Јас за син ми користам еуцерин крема (со црвено капаче е), не е специјално бебешка но многу педијатри ја препорачуваат, составот и pH вредноста се соодветни за бебешко лице.
@Biodevojka би сакала да те замолам ако имаш малку време да ги ѕирнеш состојкиве на кремиве. 1. Првава е некоја беби маст. SASTAV: Lanolin, vazelin, maslinovo ulje, parafinsko ulje, bademova voda, prečišćena voda, etanol, cinkoksid, talk, AD2 kapi, miris, Euxyl K100 0,04% 2. Вторава е крем за сончање (не е детски но имам добро искуство со козметикава па ме интересира мислење, може ќе е добар и за деца) SASTAV: OLEUM OLIVAE, CALCIL HYDROXYO SOLUTIO, EUSOLEX T AQUA, LANOLINUM ANHYDRICUM, CEPA FLAVA, MAGNESIL STEARAS, ACIDUM STEARICUM, AETHEROLEUM LAVANOULAE, OLEUM HIPERCIL, EUXYL K 100 0,04%. Ти благодарам однапред.
Јас дојдов да ја препорачам оваа крема за лице. Ја користиме некое време и лицето и го праве мазно и хидрирано, а пред тоа и беше суво и рапаво.
Мајки може ли да ми кажете таа маслена купка на Еуцерин што ја користите за бањање дали е оваа? Оваа ми ја дадоа но не сум сигурна дали може за бебе. И по колку се става во водата, како се користи?
@Вереничка таа е. Нека кажат и другите за користење, а ние до сега го пазевме папочето па ставав на рака и го миев со купката па плакневме со вода.
Мене ми дадоа тестери во болница, пробав и не ми се свигаше ич. Кожата му ја правеше уште погруба. После испадна и дерматит да има и се прешалтавме на логона, која ептен му одговара.
Ако сакаш рибино подобро купи си оригинал Јекодерм, јас таква ставав, вакви имам 3 од мекици што ги носеле ама не му ги мачкав
Ovaa mnogu loso mirisa bas na riba, zemi si od Galenika Jekoderm taa voopsto ne mirisa loso. Jas ja koristam za bebus.
ги користи некој? вика 99 посто вода. хипп му земам супер се покажаа до сега . овие виолета сестра ми ми ги начекала на акција , не ми се ризикува за промена ...
Јас само за лице ги користам кога јаде. Супер се. За пелени кога мењам од старт сме со Памперс белите сензитив.
Ние ги користоме кога сме искакани до гуша. инаку бришам со то то суви на тосама. Не се лоши, ама зависи од кожичето. Додека не пробаш, нема да знаеш.
Слушнав дека сувите престанале да ги произведуваат. Ќе пуштале и они влажни. Ако ти треба снабди се зошто јас ви неколку аптеки на зегин не ги најдов па си купив три пакетчиња.