1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Детски родендени (идеи за игри, храна, декорација...)

Дискусија во 'Дете' започната од Angel-Adriana, 24 декември 2012.

1. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.865
    Допаѓања:
    122.954
    Јас секогаш нарачувам храна. Похованици, нешто скара, кифли, салати , пици мини бургери.... Секогаш се јаде скоро се. Имаме и возрасни, луѓе и од друг град што возеле два саати да дојдат и некако не ми оди да ги пројдам само со грицки. Од причина што е лето август и јуни греота е да им славам на затворено па така родендените ни траат подолго и секогаш имам храна
    Јас памтам дека и нашите ни славеа родендени на велико, па некако не ми оди со грицки да пројдам ама сепак кој како си сака

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.095
    Допаѓања:
    2.913
    Isto, do sega taka gi lravev rodendenite, prviot Ivkova slava so masa so shto ne od pile mleko, lani si rekov cekaj be igroteka e, se z ae detski rodenden deka e za deteto, imav samo pici, majkite na decinjata od gradinka si pieja kafe ne ni stanaa, ova drustovo i rodninite kako da si doshle na rucek. I toa poracav pici ater radi muabetite na svekrva mi shto go buckashe mazh mi, i uste mi vika ete vide se jadeshe. Pa i vikam luge se toa, sto i da im dades ke zemat, bez oset ke se. I toa beshe termin nekoj kako za vtoro kafe, ni rucek ni vecera termin. Godinava ja surediv od start i rekov meshanje ne sakam da slushnam, shto ke resham jas da spremam, toa. Pici za decata i gricki i gricki za vozrasnite zoso ete nekoj pivo ke pie pa da ima cips kikiriki neso takvo. Salati, skari, nemam namera za eden saat. Tolku e rodendenot saat i 15 min, pa se duva torta pa dur se podeli i izede i dur stanat gostite tochno saat i 45 min. Do tolku zort za rucek na detski rodenden valjda ne mu e na nikoj

На PoisonGirl и SenzeRR им се допаѓа ова.
  3. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.865
    Допаѓања:
    122.954
    Како така зборуваш јаделе без осет. Срам да ти е. Ако ти останело па зошто не јале. Од вакви муабети човек да не стане да не земе ништо.
    Некои родендени се во 17ч. и од работа одам директ значи срамота ќе биде ако наполнам тањир да каснам. Не ми се верува што читам место да уживаш во роденденот си гледала кој колку полнел тањири цццц

На happy mommy, Freckles., azelea и 7 други им се допаѓа ова.
  4. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.980
    Допаѓања:
    59.649
    Јас баш поради ова и бирам каде јадам за родендени.
    Да ме збори некој за мало парче пица или за едно кифличе.
    И јас спремам од се да има,најголема радост ми се дечињата кога си зимаат од масата и си прават сендвичиња со кифличка и ако и во нивниот дел има ставено храна.

На eli25 и Sofi.ja им се допаѓа ова.
  5. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.865
    Допаѓања:
    122.954
    Не сум чула вакви коментари од околина и останав запрепастена. Јас и кога не сум гладна земам барем кифла од култура, се случувало од ручек да одам на роденден , ама пак ќе земеш .
    А да бројам залци на некој, па ич не спремај . И еве мојот пица не јаде. На повеќето родендени има пица па доаѓа гладен па дома у 10 спремаме вечера. Јас нешто спремам сама, тортиљи и сендвичиња, салата и кифли, нарачувам само похованици , некогаш скара малку и оние мини бургери. Сувомеснато повеќе не редам зошто август и јуни на топлото никој не го јаде останува цело . Ивкови слави не правам , ама сакам да има храна умерено од се по малку . И јадат и дечињата и возрасните :) Доаѓаат и бабите и дедовците, друштвото наше со дечињата, кумови и старосвати од др. град што возат, не се само мајки и деца

На Freckles., azelea, Sofi.ja и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.095
    Допаѓања:
    2.913
    Ne brojam.zalci na nikoj, ti nemoj da se sekiras, mene mi bes preneseno sto i kolku se jadelo. I da, jas poracav pici za meze a ne restoransko meni za rodenden od 2h. I rodendenite skogaa sme gi slavele vo sabota ili nedela od 12h shto sprema mene e vreme za kafe i za igra na decata, ne za ruceci. Slavi si kako sakas i ne komentiraj za drugi kako slavat i shto mislat.

7. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.865
    Допаѓања:
    122.954
    Коментирам за твојот менталитет.Имало и задолжени да ти пренесат кој колку јадел , леле уште помизерно :( Недај боже некој да ти е гостин и за парче пица ќе се фатиш дека јадел

На happy mommy, lia22, Emy867 и 7 други им се допаѓа ова.
  8. Hortenzija

Hortenzija Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2019
    Пораки:
    1.591
    Допаѓања:
    14.723
    Шарлота за торта да ама некако цениве на телефон една ,при подигање друга цена и ги баталив а 10 год зимав торти од нив...

9. Зак од Андромеда

Зак од Андромеда Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2020
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    320
    Не ми се случило на мене вакво нешто, наплаќаат плус 70 ден за достава, тоа им е ново

На Hortenzija му/ѝ се допаѓа ова.
  10. macka91

macka91 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 ноември 2013
    Пораки:
    3.945
    Допаѓања:
    69.456
    Незгодно ми стана што те читам, а не би сакала ни гостинката да ти бидам....

На happy mommy, katce patce, Emy867 и 2 други им се допаѓа ова.
  11. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.865
    Допаѓања:
    122.954
    Замисли после роденденот те зборат Мацка јадеше руска , три кифли, 5 ќебапчиња па после малку и било па и пица зема (facepalm):rofl:

На katce patce, Freckles., IRBBB и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. macka91

macka91 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 ноември 2013
    Пораки:
    3.945
    Допаѓања:
    69.456
    Многу јаде, зинала да јаде :rofl: Вакви луѓе не треба ни да слават роденден ни да викаат гости… Јас се нервирав што не ми се изеде се, па фино лепо им спакував да си однесат дома..

На lia22, katce patce, Bebac и 5 други им се допаѓа ова.
  13. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.865
    Допаѓања:
    122.954
    И јас пакувам и храна и торта. Си давал пари не ќе фрлаш. И не ми е јасно зашто за првиот роденден правеле Ивкова слава а за другите грицки, демек првиот најбитен а другите не ?

На macka91, IRBBB, Sofi.ja и 2 други им се допаѓа ова.
  14. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.712
    Допаѓања:
    145.067
    Што е најтажно славениците на првиот роденден ама баш врска немаат од ништо.
    Не знам оти толку лошо зборуваме за храна на роденден. Точно дека децата идат за игра, храна не ги занима. Ама еднаш во годината е. Ако не почастам така, нема друг начин. И мојот не сака пица. Чудно дете е. Си доаѓа дома и бара да јаде . Ама не ми оди да седиме на празни маси. Или па да броиме кој шо јаде.
    Баш ми е мило кога се изедува се.

На katce patce, Bebac, IRBBB и 4 други им се допаѓа ова.
  15. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.865
    Допаѓања:
    122.954
    Мислев мојот единствен е што нејќе пица :) И сите му се чудат . Ни па торта :doh:

На LiquidLuna и duffi им се допаѓа ова.
  16. Peperutka-bt

Peperutka-bt Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2014
    Пораки:
    351
    Допаѓања:
    2.097
    Мајки кажете каде можам да најдам играчки убави како топери за торта со тема маша и медо, а ќе ми треба и јасмин принцезата од аладин?

17. CareTee

CareTee Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    1.237
    Допаѓања:
    3.593
    Мајки предлог анимации за славење роденден дома во двор. Кловн, замок на дување, нешто друго од ваше искуство.

18. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.280
    Допаѓања:
    33.448
    Да им пишеш на dreamy design? Од бт е девојчето, сѐ шо сакаш можи да ти изработи.

Караоке, меури од сапуница, трамболина.

На Peperutka-bt му/ѝ се допаѓа ова.
  19. SenzeRR

SenzeRR Активен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2023
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    17
    Пред некој ден ми излезе на фб замок.мк имаат мн убав замок, голем на дување, јас го резервирав за малиот за роденден, имаат и машина за меурчиња од сапуница.

На Pacient srna му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Madam S

Madam S Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2020
    Пораки:
    421
    Допаѓања:
    455
    Моето слави роденден точно за еден месец и секако, тргнав со фемина прво :) и те прочитав. Лани славевме во парк и преубаво си поминавме, ниту си ограничен со време, децата трчаат среќни, не ги мислиш исто како кога би биле во игротека (три години полни и мислам дека се уште е подобро вон игротека). Не се бара дозвола, нема потреба. Бидејќи супер поминавме, и оваа година ќе славиме во парк. Не знам дали си размислувала точно каде, има еден прекрасен дел кај Лепеза - има и масички, за клупи не се сеќавам, сабота одам да проверам, и сенка и сонце - прекрасно.

На Цвет88 му/ѝ се допаѓа ова.