Да не те излажам дали пишуваше потврда или досие, така нешто беше. Може смениле сега да е дозволено, зашто до лани не наплаќаа. Инаку заведена си е потврдата со печат со архивски број
Мислам дека од револт почнаа да наплаќаат потврди матичните затоа што претераа од градинкиве со барања. Плус тоа е документ не е шала. Утре можат да се повикаат на таа потврда, а кој може да гарантира за викенд дека не може да се разболе детето.
Јас земав сега брзо, пишува потврда на фискалната. Овој пат па и на рака беше напишана. Како и да е, со сите што зборев дека плаќам за потврда се чудеа.
Кај нас префрлувањето од јасли во прва мала е според годината на раѓање. Значи од септември сите родени 2023 ќе преминат во прва мала група (2-3год). Ние како родители административно ништо не треба да правиме. Секако прашај ги негователките во вашата градинка, ќе ти кажат точно како ќе биде кај вас.
Здраво ☺️ Дали може информација во врска со уписот - аплицирав онлајн и дали да чекам да ме побараат или документите треба таму да се однесат? Ѕвонев некоколку пати, но ги немам добиено. Сакам во јасли да ја упишам ќерка ми. Прашувам за во Орце Николов градинката.
Треба да почекаш да те побараат, ама ако си во близина и онака, пројди некој ден и побарај да разговараш со некој во управа за да се распрашаш, особено ако сакаш да почне за брзо во следниве неколку месеци
Син ми беше година и 8 месеци кога го префрлија во прва мала. Ништо не правевме пред тоа, само направија нова група со нови учителки и продолживме во нова занимална.