Детски родендени (идеи за игри, храна, декорација...)

Дискусија во 'Дете' започната од Angel-Adriana, 24 декември 2012.

1. verba

verba Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    319
    Допаѓања:
    200
    Dali znaete kako se cenite na torti vo Perfeto? Nikogas ne sum poracuvala od tamu.

2. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Навистина? Немам нарачано од Канела па сигурно две години (само од црвената зимав).

За 511 можам да кажам дека им се убави и лесни на вкус, но имам купувано само од оние што се продаваат во Веро. А ѕирни ги на фејсбук, гледам не им се лоши декорациите.

3. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    За Канела прима станува збор :)

Имав добиено торта од 511 кога се породив ептен беше вкусна и на изглед преубава. Си нарачав од таму.. 40 парчиња 1100 денари.. :*

На Kitten му/ѝ се допаѓа ова.
  4. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Неколкупати пишав овде на тема торта и ќе повторам:)Да не испадне дека ги рекламирам, меѓутоа, Аромати чоколатерија, секоја чест и за изглед и вкус, а и цените се пристојни:)Љубезни и професионални.

И не можете да правите споредба во цени на торти во Скопје со торти во Битола, Гостивар, Штип...
    Знаеме дека во Скопје се плаќа дупло,тродупло,име и слично...

Киндерпарк, зборам за игротеката,катчето за играње за односот, грижата на девојчињата таму, не е како порано:!:
    Бевме пред десетина дена, што се вика, на кафе. Детево внатре игра. Јас надвор пијам кафе,мм на друга маса нешто службено. Детево на три пати излета надвор по чорапи,со боди како што си играше внатре. Дали пет дечиња имаше во игротеката. Да, малиот ми е жив, темпераментен, но сепак, се прашувам како ли им „избегал“. Ги опоменав неколкупати, џабе. Глумев „пазач“ однадвор некое време.
    Девојчето де си тапкаше на мобилен, де збореше на фиксен, одговараше на прашања за роденден, де идеше у тоалет,па шушкаше со келнерите...На одење, и се обратив на менаџерката(газдарицата), и падна непријатно. Фино културно(н.з.си ја знае очигледно работата) се забалгодари на забелешката, ќе имале во предвид, ќе ги исправеле пропустите,грешките...Па, во знак на извинување ни даде картичка за 15 отсто попуст.
    Ќе отидам можеби и другпат, но, веќе го немам впечатокот од порано. И таму се искурназија, извинете на израз.

П.С.Во неврзан муабет со еден келнер,наш познаник, рече девојчињата се однесувале незаинтересирано, оти наводно им ги намалиле платите, често биле казнувани без причина,па големо влијание имало и тоа што сега игротеката е бесплатна ако си гостин, макар и со едно кафе, за разлика од почетокот кога се наплаќаше.

На mariz, Bozica1980 и Kitten им се допаѓа ова.
  5. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    Да не се повторуваме, за се што кажа за персоналот на Киндерпарк се согласувам. Бев и на лице место а и на телефон. Додека договаравме роденден преку телефон, една од келнерките истовремено разфовараше и со останатиот персонал а разговараше и со уште некој на друг трлефон. Се дереше уствари :| за сето тоа време јас чекав. Но барем ми се извини на крај :D

На PUPICA му/ѝ се допаѓа ова.
  6. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    @PUPICA
    Баш во Скопје тортите се поевтини.
    Ете една Канела таму е поевтина од овдешната.
    Не е до градот.

На JuLleE му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Пчела

Пчела Популарен член

Се зачлени на:
    3 мај 2015
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    1.437
    Правите муабет за торти, ќе кажам мое искуство пошто се спремам за роденден на ќерка ми. Во Охрид за торта на 2 спрата со фигури Маша и медо од фондан ми побараа 2300, а во Струга за истата торта 1500 е ај сега. И нормално си порачав од Струга.

Ај сега дајте некој текст за поканата од ќерка ми 2 роденден и е.:P

8. Bojana_Ilcevska

Bojana_Ilcevska Активен член

Се зачлени на:
    13 јули 2016
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    109
  9. arsenija

arsenija Активен член

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    За торта земавме од слаткарницата Њу Јорк карши Бастион во Дебар Маало и сме презадоволни, а кетеринг услуги користевме од Avenue coffee & food. Многу интересен концепт имааат и сосема пристојни цени.

Подрав,
    Арсе

10. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.033
    Допаѓања:
    154.218
    Ina nekoj iskustvo so novata igroteka Vo svetot na decata na bul. Srbija?

11. Delgadina

Delgadina Популарен член

Се зачлени на:
    21 октомври 2012
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    391
    Ние славевме кога беше во Капиштец, и еве слушам муабети дека останала иста политиката, да поткраднуваат на сокчиња детски. Мене ми наплатија 30 сокчиња, а имав само 5 деца. Повеќето беа возрасни и си платив не забележавм отпосле сопругот кога виде ми рече, јас не видов дека толку многу сокчиња се испија (од 5 деца едно беше бебе и мајката му носеше водичка од дома). Како и да е, потоа и од други истото го чув, а еве сега и за оваа игротека. Во близина на оваа во Аеродром е Калинка, преубава, со многу супер персонал (бевме 3 пати и стварно е супер).

Инаку ние минатата година затоа што роденденот е во потопол месец си направивме журка во Гратски парк :)

На azelea и M&M им се допаѓа ова.
  12. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.033
    Допаѓања:
    154.218
    Fala mnogu. Gledas ne sum cula za ovie raboti. Mene vi kapistec nesto ne me bendisuvase lokacijata pa mislev da ne bil nekoj vo novata. Baram igroteka vo okolina na aerodrom sto ne e so koncept na dreamland da smenime malku. Ako moze i nekoj predlog za deuga igroteka ama taka da sobira pobajagi

13. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.952
    Допаѓања:
    36.962
    И јас ќе ти ја препорачам Калинка. Вработените се супер, игротеката нова. Јас имам позитивно искуство.

На Sunshine_1979, azelea и M&M им се допаѓа ова.
  14. џунџуле

џунџуле Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2016
    Пораки:
    805
    Допаѓања:
    1.486
    Мајки, искуство некој роденден ако славел во киндер парк, како со сметката на крај беше пресметката? слупам дека е скапо а многу е убаво онаку. Имаме 20-25 возрасни и 10тина деца.

15. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Ако не се лажам @Sunshine_1979 славеа пред некој ден таму, па може да каже искуство...

16. Delgadina

Delgadina Популарен член

Се зачлени на:
    21 октомври 2012
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    391
    Инаку за детски роденден во летни месеци ние славевме во парк, еден час порано си дојдов и го украсив летниковецот тематски по желба на славеникот и мала торта со мафини кои ги украсувавме на лице место 925мкд со вишна од пекара КисМи Маџари). Многу поефтино ни се фати АМА: Претходниот ден врнеше дожд олуја, а сите знаеја дека роденденот е во парк на летниковец, реквизити мора од дома (ние имавме дупли шатор, лизгалка, клацкалка, коцки) аниматор бев јас и уште двајца родители трчавме, балончиња од пена правевме) среќа ни се погоди времето и децата се изнатрчаа.

П.С. Не ви треба дозвола за славење таму, доволно е да ги известите Паркови и Зеленило дека ќе славите роденден во одредено време, и ќе ви кажат само да нема палење оган и пиротехника без надзор, како и Алкохол точење (пиво е дозволено)

На Sunshine_1979 и do-re-mi им се допаѓа ова.
  17. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.789
    Допаѓања:
    323.755
    image-0-02-05-c3aeb39c6724002ec7b116255371ca958a8ae4e89bdea0533305c590eaad660f-V.jpg

Да ја пофалам Аромати.
    Бела бајадера внатре.
    Поубава торта немам јадено.За професионалност и љубезност само едно ќе кажам-НА НИВО !!

Тортава е 40 парчиња-2100 денари

На ♡BuBaLe♡, Kitten, Miss.Sweet и 11 други им се допаѓа ова.
  18. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.636
    Допаѓања:
    15.784
    И нашата беше со пепа прасе само поголема од Аромати со бел фил и вишни,а лани ни беше чоковишна и таа е многу добра

На PUPICA и referentka им се допаѓа ова.
  19. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.789
    Допаѓања:
    323.755
    Тие ни кажаа дека нема да можат максимум да ги доловат Пепа и Џорџ, ако сакаме да си купиме пластични играчки, ама несакав...
    Некако пластика за на торта не ми оди.

Не се отвараат.
    Пишува-Грешка !!

Последна измена од модератор: 2 април 2017
  20. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.636
    Допаѓања:
    15.784
    IMG_20161219_090330_411.JPG

На Milobebence, Kris-miss, ♡BuBaLe♡ и 8 други им се допаѓа ова.