Пријатели без деца, дали има смисла да ги поканам на роденден во игротека? Секогаш и купуваат поклон, лани ги викнавме сите ама годинава ќе има и од градинка и баш ќе биде гужва. Како правите вие?
Ние секогаш ги каниме, но немаме многу други гости со деца, така што тамам пополнуваат бројка Во вашиов случај мислам дека би разбрале и да не ги поканите годинава. Може да ви дојдат дома на пример ако ви е важно да не ги изоставите.
Кај нас некако и сами се проретчуваат. За прв роденден канев се од страна роднини и пријатели. Со мали деца, големи, без деца. За прв дојдоа, за втор дел не дојдоа, за трет веќе скроз се проретчија и тие си големи деца и тие без деца. За натаму сум на мисла и да не ги викам веќе тие што не дојдоа ни на втор, ни на трет. Да викнеме повеќе деца од градинка, од соседи што играат заедно.
Јас би ги викнала. Претпоставувам блиски сте и затоа не мислам дека немањето деца е причина да не се поканети на роденден во игротека. Освен ако имате уште едно славење, па таму да ги поканите.
Ако сте блиски, да. Нашите кумови, мојата најдобра другарка и уште еден пар што се дружиме секој викенд немаат деца, сите ги каниме.
Здраво, од каде можам да купам лепчиња за мини бургерчиња за роденден. Сакам сама да ги спремам. За во Скопје прашувам
Да прашаш во пекара кај што продаваат кифли. На нас од истото тесто ни направија лепчиња. Сте виделе некаде во Ск да се продава ваков држач?
Од Перфето ја имам пробано само Ореото и двата пати беше презвежа и предобра. Од Делиција - шварцвалд, грчка, сахара, звездена - уствари сите
Јас викав, сега среќа си имаат дечиња. Многу бев на мисла да не ме сфатат погрешно затоа што долго немаа деца, ама на крај се решив да ги канам, сега фала му на Господ си имаат и се каниме на родендени. Канев и другарки немажени затоа што сакав да присуствуваат на крај кога добија деца ниту еднаш не ме поканија. На крај сфатив дека морам да ставам црта, и колку ме почитуваат толку да враќам. Канете сите што ви се драги и сакате да ви се на маса. До 3 та година дете не се замара со родендени, моето поголем дел го преспиваше роденденот. Најмногу радосен го видов кога го славеше 7 от роденден е тогаш веќе навистина уживаше затоа што после 5 та година разбираат и навистина се радуваат.
https://www.instagram.com/m_birthday_decor?igsi=cnkwYWRneDR5M3h2 4/5 години по ред они ми прават декорација за родендени.
Какви ќесички? Оди на битпазар, сук импекс, накај полицијата и уште едно има до него, ама кпоп не знам дали има. И во пики бебе на фб види.