пиши им на фб ќе ти понудат што имаат, јас секогаш кога ќе начекам зимам едно бројче поголемо, една колешка ми ги препорача и отполеток такви купуваме за во градинка, јас сум доста задоволна. @Ena05 во јасли не носеше ни мојата, ама после бараат од градинка
Значи прв пат вчера нарачав од топлинки.мк, денес ми ги донесе чичкото, алал нека им е многу се добри. За летово ептен погодени ќе се, лесни, убав материјал, како не сум ги знаела порано не знам.
Затоа настинати децава нон стоп. Кога детето има температура најмногу може да прифати деца здрави а ако даваат само да ги скријат симтомите прават само полошо, така се шират заразите, кога дете има температура па и малце треба да поседи дома некој ден за да се види како е детето, ако нема нека го пуштат во градинка а не со антипиретици.
Како се со калап? Во градинка кај ќерка најмногу носат Gezer мислам беа во Локо Кроко ги имаше, некако ми личат предебели. Потоа од Дос, српски. Тие се поголем калап и пошироки. Пробани ни се, не се лоши. Имаме од скроз затворениот модел и некако и беа преголеми и широки на ќерка, не ги сакаше баш. Инаку и тие се со потенок материјал.
Истото и ние. Затоа го потврдувам ова што го пишала Теа. Откако пресеков магично стана најумно дете што не плаче. Претходно ми викаа дека јаде ама не сака да спие(читај не ни пробале да ја заспијат) и дека цел ден плаче. Кога им реков денес нема кој да ја земе. Замисли од прв пат ја заспале. По тоа сфатив дека секое дете може да го адаптираат без разлика дали е помирно или дете што плаче што се корне. Тие ако соработуваат со него. Нема да плаче. Како можеше ќерка ми магично да се смени. Уште ми велат леле 360° се смени хаха да да сигурно. Ми продаваат приказни за деца. @angel@
Мене па ич не ми се допаѓаат. материјалот никаков е, многу лошо се виткаат. Обично им земам чико, нема споредба , а се залетав и два пара нарачав од овие Следно Леон ќе ги пробам сестра ми ги имаат за малата далеку подобри личат од овие топлинки мк.
Има ли некоја мајка проблем со губење на менѓуши во градинка? Препорака какви да и купам? Златни еден пар изгуби, втор пар и ги нагазнала не ги видела дека се паднати и деформирана скроз ми ја даде , ај купив сребрени ама и тие секој ден и паѓаат , сега ми рече последен пат ви барам менѓуши на вас Демек кога спиела и паѓале . Дали оние што се само како топче помалку паѓаат од оние на закопчување?
Да, колешка имаше мака ваква, медицинската не ја губеше, тие алките пепел. Ама како бе ги наоѓаа сребрените а златните никако...
Дека имам 7 менѓушки по една, ќе ти кажам кое е чарето Како кругче да се, и со клештичка да ги згмечиш откако ќе се затворат. Носела и обични, и со рамно штрафче позади, и висечки. Единствени што издржаа да не ги изгуби беа тие што ги стиснав со клешта, па и со клешта ги вадев сега скоро. Сакаше да мења госпоѓицата, и нормално пак изгуби една уште првата недела. Инаку купувам сребро или челик, околу 400-700 ден биле сите што сум ги купила.
Летни или зимски? Јас летни и земав, многу убаво се виткаа и платнени да дише ноџе. До сега само од ипанема сум и земала ама летните тврди некако беа, овие фини. Баш ја прашував, цела недела е со нив во градинка, вика многу ми се удобни, а се разбира дете. До сега се што сум и купувала обувки, само за од Зара рекла ме стегаат, реално најнеквалитетни се. Кои се тие Леон? Кај ги има? За бебе што да земам за летово? Оние Атпас или како да беа има летни? Големава покасно ми прооде сред есен, директ на топлинки бевме.
@Tea SK , неколку колешки ми предложија платнени како сандалчиња со затворени прсти од Матстар. Немам искуство лично и не ни се пробани. Планирав поголем дел од летото да е дома, ама веројатно ќе си оди во градинка така да дали и за таму сандалчиња некои, дали топлинки летни од К-К имаме. Имаме и гумени како крокс ама не знам мадам што ќе сака да носи и ќе и биде погодно за збеснување. Нешто вакво ама не знам колку е погодно
Овие гломазни ми личат за бебе... мислев нешто како чорапине со кожа ама ако постои нешто летна верзија...Големава ја опремив, за бебе не знам што да земам. Овие и за бебе можат?
А зошто за бебе за лето, ако е во јасли не ти треба. Јас ќе им речам летово да не му облакаат ништо. Кратко чорапче само, некое тенко.