Џабе дадени пари обична вода во спреј. Поефтино излегува да ја купиш шишенце ја ставаш во прскалка, вака ќе дадеш 400-500 денари за џабе. Истата вода е само демек бејби.
Подобра опција ти е термалната вода на Авен големото паковање нај се исплати Пробана ми е за мене ја користам 3'4 год а купена веќе и спремна ми е и за бебе
Јас сум задоволна од термалната вода на Уриаж. И за мене и за деца. Со сува кожа сме сите, па се прскаме по потреба. Не дека е магична, ама кај малово го смируваше чешањето од дерматитот, и кај мене беше ефикасна зимоска.
А имате користено од детската козметика на уриаж? Една другарка многу ми ја пофали, а други искуства немам сретнато воопшто. И за почеток за новороденче што треба да имам најосновно?
Ја немам користено таа козметика За почеток ти треба гелче за миење на телце, јас го имам маслено средство за капење на Еуцерин, Шампонче за коса имам на Мустела Павловичева, маст за пеленска регија, чепкалки за уши со граничник.
Ти треба неутрален шампон за бањање, хидратантно млеко за после бањање и павловичева маст за пеленскиот дел. Јас само ова користам, и од болница тоа ни го кажаа.
Чепкалки за уши од кога користите? Од кои? Нас од болница ни рекоа “никако чепалки”....... Уште не сум купила, ќе почекам педијатар што ќе каже.
Јас од прва ден користев мила, тоа ми го кажаа во ремедика а и патронажната што идеше кај нас од прва ден ми кажа да си користам..
На Бекутан ги користам од денот кога дојдовме дома еве го 14мес е. Само полека нема да пикаш внатре, минимално ќе поминеш во шуплината и школката убаво ќе ја исчистиш. Кога ќе потпорасне тогаш ќе ги чистиш и внатре ушите. Ама сепак внимателно и умерено.
Не се користат чепкалки. Ушен лекар стриктно ми нагласи, дури ни за возрасни не се добри. Кај бебиња после бањање со мека тетра ќе ја бришеш школката убаво, се што излегло така ќе отстраниш. Кога ќе порасне, т.е над година, за чистење на ушите има специјални масла во аптека. Се става по една капка во секое увце, маслото ја раствора ушната маст и истекува надвор, со што се чистат ушињата.
Мајки го има користено ли некој спрејот, вреди ли да се купи? Планирам да го користам кога сме на плажа, после капењето да и го исчистам телото.
Неколку поста погоре имаш мислења и искуства за спрејов. И јас бев на мисла да го купам и се откажав од намерата.
Уште од болница користам Еуцерин, презадоволна сум но сакам да пробам со некоја природна козметика. Што мислите за Weleda? @Biodevojka и твоето мислење ми е многу важно.
Женски слушам негативни критики за Бекутан, дека печеле очки. Која линија ќе ја препорачете, Хипп можеби?