Децата и градинките

Дискусија во 'Дете' започната од coca, 23 декември 2009.

1. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.526
    Допаѓања:
    5.884
    како поминавте? дали се разболуваше бебето од нејзе?

2. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.526
    Допаѓања:
    5.884
    шмукалчиња.

На kozuf му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    2.050
    Допаѓања:
    10.503
    Од понеделник ќерка ми се префрла во прва мала група. Многу сум возбудена мислиш прваче ќе трга :lol:
    Би требало да свикаат родителска деновиве и да ни објаснат околу деталите. Каква е од прилика програмата во таа група, што прават?

На LiquidLuna му/ѝ се допаѓа ова.
  4. princess5

princess5 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    5.005
    Допаѓања:
    34.799
    Исто и ние... Но родителска да очекуваме после 15ти... Така што тогаш ќе дознаеме ;)

На Giovanna му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    5.224
    Допаѓања:
    10.692
    Носот му течеше од 2 месеци ама некое страшно разболување немало. Кога тргна он во градинка стандард си се разболуваше како сите деца на почеток.

На Aledarkali и Anaroz1 им се допаѓа ова.
  6. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.591
    Допаѓања:
    8.608
    Ранче, внатре памперс, влажни, крема за пеленска регија и резерва облека. Топлинки и шише со вода.
    Не ми текнува баш ама мислам и листенце со мое име и телефонски број во ранчето во случај многу да плаче.

На Carolin. му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Aledarkali

Aledarkali Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2023
    Пораки:
    517
    Допаѓања:
    388
    Да е само носе течење добро ќе биде, јас се плашам да не фати нешто потешко,поголемата ко почна во градинка на 4 години, само 4 дена беше во градинка фати пнеумонија долго време се лечеше, тогаш јас бремена бев префатив од неа хаос беше, затоа се плашам сепак е доста мало за такви дијагнози

8. LadyInPainting

LadyInPainting Истакнат член

Се зачлени на:
    19 декември 2023
    Пораки:
    181
    Допаѓања:
    233
    Исто и ќерка ми, ништо не знаеме се уште како ќе биде. Со лесно и убаво и кај вас :) Се надевам годинава ќе се разболува помалце и ќе биде посреќна во градинка

9. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    5.224
    Допаѓања:
    10.692
    Мене двајцата ми одат од бебиња во градинка и големата имаше период од 1 ипол до 2 во кој се разболуваше. После тоа ваљда имунетот и ојача и поради тоа не носеше нешто болести многу зашто не фаќаше. Еднаш само минимално имаше он на плуќа на 6 месеци, со инхалации 3 дена се среди. Тоа беше јануари кога грип фатија цела група кај големава.
    Затоа синко кога тргна после 1 месец коксаки фати, па он нејзе ја зарази.

На Mihaela123456 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Mermaid90

Mermaid90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    1.149
    Допаѓања:
    1.050
    Дали следува слободен ден од работа по колективен договор за прв ден одење во градинка?

На Mihaela123456 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. LeL15

LeL15 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2022
    Пораки:
    692
    Допаѓања:
    440
    Кај мене немаше такво нешто

На Mermaid90 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    7.785
    Во фирма да си прашаш. Кај нас има само за прваче слободен ден за родителите. За прв ден во градинка, не следува.

На Mermaid90 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    5.224
    Допаѓања:
    10.692
    Не би требало. Евентуално ако имате personal day денови, па така да искористиш.

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.
  14. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.244
    Допаѓања:
    111.547
    Во Скопје во повеќето општини даваат еден лист кој се пополнува од матичен и на 1ви септември се носи на прием.
    Потврдата не е за здраво дете, за општа здравствена состојба е, алергии, болести и слично. Пример дали детето има прележано нешто, дали има некакви алергии, дали има некои болести кои бараат посебен третман и така натаму, тоа се ажурира на годишно ниво, заради тоа што е променлива категорија. Досадно е, ама тоа е тоа.
    Јас шмукалчиња зимав лани, а така планирам и годинава.

На Carolin. му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Bubamaricka

Bubamaricka Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    1.537
    Допаѓања:
    2.973
    Извини јас ќе се замешам неповикана. Ќе споделам искуство. Синко не направи воопшто пауза од градинка кога се роди малово, искрено никаков проблем немавме. Грип донесе дома големиов, малово не фати. Едино што знаеше да е со мрсули некогаш ама ништо страшно, нити температура ни бутур. Е сеа веројатно и од дете до дете. Али и тебе убаво ќе ти дојде мислам големото градинка, сабајле со малото ќе се гушкате, после попладне да имаш време на големото да се посветиш.

На Tea SK и Anaroz1 им се допаѓа ова.
  16. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.850
    Допаѓања:
    10.944
    Не, само за прваче следува.

17. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.526
    Допаѓања:
    5.884
    фала ти шо се умеша :hug: ме тешат многу вакви искуства. размислувавме многу што да правиме, две недели беше дома, денес ја пуштивме да си оди, 15 дена е бебе, ми останува да се надевам на најдоброто, побудале дома, се надевам ќе биде се во ред.

На Bubamaricka и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  18. merry.blues

merry.blues Истакнат член

Се зачлени на:
    5 септември 2011
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    33
    Како сте задоволни од градинките каде одат вашите деца? Јас искрено воопшто. Ќерка ми почна многу да тепа, да нејќе да дава работи на други деца. Се врати изгризана неколку пати. Се враќа нервозна од градинка, уште нема асално прозборено, а има веќе 2 годинки. Неколку дена кога останав со неа дома, одма куп нови зборчиња научи. Немаме никогаш родителски, ништо не знаеме што се случува. Кога ја земаме ни кажуваат само - јадена, спиена. Мислам дека и гледаат многу цртани, бидејќи се враќа со нови песни научени што никогаш не сме и ги пуштиле, бара да гледа цртани дома, а ретко и пуштаме. Немаме финансии да ја пуштиме во приватна градинка, ама веќе сме на мисла врски да фатиме, во друга градинка да ја пуштиме или да се „преселиме„ кај татко ми во стан и да оди во таа населба во градинка.
    ПС. одиме во карпош 4 во градинката орце николов

19. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.526
    Допаѓања:
    5.884
    јас сум многу задоволна, имаме родителска два пати годишно, имаат активности цело време, во дел сме вклучени и ние родителите, учат песнички таму, ни ги праќаат и дома да ги учиме, на крајот на годината добиваме цела папка со се што работеле во текот на годината, цртани мислам дека и тука гледаат особено летен период кога се одмори и се измешани групите, тогаш е хаос. мојата оди во државна градинка, во Центар.

На merry.blues и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  20. Bubamaricka

Bubamaricka Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    1.537
    Допаѓања:
    2.973
    Ќе биде се супер. Јас и педијатар прашав таа ми рече мајка болестите мора да поминуваат, не можеш да го чуваш во стаклено ѕвоно. Од сестра ми иста ситуација, па кога тргна малото градинка помалку се разболуваше.

Да е живо и здраво малото само да ве радува:hug:те паметам од труднички муабети со првата бременост мислам тука така бевме. :l:

На Anaroz1 му/ѝ се допаѓа ова.