Никој не рече дека споделувам активности. Нз што прочита. Ко ќе одат да ги земаат бабите или дедовците, тетките, вујковците , само ви го земаат детето и ништо не прашуваат? Па го имам зимано внукот, па и сум прашала. Што е тука погрешно? Па ако сме во група? Што штета може да се направи? Секој си има свое мислење..... Ете вашето е во ред, моето не е. Крај.
@GirlLove, еве кај мене ја земаат баби, дедовци, јас некогаш, кој ќе стаса. Прашуваат дали јадела и спиела и крај. Значи прашуваат за сопственото внуче. Не прашуваат за детето на Петко , што правело или не знам што. Во група може е пишан некој здравствен проблем или состојба на одредено дете, за која пак и 100+ незасегнати лица не мора да знаат.
Епа ај ако не секој родител нека си ги стави сите баби, дедовци, тетки, стрини, браќа, сестри у групите од градинка и ќе праиме пазар. Шо се нема да прочита човек. Се знае за што и за кој се групите од градинка, за родителите на децата да споделуваат информации меѓусебно и со учителките.
Ќе ми прати де. Готово. Без галје. Не се возбудувај толку. И да ми прати пак ќе го видам на Петкана детето ако седи до него хахаха. Нема спас.
Не сме во Скопје ние. На почетокот на годината ни беше даден лист со согласност да потпишеме дека е дозволено детето да биде сликано и објавено на страната на градинката која е јавна. Едит: една е затворена група само за родителите, кај што се објавуваат слики само од групата на моето дете. Друга е оваа страна која е јавна и се објавуваат слики и активности од цела градинка, нормално кој дал дозвола за тоа.
Кај нас исто даваат да се потпише согласност. И за големиот се сеќавам и сега за малово. Во Скопје во Аеродром.
Ти си тетка, не си родител, немаат никаква обврска да те известат за било што. За да го земеш ти детето од градинка, родителите дале изјава дека се согласуваат. И сега ти у група, на снаа ти братот и сестрата, сите баби и дедовци, плус најдобрата другарка оти и е најблиска на мајката и за едно дете 15 луѓе, по 40 деца, каква е таа група? Во неа учителката ќе пише, имаме дете со сипаници, што ти е тебе гајле за на Петкана детето дека има сипаници? Не засега твое дете тоа. Твоето дете може прележало сипаници. Треба да си го знаеш границите. Кога Моето дете го зема баба и имало сомнеж за сипаници, не и кажаа нејзе. Ми се јавија мене да ми кажат, оти бабата не е родител. Ко ни ти што си и по закон не смеат за детето да зборуваат со други луѓе. Направи линија која си ти а кои се родителите.
Во контекст на муабетот нс @Cka , во групата на другарка, мајка пишала дека нејзиното дете има скарлатина, чисто да се претпазливи и другите родители. Еве јас прв пат слушав од другарката за тоа, ама замислете која паника би била ако 100+ луѓе се во една група, кој знан, кој незнан, па коментари, па препукувања и се со ред.
Во јасли потпишувавме само согласност посебна за сликање за Нова година и за Први април. А во прва мала група потпишавме согласност за споделување на сликите во група и за објавување на фб. Од јасли не праќаа слики во група, ни ги објавуваа.
Здраво мајки!Би сакала ако има некоја мајка на форумов да ми сподели мислење за Мајски цвет градинката во Маџари?!Ви благодарам
Вака па коа ќе пишат, колку паника да се напраи. пиши има стрептокока А, ни прво ни последно. Еднаш една мајка кај нас пиша .пиша ќерка ми има мрса... Излезе обичен стафилокок.
Дали има некоја искуство со префрлање на дете од една градинка во друга, на кој начин може тоа да се направи да не дојде нагла промена