1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Детска козметика

Дискусија во 'Бебе' започната од Elena941, 12 февруари 2010.

1. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    4.874
    Допаѓања:
    31.083
    И јас така мислев ама проќитав на Судокрем дека помага за егзема и ставив. Реков што биде нека биде чешањето ме полуде, а не бев во Македонија за да одам во Аптека да барам креми. Јас го ставив баш на воспалена, расчешана кожа. Првите два три дена делуваше. Потоа приметив дека се суши кожата па ставив витаминска на Бекутан и ми се измазни кожата. Неколку дена ставав наизменично Судокрем со Бекутан витаминска. Сега како превентива ставам Бекутан со бадем (има малку цинк оксид ама е ептен мрсна) и така терам.

На stevemila, didisi и queen007 им се допаѓа ова.
  2. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.107
    Допаѓања:
    40.307
    Ej bas ke probam. Fala ti :)

3. Delfinche

Delfinche Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2017
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    79
    Здраво, бебето е 2+мес.,на лицето и се појави црвенило и и се направи како црвенило.Др.ни даде lipokar као за атопичен дерматит,киристиме 1 мес.ама нешто не и поминува како да прикрива,па пак и се појавува.Сега гледам почна да и се перути цело лице,кожата и е груба на допир.Главата и е полна со теменица и само се чеша и се нарвира.Дали има некоја мајка вакво искуство и за теменица кажете нешто јас ја мачкам собебе масло па чешлам ама ништо само прикрива не поминува.Поздрав!

4. mamita83

mamita83 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2014
    Пораки:
    355
    Допаѓања:
    426
    Рибино масло чисто без арома купи си, и намачкај си го бебуш. Немој да купиш јекодерм, туку рибино масло. Тоа беше советот од педијатар за така мало бебенце за било какво црвенило на кожата. Се надевам дека ќе помогне. Ќе мирисате на рибче малце ама кај нас се покажа многу делотворно со редовна употреба.

На didisi му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.429
    Допаѓања:
    200.998
    Може само полошо да направи маслото. Јас по совет од педијатар купив масло, уште повеќе ја воспали кожата, почна да писка малото. Атопичен дерматит не се третира со масло, се негува кожата кога не е во акутна фаза.

6. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.162
    Допаѓања:
    10.940
    Дајте предлог за крема за лице на природна база, 3год.е малата, имам користено мустела и бекутан ама сакам да пробам и други.

7. СноуБол90

СноуБол90 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 ноември 2017
    Пораки:
    302
    Допаѓања:
    855
    А што мислите за Хипп колекцијата?

8. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.574
    Допаѓања:
    39.513
    За малата ги користам купката за бањање и кремата за лице. Супер се покажаа. Од купката не печат очите, после бањање ништо не мачкам, убава и е кожата ептен. Кремчето го хидрира лицето и убаво мирисаат и двете

На CurlyBlossomGirl, duffi и mssuniquee им се допаѓа ова.
  9. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.725
    Допаѓања:
    145.102
    Супер состав имаат Хип. Цела колекција.
    А и цените им се сосем океј.

На mssuniquee, СноуБол90, forumce и 2 други им се допаѓа ова.
  10. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.883
    Барав на лупата ама конкретно не најдов нипто за BabyLove козметиката за бебе.
    Ја користам за бебе Corine De Farme и супер е и задоволна сум.
    Но, ме интересира и искуства за BabyLove козметиката доколку некој ја користи.
    Ако некоја од вас ја користи би сакла да сподели искуства и конкретно што користи.
    Почнав пелените нивни да ги користам и сум презадоволна па ми се уврте во глава и нивната козметика за бебе.
    @Biodevojka морав и тебе да те тагнам како најкомпетентна. Те читав сега низ постовите дека според тебе најдобри им се влажните марамици.
    Доколку не ти е мака и си расположена имам две прашања.

1. Кој се подобри по состав и кој ти би ги препорачала : влажните марамици BabyLove или Pampers sensitive белите влажни марамици за бебе??? ( ги користам Памперсот )
    2. Помеѓу Corine De Farme и BabyLove козметиките која ја препорачуваш како подобра во состојки и која лично ти би ја препорачала. Која е побезбедна и подобра колекција за бебе.

Наидов на оваа страна, па некако сум на двоумење па и искрено не баш сум упатена во ова сепак сум лаик на оваа тематика и не баш се снаоѓам. На гугле мислењата се поделени. Па сакам од вас мислење и препорака.

http://www.cosdna.com/eng/product.php?q=BabyLove

На CurlyBlossomGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.081
    Здраво драга, не можам генерално да зборувам зависи од производ до поизвод. Би те замолила да ми постираш декларации на производите кои те интересираат и од двете марки, па ќе ти кажам кои според мене се подобри (мое лично мислење секако). Поздрав.

На sofi2107 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. pile30

pile30 Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    9.448

Јас од прв ден ги користам пелените и марамиците влажни (зелени,плави,бели сите се исти и не ни направиле проблем ниедни) а и плавото шампонче и купка го користам...Земав Корине де Фарм но многу јако ми мирисаше...
    Сестра ми 16месеци за внук ми ги користи исто од прв ден пелени марамици и никогаш немал пеленски осип.Дури и шампончето го користи на Бејби Лав до ден денес...И Веледа зема за внук ми ене мене ми ја даде зошто не му пријаше...а јас не сум ја употребила...Оно се е индивидуално...
    Ние сме 3 месеци и до сега сум многу задоволна.И млекцето за тело го користам жолтото.

Секогаш даваме многу пари за козметика (шминки и за хигиена) јас и сестра ми дека многу сме бели и имаме чувствителна кожа...но Бејби Лав ни се покажа како добра козметика и алверде исто...Јас имам гел за лице и преубаво ми е не ми го суши лицето...

Марамиците им се чиста вода колку да отстрнат нечистотија немаат мирис никаков речиси...Не се ко Бекутанот со лосион внатре што се марамиците...И јас лично си ги користам по потреба марамиците на Бејви Лав дури и во бременост па со ништо немав мака...

На sofi2107 и stevemila им се допаѓа ова.
  13. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.883
    Мила, ги немам BabyLove производите за да сликам, па еве на ова наидов на гугле и се надевам ќе ти е од помош за да видиш деклерација т.е. содржина/состав на производите.

http://cosmoholicme.com/babylove/

На следниов линк на Product Search кога ќе се пише BabyLove Или Corine de farme ги дава состојките на секој производ.

http://www.cosdna.com/eng/product.php?q=Babylove

А, еве од она што јас користам на Corine de farme и влажниве Памперс. Се надевам се гледа убаво.
    20180303_232052.jpg 20180303_231917.jpg 20180303_231935.jpg 20180303_231954.jpg 20180303_231741.jpg
    Фала ти сепак и доколку успееш да споредиш би ти била благодарна. Кој производи се подобри т.е. поприродни и побезбедни за бебе помеѓу BabyLove и Corine de Farme. И дали Памперсов влажни или Бејби лав влажните.
    Фалаааа ти мила :* :l: :f:

Мене па воопшто не ми мириса нако Корине де Фарме. Незнам може ги навикнав. Јас сум многу задоволна од нив зашто се на природна база, без парабени,шампонот е без сапун, хипоалергени итн.
    Ама незнам што ми се уврте во глава сега на BabyLove козметиката. Од вчера почнав со нивните пелени, денес бев да купам уште еден пакет ( покуса да не останам ) и си застанав пред штандот со козметиката нивна и се изгубив во нивниот спектар на производи. Искрено и многу се ефтини. Сакав сите да ги изнакупам ама ме фати страв да не се зезнам како со Хип. Пред да се роди синко све што постоеше на Хип изнакупив и оппп за мене најгрда козметика. Си имаше и има убава кожа, хипот ептен како да му ја сушеше и ни еластичност ни ништо. На внук ми ја пробав и исто. Јас ја пробав и исто. Ене ја мм ја користи :). Па ја земав цела колекција Пенатен ми ја фалеа и океј беше ама немаат многу производи и не ми се допадна тоа и де ги имаше де ги немаше во Зегин кај нас. Па по препорака на аптекарката и на форумов читнав и ги земав Корине де фарме и сум презадоволна. Ама ете сеа ги мислам и BabyLove и ќе ги купев преска ама ај викам чекај прво искуства да соберам да не само џабе купувам.
    Бекутан не користам ни за себе нит па за малиов. Не ги сакам марамиците еднаш лице избрипав и ме печеше. Којзнае шо состав имаат и не би на интима на бебе со нив.
    Фала ти и бакни го најубавото бебуле со најубавото име :* Да се стопли и ќе ги запознаеме во парков :hug:

Последна измена од модератор: 4 март 2018
  14. pile30

pile30 Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    9.448

Сестра ми пари изнафрла за скапи колекции ем и за него ем и за внука ми но од овие пелени и марамици и шампонче и покрај внук ми што е со атопичен дерматит никогаш се нема нафрлано сцрвенето и сл.
    Еве и моево нема до сега никаков проблем фала му на Бога...
    Еве малце не се угледни сликиве но чисто членката да ги види декларациите...за да ти објасни...

Прикачени фајлови:

На CurlyBlossomGirl и sofi2107 им се допаѓа ова.
  15. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.081
    Драга го отворив линкот на производи на бабу лове и разгледав неколку (не можам сите да ги разгледувам) и мене лично за нијанса повеќе ми се допаѓаат. Исклучок е сончевата линија која не ја препорачувам затоа што е со хемиски филтри.

Доколку сакаш најприродна варијанта со најпристапна цена ти ја препорачувам Алверде.

Друга козметика е онаа на Веледа која со цените е во средина (од 400 до 600) и онаа на Логона.

Козметиката за бебиња на Натура сиберика е исто така прекрасна. Имаш навистина огромен избор на органска сертифицирана козметика доколку сакаш да бидеш сигурна во она што го купуваш.

Изборот е секако твој.

Поздрав.

п.с. за влажните не можев да ги најдам на бабулове, ама ако одиш во темата за мајки многу имаме говорено на оваа тема и препорачано производи. Поздрав.

Драга сликни ми ги декларациите, онаму каде што се состојките. Инаку мислам дека истиве ги видов на линкот од претходната девојка и ок се. Ама за секој случај ако сакаш само состојки сликни.

На TheSecret и pile30 им се допаѓа ова.
  16. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.883
    Фала мила на одвоеното време и на одговорот.
    Ќе ги земам BabyLove чим викате дека се подобри од Корине де Фарме.
    Не, не баш дека сум по стриктно органска и дека несмее да се има отстапки. Не сакам ни да е нешто штетно ама и не да мора да е 100% органско.
    Да, те прочитав дека BabyLove според тебе се најдобри и најчисти влажни.
    Фала ти сепак ќе ги имам и другите колекции предвид што ги спомна. Сега прво ќе ја пробам BabyLove зашто ептен ја мислам па ќе ја пробам.
    Имај убава вечер и фала ти многу :hug:

@pile30 фала ти многу :hug:

На Biodevojka му/ѝ се допаѓа ова.
  17. mamita83

mamita83 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2014
    Пораки:
    355
    Допаѓања:
    426
    Na nas ni pomogna, za dva tri dena kozata se smiri.

На Annath му/ѝ се допаѓа ова.
  18. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.107
    Допаѓања:
    40.307
    @Biodevojka Alverde dali pece na oci i dali e ok za novorodence?

19. Среќичка

Среќичка Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2017
    Пораки:
    1.470
    Допаѓања:
    3.554
    Користи некоја Еуцерин? При крај ни е и се мислам да ги сменам, нешто по бебешко да му земам. Ама па ми е страв да не му се направи некоја реакција од промената или трескам глупости?

20. Две Принцези

Две Принцези Истакнат член

Се зачлени на:
    7 септември 2017
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    372
    Мами

А искуство со козметика за бебиња од Farmasi??