Почна сезона на комарци па сакав да прашам што користите за вашите бебиња. И ако може @Biodevojka да ми каже дали ова е добро за користење Станува збор за чико анти москито бејби.
Драга ако не се лажам oваа состојка не се препорачува за деца помали од 3 год. Така нешто ми текнува. Ако сакаш нешто природно земи го дефинитивно овој производ кј според мене е најдобар и најприроден на пазаров во моментот http://biodevojka.blogspot.it/2017/06/2.html
Лани кога бев бремена го пронајдов овој спреј во чии препораки стоеше дека е безбеден за деца под две години и трудници. https://www.farmaestense.it/Sanitaria/Chicco_Zzzzz_No_Spray_Anti-Zanzara.html#4_benefici Во секој случај благодарам на препораката, сепак ќе го земам овој што го препорачуваш. Само ако може инфо каде го има овој производ?
Навистина??? Кај внуките функционираше одлично...еден комарец не ги касна!!! Којзнае од што зависи... Драга го има по аптеки, а не ми текнува сега колку беше цената јас пред година дена го користев. Не повеќе од 300 мислам. Поздрав
Дали бебе од неполни 2 месеци после бањање може да се мачка со млеко за тело бекутан на главчето ( челото не лицето) ? Уште кожата кај челото и на главчето горе не и е доисчистена па затоа прашувам...
Само ќе се исчисти, не мачкај ништо. На топлово ќе му го спуриш челцето со креми и нема да може да поти, а преку главата ја регулираат телесната температура.
@didisi zosto da e mnogu ? Odma se vpiva , preubava ja pravi kozata , jas od 1 mesec go mackam dosega problem so koza fala bogu ne sme imale
Која е најдобра козметика за новороденче: Мустела или Еуцерин? Се изначитав за двете, ама не знам со што да почнам
Za novorodence prvite nekolku meseci samo jekoderm i banjanje so eucerin sapunce i povremeno hipermangan ke stavas toa mi bese preporaka od pedijatar. Ponataka jas licno koristev bekutan i do den koristam mleko bekutan, sapunce i sampon
Јас решив да почнам со Хип, земав шампонче и млеко за мачкање, а Павловичева оригинал за газе, но се мислам дали со млеково да го мачкам на почеток Првата ќерка ја мачкав со јекодерм ама многу од гардеробата ми остана со жолти флеки, и освен по потреба јекодермот не би го користела секој ден.