vi ja preporacal ama ocigledno si ja znae rabotata :) Odlicna e, I nie ja probavme pred edna godina I od togas postojano ja koristime. Mene doktorkata mi kaza deka ne mora da se koristi samo koga ima problem tuku I ponataka bidejki taa ph 5.5 bila odlicna za kozata, odnosno e ph vrednost za zdrava koza. Nema da se pokaes ako probas I dr proizvodi, jas gi koristam I onie za vozrasni. Pozdrav

Sudokrem e cinkova pasta I pomaga pri pelenski dermatit no ja presusuva kozata I posle moze da napravi hronicno susenje na kozickata I pogolema osetlivost. Vo Sebamed imaat specijalno i za pelenska regija , a ako baras organsko baraj na Natura Siberica. Pozdrav

Последна измена од модератор: 19 ноември 2017
  13. irenariri

irenariri Активен член

Се зачлени на:
    17 октомври 2017
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    6
    Ти благодарам, ми ги препорачаа за пеленска регија, ќе земам од другиве.

14. Minnie-e

Minnie-e Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2011
    Пораки:
    1.893
    Допаѓања:
    7.626
    Мислам дека најтежок избор ми е козметикава. Читам, читам и не можам да одлучам. Сакам да купам колекција за почеток па понатаму ако има потреба ќе менуваме.
    Ај да ве прашам, ако се одлучам за Еуцерин значи ми треба маслената купка и млекото за тело? А за пеленска регија, за лице...? Колку што разбрав Мустела има посебни производи за се. Исто и Веледа.
    Може ли некоја да ми каже во што се разликуваат овие три.
    Исто и кои пелени, колкаво пакување и кое бројче ми треба за почеток?

15. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.445
    Допаѓања:
    113.653
    Здрaвo милa. Сo леснo некa ти е дo крaјoт нa бременoстa. Немa дa мoжaм бaш се дa ти oдгoвoрaм aмa ќе ти кaжaм искуствo. Немa дa згрешиш сo еуцерин мaсленoтo зa кaпење сoвршенo е зa нивнaтa кoжичкa. Ќеркa ми пoчнa дa се перути нa телцетo (кoристев хип) зедoв мaсленa купкa и синoќa прв пaт јa искaпив сo негo веднaш имa пoдoбрувaње. Зa телцетo пoсле кaпење стaвaм лoгoнa лoсиoн oд невен и истo тaкa е мнooooгу дoбaр. Кoгa стaнувa збoр зa пелени личнo јaс кoристев пaмперс oбичните нaјмaлo брoјче (не премиум) зедoв нaјмaлo пaкувaње(сo нaјмaлку пелени вo негo) зa дa видaм кaкo ќе и реaгирa кoжaтa. Беше oк. Пред неделa денa префрлив нa кaнбебе (бидејќи се дуплo пoефтини oд пaмперс) и не зaбележувaм рaзикa (oсвен вo нoвчaникoт де :lol: ) не прoкиснувaaт и немaше бебетo прoблем. Кoристaм oбичнa пaвлoвичевa рoзевa oд гaлaфaрм и супер е (мaкaр шo вo пoследнo време се пoвеќе мaјки ми јa фaлaт пaвлoвичевaтa кoјa јa изрaбoтувa еурoфaрм). Лиценцетo сo ништo не и гo мaчкaм, кoжaтa и е супер и мислaм немa пoтребa. Не сум имaлa искуствo сo мустелa и веледa, aмa зa еуцеринoт :nod: (y) . :hug:

На Minnie-e му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Разликата е што Веледа е биокозметика, од природни состојки, без силикони и нафтени деривати. Еуцеринот и Мустелата не се.

На Minnie-e и danichap им се допаѓа ова.
  17. FarmaGirl

FarmaGirl Активен член

Се зачлени на:
    23 декември 2016
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    171
    Здраво Мини, ако бараш прва козметика земај си Себамед, таа ти е баш за новороденчиња, има соодветна пх 5.5 која помага да се заштити бебешката кожа бидејќи во првите неколку месеци живот нивната кожа нема пх 5.5, пх вредност на која кожата може да си ја врши својата заштитна функција. Иако е медицинска козметика во својот состав нема силикони и нафтени деривати. Органска козметика се препорачува да се користи после 1,2 година живот. Дали знаете дека се јавува алергија и на невен и камилица- најчести состојки во органската козметика? Дали знаете зошто не се препорачува употреба на хербални препарати-сирупи под 2 години? Баш поради појавата на алегрии. Поздрав

На Minnie-e му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Bebeskata koza si ima pH kolku sto treba da ima, ķolku sto predodredila prirodata, nema sto nie da ja snizuvavme i se pravime popametni od nejzinite zakoni.
    Jas ne sum za tretiranje voopsto, so nikakvi preparati, ama koga veke bi izbrala bi izbrala organska bio kozmetika. Ne moze hemija da e podobro od nesto bio.

На Annath му/ѝ се допаѓа ова.
  19. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.030
    Допаѓања:
    32.698
    Судокрем е супер за црвено газе, за секој ден треба порасна крема и без цинк. Инаку по милион препарати со Судокрем ја средив егземата на рацете.

На irenariri му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Naturel

Naturel Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2017
    Пораки:
    250
    Допаѓања:
    494
    Искуство на некоја мамичка со Freezy Derm ги имало во Зегин грчко производство, биле убави. Се спремаме за синко па да знаеме со што да почнеме да се бањаме.