Презадоволна сум и ме чуди ова што го пишуваш зашто моите одат во Карпош 3. Фаќај врски префрлај ја кај нас, никаква замерка немам за двете деца. Родителски секоја година имаме, незз како може иста градинка, толку разлика да има.
Kade vo centar? Tatko mi zhivee vo centar i se mislime da se prefrlime so adresa na zhiveenje kaj nego vo stan za da mozheme vo centar da ja nosime. Slushnav mnogu ubavi raboti za 2-3 gradinki tamu
Па изгледа имало родителска, ама немаме никакво известување добиено, на врата од градинката не сме виделе , во вибер групата немаат пишано ништо. И да, имам слушнато дека во карпош 3 наводно е подобра.
[ А имате ли повеќе инфо што им се случува на дечињата во градинка? Некогаш слики да ви праќаат, или да ви образложат нешто повеќе како поминале кога си ги земате?
Не за Ск, ама ако е јаслинска група, немаат одредени активности освен ако самите негователки не организираат нешто. Најчесто е во игра денот поминат. Кај нас на земање истиот муабет, јадеше, не јадеше, спиеше... Слики ако имало роденден или именден, ретко онака некоја игра. Родителска една на почеток. После во прва мала, повеќе активности имаа, повеќе добивавме слики, муабетот ист на оставање или земање. Родителска една исто на почеток.
Да за се сум информирана. Во јасли нема активности. Јадење, спиење, играње. Големата кога отиде во прва мала, на 2 год почнаа со активности. После доручек бојат, песни учат, сложувалки редат, надвор ги носат, а после спиење слободни активности. Слики од јасли нема, кај големата само ако некој има роденден, на родителот слики се праќаат или ако имаат активност некоја, садење цвеќиња, изработки некои пуштаат по една две слики. Јас сум сосем ок со тоа, нема потреба цело време слики, што има сите да ги гледаат децата секој ден. Вир вибер група немате? Од прва мала се формираат вибер групи. Исто зашто не ги муабетите учителките кога ја земате? Јас си муабетам, се си кажуваат
Денес ден2 отидовме со "не сакам градина, сакам домааа". Не сакал да јаде ни вчера ни денес. Вчера ништо не збореше ама вечерта вика " гадина тетата даде диме адење едно бело аје, диме не папаше " а денеска го земам викам што јадеше Диме "диме дадоа епче кем диме не папаше" Еден час седеше со плачки се земавме, учителките ме охрабруваат само да сум упорна дека ке си се навкне он.
Imame viber grupa, ama tamu pishuvaat samo koj nema da dojde denta. No mnogu chesto e guzhva ili druga neguvatelka mi ja predava i samo kje mi kazat dobra e. Chesto mazh mi ja zema bidejki jas sum na rabota do 4ipol-5. Od sabajle e sekogash guzhva koga ja ostavame.
i nie sme taka isto....od 8 meseci ide vo gradinka,sega e 2 godini i 2 meseci....2 dena sme vo nova gradinka i e horor so placki ja zimaat za nepoln saat mi ja vrakaat cela uplakana....jas neznam kako i koga ke se navikne....strav mi e da ne stvori odbivnost kon gradinkata
Мојата е големка 5 години има сакам предшколско да ја пуштам, за неа тоа ќе биде најдобро, дома се досадуват, јас сум сама со две деца, гледам да завршам дома све што имам да можам и со неа да поиграм.Ја запишавме ќе почне од 15ти па со господ напред се надевам нема да се разболуват како лани, во 5 месеци само 8 дена беше во градинка, се надевам дека и со бебчето ќе сме добро
Има вибер група? Јас не знам, моето е сега кај Вања и Весна, рекоа ќе не известат за родителска само не знам кога. Инаку потврдувам, и јас сум информирана за се и се распрашувам секое земање од градинка, исто треба да е и во таа во Карпош 4.
Ама моево дома збори дека било убаво имало деца и играчки, го прашувам ке одиш утре во градинка секогаш вика да.. он е исплашен од делењето со мене најмногу мислам..
i kaj nas e isto,vikam ke odime utre vo gradinka vika da,ja prasuvam kako e tamu vika ima mnogu deca i igracki....vikam zosto places togas i nisto ne kazuva
Заедно се нашиве . Нема уште ама па пак се јасли, може нема да направат. Големата кога тргна во прва нала, на 2 год, тогаш направија.
Не се грижи нормално е да те бара нова средина е... Ние кога паузираше првата недела ќе заплаче на влегување но потоа таму со деца заборава дека мама ја бара,ќе му текне по некое време но учителките средуваат... Ич да не се чуствуваш лошо нормално е да си бараат мајка и да протестираат и се но на крајот од денот со играат и се згрижени
Здраво мајки, по пауза од неколку месеци сега пак тргнавме во градинка, но еве уште не тргнати настина едвај дише го однесов на доктор кажаа дека е чист е сега ни дадо спреј од диво оригано но тој одбива да го става, сакам да прашам дали имате искустбо со некој спреј за нос што е случен состав одамна некоја мајка ми кажуваше имало спреј што можело да се става секој ден пред градинка како ги уништувало бактериите за да не дозволи да се спуште надоле, неможам да го најдам се утепав од тражење....