Децата и градинките

Discussion in 'Дете' started by coca, Dec 23, 2009.

1. LeL15

LeL15 Истакнат член

Не знам колку се во група искрено, може Теа знае, еднаш на почеток и јас прашав и ме прашаа што ми менува ако ми кажат и се изнасмеав пошо стварно е така не ги чувам јас/ние :rofl: инаку мислам дека до 5-5:30 може да останува

Tea SK likes this.
  2. sinoli4kaaaaa

sinoli4kaaaaa Истакнат член

Да, така е ама друго е ако се многу големи групите :) Нас проблем ни е што нема кој да ни ја зема а некогаш и двајцата сме на работа до покасно мислев барем до 18ч некогаш ќе може да остани ама изгледа тешко :)

3. Spidy

Spidy Форумски идол

Пуштаат ли сега да влезеш со дете на прв ден?
    Малиот не бара ни мајка ни татко, со секој може да седи, ама ако ме види како искачам на врата, доаѓа на вратата и плаче. Ако не ме види, може и со денови да не ме побара. Па си викам на прв ден ако ме пуштат да го внесам и скришно да си искочам, може полесно ќе помине.

4. Tea SK

Tea SK Популарен член

Мислам дека јасли 2 имаат негователки две, а мала група има една учителка. Кога зборев со Маја, не знаеа уште како ќе ги делат, ќе видиме од септември. Мојов е 14 месеци, ќе видиме како ќе биде.
    На список беа 20 ама реално над 15 бебиња немало, стално е болно некоа, 3 негователки се инаку.
    Не седат во кревет, по земја се цел ден со играчки. За останување ќе прашаш, јас ги земам во 4 20, градинката работи до 6 ама не сум видела некое да седи до 6.

sinoli4kaaaaa likes this.
  5. sinoli4kaaaaa

sinoli4kaaaaa Истакнат член

Ви благодарам. Моето ќе има 11 месеци и можеби заедно ќе биде со Вашето :)

Tea SK likes this.
  6. Cherry blossom89

Cherry blossom89 Популарен член

Каде купувате ранчиња за малите? Не знам од каде да почнам со гледање :wasntme:

7. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Просветно дело,Офис плус,Ваикики..

Cherry blossom89 likes this.
  8. Mother of 2boys

Mother of 2boys Истакнат член

9. Tea SK

Tea SK Популарен член

Тему, истите ги има во Просветно дело, три пати поскапи

10. LeL15

LeL15 Истакнат член

Моја препорака разгледај прво на Тему, после види Ваикики, Мапет, итн. Не ти треба големо ранче, само резерва облека, пелени и шише вода му носам јас, влажни марамици и крема за газе оставаш во градинка секој месец кога ќе снема кажуваат.

Некој да ми каже дали за есен/зима ги праќате со топлинки (ако да од кои сте задоволни)?

11. Miss_S

Miss_S Популарен член

Кај нас се постојано со обувки.
    Во јасли се случуваше сами да си ги слекуваат и фрлат ама во секој случај бидејќи имаат и како заграден дел кај што излегуваат надвор, барем на ќерка сум и ставала секогаш.

Топлинки испробани ни се Цицибан и К-К одлични се бар за нас.
    Досс исто имам, дете нешто не беше фан.
    Често се носат и Гезер ли како и да се чита, ги има во Локо Кроко. Повеќе од пола група беше со такви.

LeL15 likes this.
  12. LeL15

LeL15 Истакнат член

Фала ти, ќе видам сегде ама к&к и најблиску ми е и од таму му земав и патичиња кога проодуваше супер беа, видов онлајн имаат интересни и топлинки. Нека залади само прво :D инаку сигурно ќе ги соблака и моево пошо е склет ама бар да има

13. Tea SK

Tea SK Популарен член

Јас и сега го праќав или во Крокс или во Атипас. Ги носеа на тераса, плус мојов шета по ходници, да не е бос.
    Сега за од септември пак планирам Атипас да му земам предобри се, дише ноџе, се виткаа, супер се.

LeL15 likes this.
  14. LeL15

LeL15 Истакнат член

Е може и Атипас да видам тогаш, и моево е цело лето со крокс ама еве не знаев дека ги изнесуваат и надвор пошо јасли мислев тоа само поголемите. Здравје во понеделник и за групата ќе прашам како ќе се од септември.

Tea SK likes this.
  15. anngelique

anngelique Популарен член

Кај нас во градинка мора цело време да се носат топлинки безразлика на годишно време. Јас во последно време купувам од Мат Стар не се лоши а и не се скапи со оглед дека ги надраснуваат брзо децава.

LeL15 likes this.
  16. Cherry blossom89

Cherry blossom89 Популарен член

@Tea SK па јас почнав на Тему да разгледувам баш пред 2 3 недели, чисто информативно ама си викам да не е глупо од таму да нарачам, во смисол да не се лоши со квалитет, ама па за толку мало ранче и еве викате и по наши продавници ги има, тогаш ќе си нарачам од таму.

Е сеа, со оглед дека ќере ќе оди на почетокот на прилагодување, на некој саат ќе ја оставаме, дали уште во старт да и купам топлинчиња? Како правевте вие?

17. Mandela

Mandela Истакнат член

Кај нас во јасли по желба беа топлинките. Некои носеа, некои по чорапчиња само седеа.
    Но од прва мала група топлинките се задолжителни, без разлика на годишно време и дали ќе седи еден саат или цел ден.

LeL15 and Cherry blossom89 like this.
  18. An4e24

An4e24 Популарен член

Najubavo taka, vo ohrid vo leto ni gi vrakaat toplinkite i decata sedat po ona sto ke pojdat vo gradinka, sandali, patiki...ne gledam logika zasto go pravat toa, 30 deca gazat vo prostorija kade sto i spijat so cevlite od nadvor...

19. Miss_S

Miss_S Популарен член

Во принцип преферирам да е со чисти обувки внатре. Се случило летово и со сандали да е, што немаат врска со топлинки ама во никој случај истите што ги носела надвор.
    Во јасли ги седнуваат во креветче, во поголемата група бар кај нас само за спиење местат креветчиња и ги собираат после ама деца ко деца. И додека да наместат кревети некое може по душекот ќе скокне, гази итн.

20. Tea SK

Tea SK Популарен член

Јас тоа што го земав од Тему 280 ден, во Просветно дело е 1000ка истото.

Ако е проодена, убаво е во топлинки.
    Зашто мешаат групи и учителки и не им ги знаат кои чии се. И кај нас летно време е така.