Децата и градинките

Дискусија во 'Дете' започната од coca, 23 декември 2009.

1. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.147
    Допаѓања:
    40.510
    Во Аеродорм од пред 4 години е вака уште големиот додека деше. Секоја година нов договор се потпишува, ама потврда за здраво дете не. Нас сега само ни кажаа за МРП дека мора да ја ставиме и незнам како да изиграм. Планот беше септември за да не му ја ставам сега на горештиниве и пред одмор, ама ќе видам како ќе се одвива се деновиве.

На AngelOfArh му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Suze18992

Suze18992 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.126
    Допаѓања:
    1.597
    Колку годинки е твоето? Прашувам поради вакцината, моите се две ипол ја немаат уште примено и јас планирав некаде септември-октормври да ја примат. Во градинка немаат уште спомнато, али верувам дека ќе ја побараат и кај нив пошто се појавија некои случаи на сипаници во нивна група.

3. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.972
    Допаѓања:
    110.376
    Ама тие сипаници со вакцината немаат врска. Морбили и варичела, вакцината е за морбили а моментално има варичела и кај нас во градинка, скоро цела група помина.

На KuklickaSk му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Suze18992

Suze18992 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.126
    Допаѓања:
    1.597
    Епа незнам какви се не кажаа родителите :), како и да е треба да ја примат , а мене страв ми е уште иако зборат многу и навреме проодени.

5. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.972
    Допаѓања:
    110.376
    Aко има морбили верувај ќе знеше цела Македонија. Веројатно се варичела, кај нас реков, цела група прележа. Не се врзани варичела и морбили да ти бараат нешто, така да уживај. Јас планирав сега да го боцнам, ама пиеше антибиотик па ќе почекам до кај 20 август, таман 1 недела ќе поседи дома после и ќе се врати во градинка.

На KuklickaSk му/ѝ се допаѓа ова.
  6. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.286
    Допаѓања:
    28.024
    Во Аеродром и мрп и дтп ги бараат за да продолжат договор. Мене ми го продолжуваат договорот месец за месец како ми ја одложуваа дтп.

Ммр ми е одложена за неодредено од страна на доктор во Јане, така што ќе оди без таа со надеж дека други родители ќе имаат свест....

7. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.147
    Допаѓања:
    40.510
    2,5 е и моето, ама од декември до мај глава не кренавме од проблеми, 3 пати пневмонија ми правеше и заглавувавме во Козле. Еве сега веќе е стабилен и решив да ја ставам, ама секако одиме на одмор за 10 ден, па таман после ќе му ја ставам.