Sama si kazuva, samo za niv zboruva doma sto pravele vo gradinka, i vospitackite duri kazuvaat so koi se druzat, koga i da ni pratat sliki tie se zaedno
Да прашам јас,нели 8 ми март е сабота,цвеќе/ поклон ќе се дава на учителките и кога? Или оваа година ќе си поминат така,со празни раце.
Петок. Планирам во петок да им однесам на сите што се тука што ги чуваат, мислам се 8 жени по едно цвеќе и по една ситница. Нема кај нас стрикно 2 што ја водат групата, сите што се во јасли ги чуваат сите.
Зависи колку си блиска со учителките , ти можеш и на ручек во сабота да ги изнесеш Дај им едно цвеќе во петок и шибај
Никако со празни раце Јас петок ќе им носам, посеако наредна недела нема да сме овде. А слушам кај нас у група повеќе ќе носат понеделник. @AngelOfArh на 8 жени ќе купуваш поклони ? Машала , плус и за на големиот за учителката Јас планирам и за женичката што им дели храна на децата на нашиот спрат што е да и подарам нешто.
Јас годинава ќе бидам креативна, а другиве родители и онака се отидени со паметот Лани се договараа еден месец и ништо не им се свиѓаше. Годинава не планирам ни да ги договарам. Ако пишат ќе дадам пари
А што да правам, кога и да одам различна го прима или издава, на родителска се појавија 2 као што се негови, ама не е дека е сигурно дека се тие. Односно едната е, ама другите не се. Во тие 8 е и жената што им дава јадење и ги чува одвреме навреме и музичарката што ги забавља. Не купувам којзнае што, цвеќе имам дома направено расад од лалиња во интересни саксии што сама си ги правам и плус ќе им земам по едно лабелце ли, дезедоранс ли, книга ли, ќе видам.
На врата секогаш ги издаваат/примаат различни во секоја градинка. Ама секоја група има 2 назначени, тоа што ротираат кога е некоја на боледување тоа е интерно меѓу нив. Во нашава 20 има на дежурно секогаш се различни... секој си носи на своите. Така сите да прават ќе не можат дома да се однесат
Кај големото се знаеше, и си седеа во група, сега дали дека немаат вработени, јас имам чувство дека секогаш се сите на куп. Ниту еднаш не го внеле во неговата група ниту го издале од неговата група, секогаш од бебешка и во бебешка оди, а он е втора јасли. И стварно не сум сигурна која ќе го земе тој ден и ми е глупо да не и подадам и на таа што ќе го земе, да дадам само за неговите. Не купувам скапи подароци, реков, саксивче со зумбул и некое лабело или некој дезодоранс.
Јас годинава, крафт ќе правам. Дома со детето. Стварно немам идеа што да купам.вака за сите, баби тетки воспитувачи, едно рачно изработено поклонче. Ќе почнеме од викендов, до 8ми ќе завршиме. Тетките ни се баш тетки, повозрасни, може и една ружа ама може, зависи колку ќе изработиме