Фала ви мајки да тој е, сега ке го земам само да прифати да го става да нема лош мирис како ориганото..поздрав
да и кога беше мала и ставав, педијатарот ни го препорача, ако е настината и ставам и по два пати во денот.
Мене колешка ми го кажа овој спреј за грло и ми се покажа многу ефикасен. Син ми имаше алергиска кашлица, многу јака, многу иритирачка, многу напорна... Има некоја системска алергија, во очи, нос, грло и многу иритира. Прскам пред школо/градинка и ако искачаме некаде, роденден, дружба. Прекина кашлицата а ќе видиме колку ќе го штити и од бактерии. За разлика од Ацидосалусот е многу по ефтин, по вкусен, единствено што е не е за нос, туку за грло само.
Да пишеш од која возраст може ? син ми нема шанси да дозволи да му прскам а на малата би требало , ќе видиме и каде може да се купи?
15 месеци сме..од понеделникот почна вград ама детево како да се смени...он јесте е лутко и плачко ама сега апла...таму овие два дена е по 2 сати ана плачи и нормално не јади....се лутел и легнувал на земја и рикал не сакал никако да јади...и дома сеа почна истото да прави...со сила да го раниш а баш убаво си јадеше....дајте ми утеха дека е период и дрќа ке се смени...споделете искуства каква беше адаптацијата кај вас
14 и пол. Од први тргна на адаптација. Плаче на земање, денес дури оддалеку позна каде оди и почна да плаче и пред да го земат. На одење кога го земаме пак плаче. 2 дена беше по саат, 2 дена го оставав и да руча. Јадел божем, спиел, а толку рано не спие дома, заспива околу 11, таму веројатно од што плакал и мачно му било, па заспал околу 9. Тешко е малце, ама и рано е. Се надевам ќе се навикне, мора вака. Додека навикне малце, ќе мора ммр да ставаме за 2 недели, па пак дома...
Он неќе воопшто да јаде изнервиран нервозен тажен....бевмр прее во аптека се исплаши ми покажувасо прсто накај вратата и мама мама...да знае да каже ќе рече однеси ме не сскам тука..исплашен е...а и јас се плашам какво ќе е тоа седење без јадење па уште толку ќе р нервозен гладен
Многу ми е смешно што чоеков поминеме ли низ градинка од далеку вика Моата гадинкаааа.... Ама насабајле мора да мрчне.