Во Аеродорм од пред 4 години е вака уште големиот додека деше. Секоја година нов договор се потпишува, ама потврда за здраво дете не. Нас сега само ни кажаа за МРП дека мора да ја ставиме и незнам како да изиграм. Планот беше септември за да не му ја ставам сега на горештиниве и пред одмор, ама ќе видам како ќе се одвива се деновиве.
Колку годинки е твоето? Прашувам поради вакцината, моите се две ипол ја немаат уште примено и јас планирав некаде септември-октормври да ја примат. Во градинка немаат уште спомнато, али верувам дека ќе ја побараат и кај нив пошто се појавија некои случаи на сипаници во нивна група.
Ама тие сипаници со вакцината немаат врска. Морбили и варичела, вакцината е за морбили а моментално има варичела и кај нас во градинка, скоро цела група помина.
Епа незнам какви се не кажаа родителите , како и да е треба да ја примат , а мене страв ми е уште иако зборат многу и навреме проодени.
Aко има морбили верувај ќе знеше цела Македонија. Веројатно се варичела, кај нас реков, цела група прележа. Не се врзани варичела и морбили да ти бараат нешто, така да уживај. Јас планирав сега да го боцнам, ама пиеше антибиотик па ќе почекам до кај 20 август, таман 1 недела ќе поседи дома после и ќе се врати во градинка.
Во Аеродром и мрп и дтп ги бараат за да продолжат договор. Мене ми го продолжуваат договорот месец за месец како ми ја одложуваа дтп. Ммр ми е одложена за неодредено од страна на доктор во Јане, така што ќе оди без таа со надеж дека други родители ќе имаат свест....
2,5 е и моето, ама од декември до мај глава не кренавме од проблеми, 3 пати пневмонија ми правеше и заглавувавме во Козле. Еве сега веќе е стабилен и решив да ја ставам, ама секако одиме на одмор за 10 ден, па таман после ќе му ја ставам.