Чоколино Последно наговорив мама да ми купи кога вадев заб па се вадев дека морам да јадам нешто течно А баш сакам
Пире....од готовите - ми мириса на градинка. Ставање цвеќе во секој украс по дома што има дупче - ме потсеќа на обидите да ја импресионираме мајка ми, ако нешто уплескавме ( среќа дома испофрлав се што е џиџи миџи) Пеење во кола - секогаш пеевме со сестра ми ( и секако на 10м. пред зграда заспивавме за да не носат во раце) - кој прв стане од ручек, носи чаша вода - кој е последен, раскрева - од 16 до 18 часот не вртам на телефон, после 22 исто така (и не одговарам) И секако - млеко и бисквити, за празници и чоколино
Па понекогаш сакам и јас да си поткаснам чоколино, ама некогаш ми е срам да одам да купам. Кај што одам во маалскава продавница се знаеме па ќе си речат: „Што му е бе на овој, на овие години чоколино ќе јаде“? Ама еве сега додека го пишувам ова решив кога ќе одиме да пазаруваме за дома ќе си купам па што сака нека биде, еднаш се живее. До ден денес си јадам бисквити со млеко и пијам чоколадно млеко. Во чоколадно млеко се давам, едно буре малку ми е и додека сум жив ќе го пијам.
Пред да заспијам се нишам едно 15и послем како бебе спиам иам 18год и уште се нишкам ќе ја стаам раката на уво ии така...и мама или дечко ми неможе да заспие
Играње и пеење пред огледало само сега без толчник (микрофон ми беше), буткање кај мама во прегратка како да имам 5 не 25 , сакам да се мазам најмногу со неа . Пресоблекување 100 пати паред да одам некаде, знам од мала за тоа ќотек јадев ,а богами и пак ке јадам за каснење , од другарките . А да , несвесно уште спијам на грб како бебе со раце нагоре знам на стомак спијам , ама еве ми кажуваат дома. Иииии една грда навика (страв) ,кога грми се пикам одма под ќебе Многу ми е страв
Секое сабајле буквално пијам млеко со несквик. Некогаш ретко кога ќе се случи да нема или млеко или несквик- општа туча настанва. Ни кафе пијам, ни доручвам ни ништо. Млекоооо!