Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Детска козметика

Дискусија во 'Бебе' започната од Elena941, 12 февруари 2010.

1. FarmaGirl

FarmaGirl Активен член

Се зачлени на:
    23 декември 2016
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    171
    Лолипоп23 овде не си во право! Не зборуваме за снижување на бебешката кожа, зборуваме за нејзина заштита. Нормална пх вредност на кожата се движи од 5-6, и само на таа пх вредност не се населуваат бактерии, не се јавуваат акни и нема појава нити на сувост нити иритации. За тоа се правени клинички студии така да не би навлегувала дополнително во дискусии. Кога едно бебе заштитено со верникс сквален во телото на мајката ќе се роди повеќе ја нема таа заштита и доколку вие користите алкална козметика само ќе му ја исушите кожата. И за ова има клинички студии. Зошто кога миеш раце со алкален сапун рацете ти е суви? Направи си свој експеримент дома.

2. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Mene seto toa mi e jasno, nema potreba da pravam eksperimenti, samo veruvam vo prirodata i na nacinot na koj taa gi usoglasila rabotite i za sekoe edno nesto postoi pricina zasto e toa taka.
    Bebeskata koza e mnogu tenka, a so toa i mnogu poporozna, taka da se sto ke stavis na nea odi dlaboko vo organizmot i krvotokot. Jas moe bebe recisi i da ne sum mackala so nisto, osven so weleda za pelenska regija koga ke se pojavi crvenilo i nekolku pati so jekoderm i fala Bogu ima super koza bez problemi.

На danichap, Annath и joy1 им се допаѓа ова.
  3. MamaMaca

MamaMaca Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2017
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    12
    Мамички, јас треба да се породам почеток на февруари ама почнав да си правам список за купување. најмногу имам дилема околу влажните марамчиња. Се изначитав свашта, дека содржеле секакви хемикалии и не се добри за газето на бебето. Но, бришење со памучна пелена и вода или одмивање на секое менување пелени ми изгледа непрактично. Вие кои влажни марамчиња ги користите?

Исто така, ме интересира, со што го мачкате газето и телото на бебињата? За газето, витамнската маст на Бекутан е катастрофа во последно време. Јас мислев да користам масло од невен, како најнежно за кожата на бебето. И ве молам препорачајте ми што да купам за мачкање на телото на бебето.

4. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.031
    Допаѓања:
    32.726
    Јас на бебето му го бришев газето прво со чај од камилица, а сега на скоро две години само со вода (ако е искакан прво со влажна марамица па со вода). Кога беше бебе го пиев под чешма после какање зашто имаше и уште има нежна кожа. Има суви марамици (toto на Tosama или едни во DM) за ендократна употреба или тупфери за бебиња (во DM, Jumbo). Се брише и се фрлаат не е ништо потешко или покомплицирано од влажни марамици. Влажни користам на Бекутан или Pampers Premium Care. Не екпериментирам многу зашто од обичните Pampers и од Violeta лом му стана газот. После тоа не ни пробав со друг бренд. Ова не мора да значи дека марамиците се лоши туку дека на моето не му одговараа.
    Нас кремата Becutan за газе ни одговара и само таа ја користам. За црвено газе или Penaten или Sudocrem. Користев и една со перу балсам ама го сменија составот и прекина да му одговара. Педијатар мене ми забрани мачкање на мало бебе со масла зашто ги затвораат порите на кожата и не може да дише.
    За тело користев на почеток Еуцерин млеко за тело, сега менувам како ќе ми дојде, најчесто користам на Хип.

Последна измена од модератор: 27 ноември 2017
  5. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.312
    Допаѓања:
    19.690
    @mama maca

Бејби лов од Дм се убави без мирис за новороденчиња се убави. Ги користев и јас за почеток сега земам од Виолета едни во бела опаковка сензитив, пишува и 99% вода дека се.

6. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.323
    Допаѓања:
    76.422
    Најбрзо тука ке добијам одговор.. што крема да земам за суво лице на бебе??

7. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.446
    Допаѓања:
    113.659
    Кoкoсoвo мaслo вo тегличкa oд Зегин преубaвo е и oргaнскo. Oд некoлку мaчкaњa ни пoминa.

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  8. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.123
    Допаѓања:
    40.335
    Mustela cold cream najdobro nesto so sum probala

На Melinda85 и mariz им се допаѓа ова.
  9. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.323
    Допаѓања:
    76.422
    Во кои аптеки има Мустела?

10. wannaBeMomma

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.123
    Допаѓања:
    40.335
    Ima segde vo podobro snabdenite. Sum zemala i vo zegin i eurofarm samo da e od pogolemite apteki

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  11. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.361
    Допаѓања:
    21.348
    Колку кошта одприлика?
    Дали од веледа има сличен производ т.е крем за лице за ладно време?

12. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.370
    Допаѓања:
    286.550
    Има. Сме ја користеле и задоволна сум
    Bildschirmfoto 2017-12-22 um 13.25.44.png

Само не знам дали ја носат Македонија...

На irena.1 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. wannaBeMomma

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.123
    Допаѓања:
    40.335
    Ич не се сеќавам оти таа ја купив пред скоро 2 години. На Веледа нема специјална, ја имам жолтата од невен и искрено не ми се свиѓа, за нормална кожа е. Кога му беше сува ништо не помогна

14. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Што користите за бебешко газе?

15. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.370
    Допаѓања:
    286.550
    Bildschirmfoto 2017-12-22 um 13.50.28.png
    На редовна база ништо. Само при иритација оваа. Ми трае 6-9 месеци сигурно. Презадоволна.

На emkaemka и kukla21 им се допаѓа ова.
  16. Igle

Igle Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.726
    Допаѓања:
    18.440
    Јас за моево после бањање логона масло го мачкам по цело тело па и на газето. Значи така намачкан спие преку ноќ. Наутро кога менувам пелена мачкам оригинал павловичева. Па, наредно менување ништо не мачкам. Оставам да диши кожата и во текот на денот преку едно менување така правам, се до бањање кога е време за логона повторно.

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.008
    Допаѓања:
    123.826
    оригинал павловичева , не секој ден. кога малку ќе се вцрвени мустела одма минува.

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.618
    Допаѓања:
    201.953
    Има, ја зедов минатата недела. Го мачкав малово по лишајчињата што ги има, од дерматитот, сите се изгубија после 2-3 мачкања. Дали случајност или навистина помага, не знам, ама кремот е убав. И заштитува на ладно, ги мачкам децава наутро пред излегување.

На kukla21 и irena.1 им се допаѓа ова.
  19. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.361
    Допаѓања:
    21.348
    Ке ти биде проблем да ми ја сликнеш и цена одприлика.
    Јас за моиве користам логона, ама вакво нешто нема во колекцијата.

20. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.618
    Допаѓања:
    201.953
    Ја зедов 360 денари, со 20% попуст. Еве ја кремата, истата е Дани што ја ставила на слика.
    IMG_20171222_203155.jpg
    30мл има.