1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Детска козметика

Дискусија во 'Бебе' започната од Elena941, 12 февруари 2010.

1. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.537
    Jas pak sum prezadovolna.Kozata i e ko svila.Mlekoto e hidrirano i lesno vpivlivo.A so mi.morosa preslatko mi doaga da ja izedam.Obravcinjata i bea suvi od ladnoto i liguskite,nekolku pati na den od kremata za lice i stanuvaat meki ko pamuk.Ne planiram u vliska idnina da ja smenam hipp.Mlze ne vi odgovara deka imate problem so kozata neznam zosto ne vi odgovara,ama sepak sekoja koza ne e ista

2. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.883
    Малиов мој нема проблем со кожата и му е мекана и мазна. Ако памтиш уште небев породена цела Хип козметика ја купив и ја фалев тука. После неполни 2 недели кожата му се скоро исуши и како ситни брумки му се појавија. Педијатарката ми кажа одма да ја сменам зашто не му одговара. Одма сменивме и пак се нормализира кожата. Веројатно некоја состојка не му одговараше незнам. Ете почнав после јас да ја користам за да не ја фрлам и исто ми ја исуши кожата. А мириса феноменално. Иначе проблем ни ја неам со кожата никаков. Многу имаше што се жалат од Хипп. Ама еве на лепотицата твоја и одговара не и прави проблем и нема зашто да мењаш.
    Криво ми е што не ми се погоди зашо убаво мирисаше и имаат повеќе работи во колекцијата.Може пак ќе ја пробаме во иднина ќе видиме. Сега Алверде органската колекција по препорака на Биодевојка ја користиме и сум презадоволна.

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.300
    Mnogu kozmetika stavate. Sinko e 14+, otkako se rodi do sega imam potroseno samo pola sise sampon i kupka 2vo1 na Hipp i pola tubicka Weleda za pelenska regija. Imam za do 2 godini da trosam. :wasntme:
    Vlazni maramici ne poveke od 2 paketcinja.

На Rabbit му/ѝ се допаѓа ова.
  4. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Како бе толку влажни?! Јас не знам колку купувам. :(

5. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    8.954
    Допаѓања:
    40.201
    Дома директ под чешма или користам туфери со вода за пеленска регија, а лице и рачиња со на тосама марамиците исто само со вода. И јас дали имам две пакетчиња потрошено само кога не сум била дома.

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    И јас носам под чешма, ама прво бришам. Користам и јас памукчиња на бејби лав, ама не ми се практични. Дур ги наквасам, па вода до мене да имам. Бебе ко што кака 3-4 пати на ден, комплицирано е. Ако пред спиење ми се искака, да не ја ладам, бришам со памукче :)

На pile30 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    8.954
    Допаѓања:
    40.201
    А разработен систем имам. Со него на рака, влагам во купатило и си ставам топла вода во сад, па после влегувам во спална каде се пресоблакаме. Еве скоро седум месеци така функционираме. Веројатно и навика е.

На pile30 и kukla21 им се допаѓа ова.
  8. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Навика. Мене комплицирано ми се виде. Поготово што моево дунде не трпи каки и одма пушта сирена. Надвор кога ќе се искака, дур стасаме дома само ржи!

На Ano му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    8.954
    Допаѓања:
    40.201
    Ајде еве го сонцево надвор. Ќе почнеме повеќе надвор, па и да се пресоблакаме по клупи, па сакала/несакала ќе користам и јас влажни.

10. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Едвај чекам да се затопли. Кај е времево да ја соблечам надвор, а ич не трпи. Затоа гледам прво какање, па шетање. Ако сме на затворено не е проблем, ама во паркче и те како комплицирано.

Вчера тркнав до еурофарм, ама се забаив оти сите пензионери со рецепти во рака беа. Дур се вратам бебе огладнело. Ѕвони мајка ми дека бебе бара да цица, а и нагласив дека и е термин за какање да ја следи. Дојдов и кутрото одма се закачи на цице (! се уште штрајкува, што ти е зорт). Не толку од глад, колку од што не е научена без мене. И ем цица, ем р'же. Викам дете какано е гарант. Соблекувам каки до гуша :) Убаво што си "кажува" дека е какано, ама па претерано е што не трпи ни минут. Да е лето лесна работа. Некогаш страв ме фаќа да излезам ако не кака по "распоред". Денес секако ќе акаме. Надвор е милина :)

11. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    8.954
    Допаѓања:
    40.201
    Хаха. Маза мала. Ајде ќе проретчи кај и да е со какање па полесно ќе се организираш. А денес паметно да го искористиме денот. Ние еве сега доручкувавме, да дремне и ќе фатиме да мериме улици и да пиеме кафе некаде на сонце.

12. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.300
    Samo koga sme izlezeni trosam vlazni. Doma direktno pod cesma. Go soblakam na pelena, nosam vo kupatilo, tamu ja trgam pelenata i pravo go mijam. Brzo i efikasno. :lol:
    Inaku i sinko kaka po minimum 4 pati na den.

13. Среќичка

Среќичка Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2017
    Пораки:
    1.470
    Допаѓања:
    3.554
    И јас исто, само перам крпи, некако шубе ми е со една крпа два пати да го бришам

14. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    .јас со тетра бришам газе дневно :)

15. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.901
    Допаѓања:
    123.136
    Моево има сува кожа. Хипп не доаѓа во предвид не смеам да го оставам без двапати да го намачкам со еуцерин или моментално а-дерма

@kukla21 и моево ден денес не трпи каки:) Еднаш мајка ми не го приметила а тргнав до сити мол. Звони уште нервозна , работава ти шетај детево гладно! Одма назад. Се враќам она со наведната глава, извини какан бил сега го видов:envy:
    Сестра ми од фризер ме скорна еднаш од истата причина.

@Ano и јас ги користам тие туфери, само млака вода си ставам и готово. Ама пак морам да забришам прво со влажни. Трошам по 4,5 неделно мислам. Ми се наоѓаат и за др работи. Под чешма сме исто стално он обожава :)

Крпи од џамбо накупив . Мали баш се практични

На Ano и kukla21 им се допаѓа ова.
  16. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    И што правиш ако сте во шетња надвор?

17. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    8.954
    Допаѓања:
    40.201
    Трошам по неколку туфери додека не го средам:lol:

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.901
    Допаѓања:
    123.136
    Досега не ми се случило зошто одма заспива. Кратки прошетки низ населба. Што би правела незнам , би се вратила ако ептен не бива:( Ама ти викам штом излезе на воздух, одма, одма заспива :) А кога сме шетале со кола на подолго пример парк, се враќам во кола и пресоблакам.
    Моево е паметно, ќе го спремам со количка на врата и ќе си среди работа:D Неколку пати и вака ми направил:rofl: Па рикверц назад:)

На Ano и kukla21 им се допаѓа ова.
  19. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    4.874
    Допаѓања:
    31.076
    Не памукчиња. Купи ТоТо суви марамици. Се влажнат со вода или што сакаш друго. Ги има во Веро и Зегин. Поскапи се од влажните секако ама се големи и убави за бришење.
    Јас на почеток зашто има остлив газ варев чај од камилица и го чував во тегла на пресоблекувалната. Работа плус ама мораше така.
    Со тек на време се уходав прво да навлажнам марамица па да соблакам. Односно ја ставам марамицата во теглата со вода да впие до пола (зашто е голема). Со влажното бришам и потоа со сувиод дел пребришувам. Вака и за мочање ни е процедурата.
    Сега додуше прво квасам марамица па трчам по дете да го фатам за пресоблекување, па малку сумо борење има на под, па бришење, па некогаш трчање со гол газ по дома и така.

На Вереничка и kukla21 им се допаѓа ова.
  20. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.656
    Допаѓања:
    8.595
    Jas mislam banknotirav radi to to suvite maramici. Nikogas ne sum koristela vlazni osven ako sme izlezeni pa da e kakan. Toto sekoja nedela po dve kutii kupuvam. Od ragjanje sme so niv i za gaze sega i za lice i racinja, posle jadenje obavezno jer i na kosa ima hrana. Najprakticni mi se vidoa kako zamena zosto pod cesma tesko so nego epten mi e hiper pa taka ednas ke se poparese so topla voda zosto mu se vide interesna cesmata i pocna da pusta voda sam :) plus nekako ne mi se koristi hemija bar za brisenje mozam da go kurtulam od nea

На Lolipop23 му/ѝ се допаѓа ова.