Детски родендени (идеи за игри, храна, декорација...)

Дискусија во 'Дете' започната од Angel-Adriana, 24 декември 2012.

1. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980

Ооо кај мене има по 35 деца и 50 возрасни на роденден минимум. Значи свадба ќе ми испадне со тие цени
    @WORRIED.BT ич не се аматерски колачите, супер е се.

2. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Машала цениве :whew:
    А и мене многу ми се допаѓа местенцево, посебно надвор за летен роденден. Ќе прашував за догодина, ама после информацииве не :tmi:

На chocolade и Cokoladna<3 им се допаѓа ова.
  3. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    Бев во киндер парк, прашав и ми го потврдија истото што ми го кажа и @PUPICA . Значи за роденден се доплаќа за дете а ако одиш на седенка игротеката е бесплатна :) И си прашав дали може да си одиме како на седенка, со резервација на маса за 15 луге и за децата да не плаќам. Ми рекоа дека може :o Е сега им кажав до таа и таа сума да спремат мени па чекам да ми се јават и да видам што ке ми предложат. Пијачките ќе бидат плус, тоа не може да се предвиди унапред. Но цените се како и сегде. Ако ми одговара ќе се договориме.

Проблем ми е тортата сега. Одбрав 2 и сакав да бидат по 30 парчиња. Но за изработка на истите морало да бидат од 50 парчиња. Ќе треба да ја фрлам пола :?: Сега барам друга. Што мислите, многу ли е 1800 денари за торта од 30 парчиња?

4. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Ако е со фондан не е. Толку се секаде во поубавите слаткарници. А зошто да ја фрлиш, ќе си ја јадете дома :) Или нарачај форма со која ќе излезат 30.

Значи Киндер парк веќе не наплаќаат за деца. Супер! :) Знам дека беше бесплатно цело лето, но изгледа го продолжиле. Ама скапички мислам дека е менито. Во други игротеки соковите се 50, пивото 60-70.

На chocolade му/ѝ се допаѓа ова.
  5. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.064
    Допаѓања:
    328.422
    1800 den za 30 parcinja ??
    Ako pravam sporedba so tortite kaj nas epten mnogu e

Jas za rod na kerka mi torta od 60 parcinja plativ 1400

На chocolade, mareane и MilaP им се допаѓа ова.
  6. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Ne da e mnogu ...

Prasaj i na drugo mesto za torta.Torta od 30 parcinja eve max neka bide 1000den.Poveke ne vrede .

7. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.581
    Допаѓања:
    152.015
    За какви торти правите муабет а толку евтини?!
    Во бт торта како таА што ја постирав погоре е 1500ден.за 30парчиња аод 40 1800..правиме муабет за торта со фигура од фондан и прецизна изработка а не за торѕа со слика од најлон која и сама можеш да ка направиш..

На chocolade и galapce им се допаѓа ова.
  8. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    И кај нас се тортите скапи и се чудам за цени што пишувате.
    Торта со фигура изработена,автобус,и од 90 парчиња ја платив 4500.
    За вкусот да не коментирам. Ептен убава мада изгледот не ми правеше мерак.

На Bozica1980 и chocolade им се допаѓа ова.
  9. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Kaj nas tortite od 30 parcinja so fondan ubavo napraveni se 1300,torta so sampa i nacrtano sliko kako miki maus i drugi dodatoci e 1000den ,za plus slika se doplaka.
    Sepak vo sekoj grad razlicno e a i sekoj ne prave za ista cena.
    Na sin mi za rodendenot torta od fondan od 80 parcinja so 2 fila me kostase 3500 den so fondan a tortata od sampa za 40 parcinja bese 1400den mislam..
    Moze i mi popusti nesto zaradi dvete torti no odprilika tolku odat.

@galapce mnogu toa.... da dojdete kaj nas da si pravete torti i patot ke vi se isplate :rofl:

10. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Па ете,горе долу исто.

11. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.777
    Допаѓања:
    145.291
    Кај нас се цените како кај Галапче.
    Па и уште по луди.
    4600 беше тортата за малите за 40 парчиња.(facepalm)

Мојата невестинска за 90 веројатно 6000.

12. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980
    Од романса секоја година земам торта за 50-55 парчиња и зависно од тортата плаќам од 3600-4200, со фондан. Скапо е ама па си викам тортата е центар пажња на родендените. Годинава мислам од аромати да земам тие се како поприсебни со цените а супер им се тортите.
    Поефтини варијанти нудат шарлота и кувертира.

13. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Ама многу им се лоши 3Д тортите на Шарлота и Кувертира.

Како поевтина варијанта мислам дека се Лапетит милфуд и Канела, а убави на изглед.

14. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.064
    Допаѓања:
    328.422
    Pa ako zborime taka i fondanot sam mozes da go napravis
    A sea i gotov fondan se prodava samo figuri da si napravis

Jas neznam ni slika da zalepam na torta

Inaku Zboruvam za torti bogati vnatre so lesnici,urmi,smokvi,orevi a ne od pudinzi praveni

Jas sakam vnatre da e bogata i vkusna

15. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    @WORRIED.BT кај нас во една слаткарница ми побараа 2300 за торта од 40 парчиња. Плус сакав 10 мафини, 50 денари е парче. 2800 вкупно, многу ми е. Од кај си најзадоволна ти?

16. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.581
    Допаѓања:
    152.015
    Е така де... И јас тоа сакав да кажам... И изглед и вкус кошта...

Блазе вас што можете да добиете едно +друго за евтина цена... На други места ко што пишавме е бааги поскапо.

Редактирам:
    @kristina.k последниве години порачувам од @Bashtorta...од таму се и цените погоре пишани...
    Сум нарачувала и од различни жени што прават дома.. Андријана има една не се сеќавам на презиме, ама може да ти пратам контакт а ко сакаш... А многу ми се вкусни и од Слатко студио жербо... Мала работилница во Нова Битола... Поубава васина торта од нивмата немам пробано...

Во карамел праша? Вкусни се и таму ама цена незнам...

Ако нешто ти треба пиши лп...

Последна измена: 6 октомври 2016
    На kristina.k му/ѝ се допаѓа ова.
  17. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    Благо не јадеме ни јас ни мм.. ептен ретко :) Киндер парк наплаќаат за роденден но јас си прашав дали може како резервација и рекоа може. Со тоа што цените за роденденски пакети за мени се поевтини одколку да одиш со обична резервација. Ме изнервираа, ме маткаа влера цел ден па им откажав на крај :). Прво сакаа на тераса да ме седнат, па одкако кажав дека не ми одговара рекоа ќе ми се јават за да ми кажат дали може внатре. Наводно имале роденден закажано. А на претходниот разговор ми кажаа дека немаат ништо закажанао на тој ден а и да имаат родендените им се од отворен тип. После ги чекав до 4 не се јавија па им се јавив јас па ми предложија да сме славеле 14 во часот(јас барав термин од 17 чаост). Па и реков дека не ми одговара нека биде барем 16 часот. Па пак ми рече да сум почекала до вечер за да ми потврди дали може. И реков дека ако се јави за 30 мин ок ако не ке си резервирам на друго место. После сето тоа веќе изгубив желба да славам таму, се јавив во Астера веднаш и си резервирав. Од киндер парк го запазија времето и ми се јавија во рок од 30 мин да ми кажат дека може да славиме таму |( им кажав дека каснат и дека си резервирав на друго место :clap: (mooning)

Јас па сакав во кувертира да си нарачам. 1400 денари ми побараа а вкусни им се, барем царската е вкусна. Сега ме пишмани :^) да одам на сигурна варијанта попаметно, м? :nod:

На PUPICA, Kitten, galapce и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Како сакаш, но мене на изглед не ми се убави, а на вкус се така-така. На изглед ги признавам Аромати, Кејк бутик, Романса, Моцарт, значи немаат утка. Во задно време Њујорк се поправија, освен перфектен вкус веќе се супер и на изглед, Лапетит се исто тука некаде со изглед, а Канела освен што се вкусни за изглед знаат и да утнат (на пример нашата свадбена малце ја утнаа).
    Во однос на вкус:
    Канела-совршени
    Њујорк-совршени
    Романса-совршени
    Лапетит милфуд-просечни
    Кејк бутик- ништо посебно
    Кувертира-ништо посебно
    Моцарт и Аромати немам пробано, ама многу ги фалат посебно Аромати, се надевам ќе имам шанса да пробам :)

На Binka му/ѝ се допаѓа ова.
  19. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882

Фала мила на информациите. За Романса слушам дека се ок но за 30 парчиња ми бараа 2350 денари. За Канела не се согласувам. Многу го расипаа квалитетот, не е тоа што беше. Лани роденденската торта по вкус не беше ништо посебно, а башка што цела беше растечена и рашлакана.
    За слаткарницата 511 имаш некоја информација? :)

20. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980
    Канела посебно сината ме разочараа. Не би порачала. На вкус и перфето се одлични освен погоре спомнатите.
    Не ме сваќајте погрешно ама во кувертира се само ефтини, др.ништо. На вкус катастрофа, само шлаг во неа има.