Здраво на сите ве мочам за совет за игротека за роденден да не е прескапа :и каде можам храна да однесам
Мајки, за третиот роденден на син ми размислувам дали да викнам аниматор - не сакам спајдермен, маскота или цртање по лице, туку некој/а што ќе ги анимира децата со игри соодветни за возраста. Дали знаете каде можам да го/ја најдам?
Не знам како се викаа точно, ама пробај со спортски роденден да бараш. Како што гледав слики доста забавно ми делуваше.
Мислам дека секаде можеш храна да однесеш, јас барем каде што прашував за роденден си носиш храна каква сакаш, некои и соработуваат со кетеринг па може и од кај нив да се нарача. А игротека за кој реон ти треба?
На инстаграм има Funimation Entertainment, sportakus, gjurcinowsky. На сите сме биле ама тек кај деца од второ/трето одделение. За помали не знам колку би биле добро зашто игрите се структурирани и бараат внимание од децата.
Па да, како што мислев нема веќе попуст само за празниците бил. 7000 минус 20% е 5600 како јас што платив.
За летен роденден во игротека, дали е доволно: пица, пастрмајлија, кифли, 2 вида крем салати, сувомеснато и млечни производи, апетисани. Пици, пастрмајлии и кифли планкрам да нарачам, другото ќе подготвам и сервирам од дома. Доволно е или и похованици/скара? Прв пат парвиме во игротека и немам идеја. Од 17 часот е
Дали некој нарачал од некаде балони/топери сам или можеби сам ги изработтил? Не знам дали да се нафатам да нарачувам и да правам сама или да платам некој да направи нешто штосно за прв роденден на бебе.
Балони како декорација ако имаш живци можеш сама, не е тешко има на јутуб клипови, ама ако имаш време. Јас сум правела за керка ми и некако пак на крај кнап ми доаѓало времето. За топери исто, ако имаш принтер дома, принтање сечење и готово.
Јас кога правев за 40+ луѓе и деца околу 30 имав нарачано 4 фамилијарни пици 2 салати кифли од дома правев, похованици и 2 ордевери и без скара. Ептен минимално остана од похованиците, едната салата цела остана(руската не беше ни допрена) и кифлите сите ми останаа. Скара не нарачувај секако е топло ќе гледаат повеќе полесно да јадат или на пиците ќе навалат
Немора сувомеснато плус, секако има се тоа на пицата. А и сувомеснато на жешково време што знам како ќе остане свежо. Јас во лето ич не практикувам даа јадам сувомеснаро. Скара исто не е потребно. Може еден вид крем салата и една свежа.