1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Детска козметика

Дискусија во 'Бебе' започната од Elena941, 12 февруари 2010.

1. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.429
    Допаѓања:
    200.998
    Не пече, имам пробано на мене. Супер е за новороденче, ама на моево не му одговараше во тој период, за жал.

На pile30 и wannaBeMomma им се допаѓа ова.
  2. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.107
    Допаѓања:
    40.307
    Sto mu bese?

3. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.429
    Допаѓања:
    200.998
    Почна да му се суши. Ама моево е со атопичен дерматит, кој првпат се манифестираше кога имаше седум месеци, а претходно само сува кожа, сува и рапава на допир. А си ја купив колекцијата на Алверде за него. Џабе, за големиот ја искористив. Сега не знам дали да пробам пак, може само коинциденција беше, што и да користев тогаш, му беше сува кожата, освен од Логона.

На kukla21 и wannaBeMomma им се допаѓа ова.
  4. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.081
    Тоа беше мое лично мислење секако ти имаш право на избор самата што сметаш дека е добро.

Драга не би требало, многу е нежна колекцијата. Обично детските колекции скоро сите марки ги прават со пх 6 или7 баш поради тоа да не печат. Исто и кремите околу очи горе долу ја имаат таа пх вредност (јас кога правам крем за очи го правам секогас пх6 за во случај ако влезе во око да не пече). Поздрав.

На Вереничка, pile30, Ano и 3 други им се допаѓа ова.
  5. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.883
    @Biodevojka ти благодарам. Сепак те послушав како најкимпетентна на оваа тематика и ја земав цела козметика на Alverde :).
    Corine De Farme јај ќе ја доискористам од синко :).
    Искрено незнаев дека е вака смешна цена Alverde и несвоиствено за органска козметика да е таа цена.
    Пак мора да ти кажам фала ти најмногу за препораката :hug:

20180304_170054.jpg

На eli25, stevemila, Вереничка и 4 други им се допаѓа ова.
  6. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.081
    Супер драга, пиши ми како ти се допаднала. Да точно навистина смешна цена а убав квалитет. Не само детската туку воопшто целиот асортиман на Алверде е одличен, па и декоративата а пристапно за сечиј џеб...Поздрав.

На Вереничка, pile30, sofi2107 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    Јас користев baby love влажни марамици за бебе од како се роди пошто прочитав на форумов дека се добар квалитет. И еднаш зедов да се бришам со нив на очи, шминка бришев и премногу ми се вцрвенија очите и солзи ми течеа и од тогаш сменив на Хип и сум презадоволна.

8. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    6.994
    Допаѓања:
    14.393
    Јас не користев многу козметика за детето. Почнав со пенливо средство за капење од бекутан. Крема витаминска а марамчиња менував ама оние на бекутан не ги препорачувам место да бришат замастуваат. Здравје ако Бог даде ако имам друго дете би користела производи на alverde.

На talentirana, pile30 и Две Принцези им се допаѓа ова.
  9. wannaBeMomma

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.107
    Допаѓања:
    40.307
    Zemav i jas kupkata na alverde i cold kremata pa kje vidime kako kje se pokazat. Ako se arni kje go zemam i mlekoto.
    Nodzinjata na maliot mu se mnooogu suvi i rapavi i povremeno mu se pojavuva nesto nalik egzema pa crveniloto koga kje pomi e ostanuva presuva kozata.

Vie koi go koristite mlekoto, mrsno e? Gusto?
    Ili e retko kako Hipp i Stelatopia?

10. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.123
    Допаѓања:
    1.710
    И јас по препорака на @Biodevojka уште од раѓање го земав тоа 2во1 шампонче/гел за туширање ја земав таа кремичка што мислев дека е за пеленска регија иако не е прецизирано и колд кремата за обравчињата. Уште сме со шампонот, обравчињата се мазни, кремичката уште во болница пола ми ја потрошија |( и одма ја дотрошив. Презадоволна од сите, овие другиве ги немам пробано. Може да ми кажеш што се(и дали се добри ако сте ги пробале) и дали се овие сите производи? Дека некаде прочитав има друго кремче за газе, а не ова, ама не сум видела? Ако има би сакала да земам, дека сега не ставам ништо, мијам со вода, мачкам ако има црвенило некое кремче со цинк оксид ги имам неколку и толку.

На Biodevojka му/ѝ се допаѓа ова.
  11. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.114
    Допаѓања:
    101.875
    Јас Алверде Био кремава ја користам скоро цела година и сум најзадоволна. Цената е смешна и многу е лесно за одмивање. За разлика од тоа користев Byphasse многу тешко се одмиваше .

12. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.883
    Да овие беа сите производи кој беа на рафтот за бебе и ги земав сите. Крема за пеленска реѓија немаат. Ја читнав @Biodevojka ( барајќи на лупата за овие производи ) дека кремата за лице можело и за пеленска реѓија. Стриктно за пеленска реѓија немаат крема. Сепак оваа ја земав за лице, за пеленска реѓија од прв ден ја користам орегиналната павловичева на др.Павлович и не ја мењам.
    Ќе ти ги сликнам деклерациите според сликата која ја постирав од лево кон десно ( може и на другите ќе им се од корист ).
    15202637462551492784454.jpg 15202638312791785560508.jpg 15202638981286302191.jpg 15202639742251212269147.jpg 15202640366801336217765.jpg последнава деклерација отварајќи се искина ама се надевам колку толку се чита. Наменета е кремата за лице и тело. Јас за лице ја земав. Сеуште не ги пробав на синко вчера се заборавив и си го избањав со Корине де Фарме и со кокосовото органско ладно цедено го намачкав. 80% со кокосово го мачкам и 20% од мачкања со она кое го имам од козметиката. Инаку кремава ја пробав на мене и многу е супер за кожата, ја прави мекана и не остава мрснотија. Секад прво на мене пробувам, па прво да го пробам шампонот сакам за дали пече на очи па после малиот ќе го бањам.
    Ако си во можност земи ги не се скапи.

13. Верче4

Верче4 Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2015
    Пораки:
    1.206
    Допаѓања:
    5.361
    Alverde proizvodi kaj ima? Samo vo dm ili po apteki ima?

14. wannaBeMomma

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.107
    Допаѓања:
    40.307
    Samo vo dm. Niven brend e

Jas gi izbanjav i dvajcata, nemase reakcija na oci

На Biodevojka, sofi2107, Вереничка и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.123
    Допаѓања:
    1.710
    Значи како што ти кажав само тие две ги немам, фактички како што можам да видам и двата се лосиони/млеко за тело, едниот за нормална другиот за чувствителна/сува кожа. Шампонот како што кажав уште го користам, лесен мирис, ненападен, нежно и за коса и за тело, не пече на очи. :) Кремчето во пластично кутивче одамна го дотрошив многу убава текстура имаше, а колд кремчето кога ни гребкаа обравчињата одлично си ја заврши работата. Испробани ми се. Така што лосионите засега не ми требаат, не мачкам ништо освен кокосово и јас понекогаш.

На Biodevojka и sofi2107 им се допаѓа ова.
  16. Верче4

Верче4 Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2015
    Пораки:
    1.206
    Допаѓања:
    5.361
    Fala @wannaBeMomma
    Tesko togas za brzo da gi probam ke si prodolzam so eucerinot.

На wannaBeMomma му/ѝ се допаѓа ова.
  17. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.883
    Значи задоволна си од колекцијава. Баш ќе видам како ќе му се погоди на мојов. Се надевам ќе е супер. Кажи ми само дали шампонов за тело е лесен т.е да не ја исушува кожата? Ја омекнува и е мека или не?
    До сега проблем немал со сува кожа или било што, па само од тоа ми е страф да не не му се погоди.
    Значи кремава за студ може да се користи и ако е малку суво лицето и помага така?
    Фала ти :)

А млеково за тело, лонсионот и кремата за лице ја имате користено? Како си задоволна?

Едит: извини сега те читнав дека млекото за тело не си го пробала.

Последна измена од модератор: 5 март 2018
  18. wannaBeMomma

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.107
    Допаѓања:
    40.307
    Cold kremata ja kupiv samo, cekam da vidam kako ke bide so niv. Drugo nemam koristeno

На sofi2107 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.123
    Допаѓања:
    1.710
    Шампонот и ја прави косичката свиленкаста мекичка ептен е нежен, не прави воопшто пена, лесен е многу. И за кожата секогаш и беше убава мека, само одреден период одма на почетокот и се појавија суви регии, што не мора да значи дека е поради него, на пример на ножињата кај што се лепи пелената, на стомачето од едната страна и на лактињата. По совет од педијатар почнавме да ја користиме маслената купка пх5.5 на еуцерин и само после неколку бањања исчезнаа сувите делови и пак си продолжив со алверде. Премногу е лесен, едноставен во својот состав што никако според мене не може да биде причина за проблем, единствено кај веќе постоечки проблем може да не помогне доволно брзо и ефикасно, затоа што е органски, ама не и да наштети. Колд кремата ја користевме затоа што како и на голем дел бебиња и она имаше рапави обравчиња, што од бакнување, што од лигавење, па и од ладниот воздух. И ставав кога излегувавме и тоа само одреден период и одма и се измазнија, сега нема проблем веќе.

20. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.902
    Допаѓања:
    123.137
    @sofi2107 и јас не сум ич задоволна од хипп. Тоа млекото не се размачкуваше, нити ја хидрираше кожата. Пената и гелот за туширање, го сушеа многу телото.
    Најмногу се дружиме со еуцерин. Сега ради дерматитот со а-дермата. Несакам многу да експериментирам. сепак е нежна бебешка кожа:)
    Влажни марамици исклучиво хипп. Последно почнав и на Виолета со 99% вода, белите да ги купувам. Баш се добри.