Детски родендени (идеи за игри, храна, декорација...)

Дискусија во 'Дете' започната од Angel-Adriana, 24 декември 2012.

1. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Многу е убава стварно вака на изглед, а не се сомневам и по вкус дека е била супер :)
    Инаку баш е голема тортата, мене ми треба само еден спрат и ќе видиме што желба ќе изрази син ми за 1 месец да биде тортата, еднаш со булдожери ми вика сакал, друг пат со пепа, па со five little monkeys.....:) баш ќе видиме каква ќе испадне ако се одлучиме од таа слаткарница да ја порачаме ;)
    Ти благодарам многу мила на одвоеното време :*

На PUPICA му/ѝ се допаѓа ова.
  2. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.452
    Допаѓања:
    5.415
    Kazete mi osven aliekspres dali ima drigi strani za naracuvanje preku internet interesni dekoracii za detski rodenden. Nesto sakam da razgledam pa i so vreme da naracam ;)

3. eatpraylove90

eatpraylove90 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2015
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    861
    I mene mi treba strana nekoja da si poracam akcesoari za dekoriranje na prviot rodenden na sin mi :) Pomos?

4. malooto

malooto Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    641
    Допаѓања:
    380
    majki nekoa da ne znae dobra slatkarnica vo ohrid? na maliot mu se blizi rodendenot i sum vo potraga

5. Ctete

Ctete Популарен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2015
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    5.153
    И на мојата принцеза и се ближи роденденот.Има слаткара Сагар во битола и ресен.Планирам таму да порачам.Ги разгледав и имаат многу убави торти на два спрата 1600 и мн убаво украсена со мини .Лани ја плативме 1800 на вкус еврејска а украсувањето беше катастрофа FB_IMG_1458379249236.jpg оваа ја планирам за овој роденден па ке видиме

6. mila101

mila101 Активен член

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    52
    Majki idea za podarok za rodenden za sinot na kumovite. 14 godini e. ??

7. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.452
    Допаѓања:
    5.415
    Da si prasam dali ima uste nekoj animatori sto moze da se iznajmuvaat kako sto bea bidi I badi I ako znaete cena ? Veke se nablizuva rodendenot I se nizat idei

8. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Ве чирам за цените на тортите и се чудам.
    Ич не сум задоволна од изгледот ама повкусна не сум пробала. Ја порачав со вкус на чоколадо и вишна.
    75 парчиња и ја платив 4500 ден.
    IMG_20160421_111232-1024x576.JPG
    Тематика од цртаниот wheels on the bus..

Последна измена: 21 април 2016
    На Tajnaotrovna, Manuela., DVAANGELA и 9 други им се допаѓа ова.
  9. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.319
    Дури сега ја открив темава!
    Ај да ви се испофалам и јас со нашите торти
    :!: јас ги правев]:)

20140815_064116.jpg 20150815_133644.jpg Elsa cake.jpg Kitty.jpg

На referentka, Girl-Rabbit, Umbrella22 и 17 други им се допаѓа ова.
  10. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.725
    Допаѓања:
    77.007
    Jas sama dekorirav se. Tortava od dve torti edna smisliv :D od Kanela 55 parcinja, 2500den. prevkusna bese. FB_IMG_1461403270855.jpg Del od dekoraciite, inaki od Alexpress nisto ne mi stigna i sega mi stiga poleka. Ako nekoj ima ideja na tematika Miki Maus na sino ke mu gi dadam rabotite... FB_IMG_1461403277945.jpg Sama gi pravev malive kapkejks, i ova kaj sto stojat go prepravav malku :)
    FB_IMG_1461403285443.jpg
    Ovie od edna zenicka mi se 10den parce, 240den ja plativ tortickava no prazna, sama staviv cokoladca vnatre :)
    Srekjen rodenden sama go napraviv od hamer.
    FB_IMG_1461403338408_1.jpg

Imav Balon golem Miki Maus so helium i uste 4 baloni so helium i 8 na stapcinja :) Uste poubavo kke mi bese so rabotite od aliexpress, ama dva meseci ne mi stignaa :(
    Eve go balonceto..
    FB_IMG_1461403866725_1.jpg

Последна измена: 23 април 2016
    На referentka, Girl-Rabbit, alana и 18 други им се допаѓа ова.
  11. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.725
    Допаѓања:
    77.007
    Mn be 4500 za tortava, vaka na slikava izgleda duri i pomala od nasata, jas 2500den 55 parcinja ja plativ...

На Tajnaotrovna му/ѝ се допаѓа ова.
  12. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    За мала не е мала. 50 парчиња во игротека исековме и пола за дома остана шо се вика. Може така изгледа на сликата но не сум ич задоволна од декорирање на тортата. Ич ич.
    Иначе ептен убаво си декорирала се. Браво.

На Tajnaotrovna и mariz им се допаѓа ова.
  13. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.725
    Допаѓања:
    77.007
    Moze taka izgleda na slikata. Fala inace, da stignea rabotite od Alexpress uste poubavo kje bese... :/ Da stigne se pa kje stavam vo temava ako saka da podaram na nekogo, 24 sini baloni so zvezdicki, oblacinja i broj 1 na niv, 24 kutii za kapkejks preubavi so miki maus i tockicki i eden znak za torta happy birthday (vcera mi stigna toj, drugoto patuva uste) :D

Последна измена: 23 април 2016
  14. Miss.Sweet

Miss.Sweet Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2011
    Пораки:
    1.002
    Допаѓања:
    4.538
    @mariz многу убаво си издекорирала се, браво мила :hug:
    Туку ме интересира чаршафот од каде го зема и бројче ако може во ЛП или на ФБ од жената што ти ја направила тортата од хамер. На синко му се ближи роденден и јас сама ќе декорирам на тема Мики Маус па ми треба инфо.А и балоните од кај ги зема :D

На Alondra и mariz им се допаѓа ова.
  15. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.725
    Допаѓања:
    77.007
    Aj fb :D

16. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.953
    Допаѓања:
    36.968
    Мајки, споделете идеи за храна за роденден. Ние најверојатно во игротека ќе правиме, па се мислам што да спремам за дечињата. Се мислев да направам мафини :?: А друго? Вие што спремате за роденден? Не сакам да ставам смоки и сл. работи. Сакам да е нешто интересно и колку што може здраво.

Исто така ми требаат предлози за игротека во Аеродром и околината. Некоја која е попогодна за помали дечиња.

17. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.725
    Допаѓања:
    77.007
    Mozes da napravis sama od kockast leb trijagolnici so nesto na niv sto sakas (namaz nekoj, kaskaval, sirence, krastavicka, domat, salamce) i da gi bocnes so edni ima vo Jumbo kako stapcinja so nekoja figura najgore. Sum pravela za razlicni prigodi i mnogu sarenko ubavo izgleda, privlecno za jadenje :D neznam kolkavi se tie decinja.. mozes i seckano ovosje so slag pena, posebno za sekoe detence vo nekoja interesna caska :)

На An-na му/ѝ се допаѓа ова.
  18. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.365
    Допаѓања:
    21.351
    Зошто бе галапче не си задоболна, па воопшто не изгледа лошо, напротив баш е убава.

На galapce му/ѝ се допаѓа ова.
  19. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.452
    Допаѓања:
    5.415
    Tortata voopsto @galapce ne izgleda loso osven ako si imala druga zamisla. A od kade ja zema ako ne e tajna 4000 jas poveke od 2500 nemam plateno tridemenzionalni vo kanela. Ovaa godina ke bide ili bageri ili traktor tom ama ke gledam iskreno figurite jas da gi zemam so sto bi mu ostanale da si igra ne bi bile praveni

20. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.365
    Допаѓања:
    21.351
    Дајте ми ваше мислење. Во јуни ќе правиме прв роденден. Е сега игротека одпаѓа, уште е мал. Плус со се славеникот се вкупно 4 деца. За кафана некако не ни се прави ќефот. И јас и маж ми ама ич не сме по такви собиранки во кафани. Паднавме на муабет како би било во двор да прославиме. Дворот е малечок убав и зелен. Да поставиме маса и да украсиме. Балони, некои ленти, украси и да поставиме реквизити за децата(шатор во форма на куќичка, играчки некои, можеби нешто за скокање). Инаку ќе бидеме само најблиските. Што мислите вие?

На karak, PUPICA, galapce и 3 други им се допаѓа ова.