Детски психолог или превоспитување?

Дискусија во 'Дете' започната од danichap, 1 февруари 2013.

1. tambelina

tambelina Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2012
    Пораки:
    725
    Допаѓања:
    1.928
    Препорака за детски психолог ,за психотерапија, Ве молам :(

На zvecarka му/ѝ се допаѓа ова.
  2. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.284
    Допаѓања:
    35.394
    Не знам што ви е точно проблемот ама види со психолозите од Психотерапика. Дел од нив знам лично и супер се.

На tambelina му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Emma2

Emma2 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2018
    Пораки:
    2.331
    Допаѓања:
    5.771
    јас сум била таа со близнаците гарант :D:doh:

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.463
    Допаѓања:
    22.775
    Овие се големи веќе, може и околу 15 год да имаат...
    И мое дете многу плаче ноќе, ама не толку многу...

На Emma2 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. pepapa

pepapa Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    911
    Preporaka za detski psiholog ili psihijatar za dete 1god i 10mes?

6. Jacobana

Jacobana Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2018
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    13
    Ве молам за препорака за детски психолог. Имено се работи за 7год дете машко, веќе подолго време кога се преслекува или капи ги вкрстува рацете , се крие во пределот на градињата, на одмор без маица не се капеше во морето.... Притиснат од едниот родител рекол дека е девојче .... Незнам колку е вистина ова ... Ве молам за совет. Да дополнам. Детето е срамежливо... Многу е осетлив.... Живее со мајката . Дете на разведени родители.

7. Ajnstajn

Ajnstajn Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2016
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Здраво на сите, искрено сакам да споделам. Моето дете има 11 години доста е интелигентно, но проблемот се јавува кога некој пробува да се зафркава со него, реагира премногу не ок, користи грди зборови. И после тоа му е криво. Се случи 3-4 пати, работам со него. Но, средината тешко го прифаќа тоа. И после имаме проблем со прифаќање од другите врсници. Никогаш прв не се закача. Период е претпоставувам. Но ми треба искуства од Вас, ако може да споделите

8. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.229
    Допаѓања:
    13.206
    Дали сте се консултирале со психолог во врска со помали дечиња (2 год)? Кај да најдам психолог за оваа возраст?
    Сѐ повеќе ме загрижува детево.

На sani99 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. tina2018

tina2018 Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2018
    Пораки:
    2.196
    Допаѓања:
    3.967
    Како на пример? Јас гледам разлика од мое воспитување, што е по цел ден со мене и на свекрва ми што е неколку саата со неа. Она му допушта све и сака да го држи, го нишка за спиење, го рани низ соба, не може да седне на земја па он седи на кревет. Тоа ми е проблем ама не е до детето, до средината е.

На MinnieM и elimkd им се допаѓа ова.
  10. sani99

sani99 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2012
    Пораки:
    2.613
    Допаѓања:
    1.453
    За што поточно те загрижува?

11. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.229
    Допаѓања:
    13.206
    На кратко кажано, агресија, најчесто изразена кон себеси. Реагира во моментот доколку нешто не му одговара, веднаш се фрла на земја и си ја треска главата. Штом почне нема назад. Знае и до 2 и пол саати да траат овие испади. Ништо не го смирува. Ни гушкање, ни зборување, ни пуштање песнички, ни миење лице, ни изнесување надвор, итн итн. На крај ќе се измори и ќе заспие. Јас обично не му дозволувам да се треска, па се бориме, т.е го земам во раце, го ставам на кревет, он бега, и сѐ во круг додека не се измори. Знае и мене да ме затепа во тие моменти кога се обидувам да го смирам.

На mmacichka и sani99 им се допаѓа ова.
  12. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.229
    Допаѓања:
    13.206
    Немам таков проблем со воспитувањето. Инаку овие испади најчесто се случуваат кога сум јас присутна, кога го чуваат други не...

На mmacichka, LiquidLuna и tina2018 им се допаѓа ова.
  13. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    5.123
    Допаѓања:
    10.486
    Мама и мојава има испади на агресија, т.е. тантруми. Често е зашто се уште не можат да ги искажат чувствата како што треба, дека се лути, нервозни и сл. Мене ме има мавнато неколку пати кога сум пробувала да ја смирам со држење во раце и гушкање. Е сега кај нејзе не траат толку долго, обично успевам да и одземам внимание за некоја минута. Мојава не ја треска главата, него се фрла на земја како во шпанска серија и се дере и урла на цел глас. Кога ќе пробам да ја земам се опира целата наназад се фрла и обично тука почнува да мава.
    Според педијатар што сум прашувала нормални се тантрумиве на нивна возраст, се губат со тек на време. Единствено што 2 ипол саати трае кај вас малку би ме загрижило.

На JoyJoy и LiquidLuna им се допаѓа ова.
  14. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.229
    Допаѓања:
    13.206
    Знам дека се нормални, и знам дека не е нормално да трае толку долго. Како да се исклучува на моменти, само вришти и се треска. Ако во близина има кутија играчки, ќе ја истури и ќе ја треска, ако има храна исто ќе ја фрла. Исто и онака рандом (кога не е лут) земе ја фрла храната, па ја бара, па пак ја фрла, па пак ја бара и вришти ако не му ја дадеш... Или за што и да е друго, истата реакција, вриштење и драма, а не е дека стварно го сака тоа. Исто и кога "сака" да цица ме влече, ми ја кине маицата, а всушност не сака. Сгурно добри 10 мин ме влече натака наваму.

15. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    5.123
    Допаѓања:
    10.486
    Почни од педијатар, ќе те насочи дали треба психолог. Тоа исклучување кај ќерка ми се манифестира со урлање вриштење и одеднаш ко да и штракнува нешто и почнува да се гази од смеење. Крипи е малце.

На marchi-cool, Tiny Love и LiquidLuna им се допаѓа ова.
  16. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    Edno vreme pisuvase deka vo gradinka nwmaa sorabotka, da ne neso tamu i dalje ne mu.e pogodeno a ne moze da.kaze

17. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.229
    Допаѓања:
    13.206
    Не бе мајка, наеднаш многу ги засака во градинката, сега дури не сака да си оди дома. Нема проблеми таму, освен што уште наоѓа маани за јадењето. :D

18. sani99

sani99 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2012
    Пораки:
    2.613
    Допаѓања:
    1.453
    Исто мама, и јас се прашував искрено. сето тоа го прави само во мое присуство и присуството на таткому , највеќе го мава маж ми кога е вака агресивен.. ама и мене ме маваше кога беше баш во моментот агресивен, ама издржував колку можев па се смири за кратко... Сега почна да збори повеќе и посмирен е, само мене ми е најкриво што ептен ги слуша моите кога и да излегуваат или по дома општо... а со мене ептен се лигави, се нервира па и не ме слуша еднаш два пати.. ама со моите ептен мирно дете е, се осеќам немајка искрено што така испадна ама се надевам дека ќе се смени и да почне да излегува со таткому или да седат сами по дома инаку хорор...
    провери ти прво со педијатар па се останато, ама се надевам дека е период и мораме да стиснеме заби колку и да е тешко ;(:sweat:

На nevermet18 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. marijaaa20

marijaaa20 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    101
    Здраво дали може да препорачате детски психолог во Штип?

20. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.698
    Допаѓања:
    40.058
    Најде ли некој?