Комплетно се согласувам. Ќерка ми си оди без прекин во градинка, автоматски нели е веќе запишана и септември си продолжува. Не ни бараат ништо. На сите деца кои прв пат ќе дојдат во градинка т.е ќе почнат мора да почнат со доказ дека имаат чист брис. Да бидам реална, ќерка ми која е месеци во градинка има поголема шанса да е носител на некоја бактерија од тоа што седело дома и за да дојде прв пат му се бара брис.
Тоа потврдата за од први септември и мене страшно ме нервира, ќерка ми цело лето оди , и сега утре може без потврда , понеделник не. Вакцинален картон бараат ажуриран доколку детето има примено вакцина согласно календар од последниот пат кога сте однеле до први септември.
Што можам да ставам во пакетчињата за роденден во градинка, да не е лижавчиња и чоколади, нешто поздраво постои ли, а да не е овошје да се расипе одма
Мајки не знам што да правам дали да ја пуштам ќерка ми во градинка или да ја оставам уште некој месец дома,имам бебе од 4 месеци страв ми е за него, многу е мало за нон стоп да биде разболено
Јас имав бебе, 4 дена старо па ќерка ми си одеше во градинка. Откако е роден брат и, ден прекин немала
Сега брзо видов спакувани носеа родители како хартиени, со мини сликовница и по 3 боички. Знам некаде такви сетови ми излегуваа по интернет ама сега абер немам каде. Инаку од храна кај нас сите биле баш со сокче, лижалче, чоколатце. Со тоа што кај нас ги праќаат дома, па прво јас отворам, после тоа давам на дете ако нешто сметам дека треба да јаде.
Зависи колку си ја сака учителката ние излеговме од таа што не ја сакавме, новата во другата градинка уште од врата си ја засака. Имав среќа. Уствари и зависо од детето, од моменот. Само позитивно
За прво запишување за брисеви ако излезе некоја бактерија, несмее да се носи дете дур не се чисти или како?
Кај нас важи ова правило. Ако испадне некоја бактерија на брис, додека не се исчисти, не може да се почне со градинка.
Дај пишете што носите на прв ден од градинка, ми рекоа половина час до час дека ке остане, никој ме нема побарано од градинката или воспитувачките што треба да се негови. Само каде што оставив документи ми рекоа во понеделник до 8ипол да го однесам. Може глупо звучи ама стварно не знам што треба да правам
Јас имав во ранче ставено резерва алишта, памперси, влажни за прв ден. Плус шише за млеко ама ова оти скроз бебе беше кога тргна. Вие мислам одвикнати сте од пелени ако не сум грешка ама сепак резерва облека комплет стави си. На објавата од градинката наша пишува дека може и мало играче првите денови да си носи детето додека се навикне. Ама за ова не знам дали е секаде дозволено. Плус на ранец залепени податоци за детето и мој контакт. Не ми рекол никој ништо за ова, некако мене ми беше логично.
Ранче со резервна облека памперс влажни и крема/пудра, шише за вода... сабајлето ќе ти кажат кога ќе отидеш кај ќе е со кои и слично... а и тие дополнително ќе ти кажат што смее што не..