Форумџика на годината

Детски психолог или превоспитување?

Discussion in 'Дете' started by danichap, Feb 1, 2013.

1. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Другарка ми кажа дека немало ниеден детски психолог во Штип. Она нејзината ја носела во Прилеп

2. marijaaa20

marijaaa20 Истакнат член

Не, ќе закажам во Скопје

forumce likes this.
  3. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Јас ти препорачувам да одиш во заводот Младост. Јас таму го носев поголемиот син.

4. Adams

Adams Популарен член

Веќе подолг период се мислам за посета на детски психолог. Конкретно имаме голем проблем во врска со нејадење. Проблемот е само дома,и веќе сум исцрпена. Не сака ни да ја проба храната. Во градинка јади се, што значи нема проблем со апетит а дома менито е овошје и зеленчук не бира ништо од тоа, понекогаш кори макарони шпагети леб со кисело млеко коронфлекс и супа.. Но некогаш и тоа не поминува. Ги пробавме последните 3 години сите можни витамини ситуацијата е иста...
    Педијатар ми рече доколку крвна слила е ок нема грижи, ама јас не сум мирна. Кога не е во градинка и за викенд имаме проблем. Конкретно денес за доручек 3 лажички коронфлекс, ручек парче сирова зелка и 2 мали лиснсти со сирење, вечера калинка и пола чаша млеко пред спиење.. Има 4 години и 13кг. и е доста активно дете.

5. Ellyy

Ellyy Истакнат член

Родители ве молам за помош, детето прво одделение одбива да оди во училиште, се почна одкако два пати беше болен од стрептокока претходно си влегуваше најнормално како сите други но кога тргна последниот пат пред три недели се носиме со плачење, вриштење дури и почна насилно да се однесува да тепа да клоца, еден од наставниците ни излегува во пресрет го зема и го внесува иако плаче додека другиот само го прашува дали сака или не да влезе внатре со тоа ни прави проблем му дава за слобода на детево да си оди дома.Три недели сите му објаснуваме со убаво дека мора да оди во училиште, му забрануваме дома да работи училишни задачи, да црта да бои, не користи телефон и не му даваме да гледа телевизија. Не знам веќе како да му помогнам да го смирам за да го прифати училиштето и да сфати дека мора да оди во училиште. Имаме закажано на детски психолог но терминот ни е пред нова година а до тогаш има уште три недели.

TarantulaA likes this.
  6. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Пробајте да седи еден училишен час. За тоа ветете му дека ќе му дозволите дома да прави нешто од забранетите нешта. Ако успеете следниот ден два часа. Третиот ден три итн.
    Имајте пред се,вие како родители позитивен став кон училиштето,учителките и соучениците.
    Зборувајте му дека сите деца се на настава а тој седи дома,дека нив им е забавно учат нови работи,прават изработки,цртаат ,пеат.
    Пробајте и со Дедо Мраз,нема да донесе пакетче за неумни дечиња :)

7. VDT2906

VDT2906 Форумски идол

Ист проблем имаме мојов е 2 се беше супер одеше последниов месец од распустот не сака да оди. Плаче одбива да влезе во училиште. Вие дали се справивте со проблемот? Каде и на кој психолог го носите?

Mumoftwo30 likes this.
  8. Unno

Unno Истакнат член

Дали имате препорака за детски психолог, што би работел онлајн ?

9. Ljubica87

Ljubica87 Истакнат член

Со Христина, најпрво онлајн родителско советување, зависи од возраста на детето

dromka likes this.
  10. Bubamaricka

Bubamaricka Популарен член

Друштво предложете ми детски психолог? Се работи за дете од 3 години и 4 месеци.

11. goldenjanuary

goldenjanuary Активен член

Ве молам за совет каде да носам дете со неверојатни тантруми кои траат и траат, се полоши се, едвај ги поминуваме деновите. Секој збор му е “не”, ништо не сака, не бира кај ќе легне на земја и ќе се влече… едноставмо немам зборови, веќе не знаеме ни како да постапиме, луѓе ни се чудат. Ретко многу ретко е крената рака на него по газето за “да научи”, скоро никогаш, многу време се поминува да се разговара со него за тоа што треба да прави како треба да се однесува. И мајката и таткото се присутни максимално, многу време се посветува на него, многу зборење и учење… 2 години е детенцето.

12. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

На 2г се многу нормални тантрумите и присутни се до 4г. Реално не можиш да очекуваш од 2г дете да ти ја разбере суштината, нити па да е послушно, скоро невозможно е да се очекува да знае како треба да се понаша. Твое е да објаснуваш, да покажуваш како треба и да имаш живци. Гледај да предвидиш колку моеш што може да предизвика тамтрум и да избегнеш доколку е возможно. Иако очекувањата ти се големи, секако можеш да побараш совет од стручно лице.

Mother of 2boys likes this.
  13. RAK91

RAK91 Популарен член

Препорака за детски психолог за дете кое веќе подолг период си става работи во уста, лиже и ги цица.

14. KiT

KiT Популарен член

Дали има некој психолог тука да ми пише во порака ако сака? :)

15. TeodoraMJ

TeodoraMJ Истакнат член

Кликни за проширување...
    дали успеавте да го решите проблемот, јас со моето дете 4ипол години истиот проблем го имам, немам нерви веќе, зборам за џабе не допира ништо до него, упорен е дека нема да јаде дури кажува утре не јадам и никогаш нема да јадам дома, до пред три недели се беше ок

16. Mimi4777

Mimi4777 Активен член

Препорака за детски психолог ми треба добар и сериозен пристап. Фала ви!

17. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Психотерапика или Алтернатива. Двете се во Скопје и имаш избор на повеќе психолози.

18. Mimi4777

Mimi4777 Активен член

Конкретно име кој да барам искуство?

19. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Во Психотерапика Радмила Живановиќ или Ана Блажева.
    Во Алтернатива: Александра Димитровска. Има една Деспина ама не знам дали работи или само надгледува работа на други психолози во центарот.