Не видов ваква тема,ако има слободно бришете.Сакам да ве прашам дали децата ги носите на вакви настани како на пример детски фестивали во време на корона вирус.
Не, отидовме до парк кога беше Биби и беше страшна гужва и си отидовме. Ја не би, и општо избегнувам гужва пример во парк, зоо, лулашки и слично.
И јас не сум да го носам еве гледам во А1 Борис Трајковски салата ке имало златно славејче и неќам да ја носам ама само за тоа збори.
Мојата веќе сама разбира и ако и кажам ајде мама да си одиме има многу гужва, не ми прави проблем. Не ми се носи ич искрено, посебно не на затворено. Ги чуваме дома, не примаме луѓе, не славиме роденндени освен ако има услови за на отворено и да го однесеш на крај на толкав собир.
Почнав да го носам детето во Jumping Clay. Имаат работилници секоја сабота од 11.00 - 13.00 Одреден број на деца, на отворено работат, нема гужва и прекрасно им е. Иначе, игротеки, затворени простории ..сеуште избегнувам
Здраво феминки.Во недела ке се одржи златно славејче на затворен простор,поточно во салата Борис Трајковски.Јас не сакам да ја носам бидејки е во затворен простор,а таму мали деца не носат маски.Што би ми порачале?
Да ја активираме темава малце. Баш денес гледам на фб дека вчера имало Поточиња(незнам само кај беше) Видов дека имаше многу гужва,сите збиени еден до друг,никој маска не носи(знам дека се укинаа,но се укинаа само во училиштата) Па дали вие бевте? И дали ви е страв да одите на вакви или слични настани во време на корона.
Ако земеш во предвид дека изминативе 3 месеци цело Скопје прележа корона и нема поента веќе од чување и пазење, не е чудно што така се одвивал настанот.